Mоето Браво 90 коня(по-урязаната версия на този двигател) на купе 1205 кг. и върви прилично, дори натоварен с 4 души и багаж. Типото е 1280 кг. и може да се очаква, че ще е почти идентично. Вярно, не дърпа като дизел, няма как и да стане. Затова пък има 120 коня турбо версия, която вече в ниските ще дърпа доволно, също така 1.3 95 коня и 1.6 дизелчетата не са лоши изобщо. Предимството на 95 коня версията е, че данъкът ти е нисък, двигателя е елементарен и тихичък, обслужването е евтино. Те повечето хора затова си купуват Фиат, да им е евтино и да карат кола с доволно оборудване и качество, а не някакъв сериозен вървеж или лукс. Ерата на 1.9/2.0 multijet с 170+ коня отмина, регулациите са сериозни, а Фиат търси евтин краен продукт, затова сериозен вървеж няма как да се очаква.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето ме и мен с новото Типо
Collapse
X
-
Много ли е? Я виж на някоя 150 коня кола колко е данъка, пък било то нова или стара. Под 74kw пак получаваш почти двойно по-малко на кВ. Едно чисто ново Типо сега има по-висок данък отколкото след промените, които ще станат.Fiat Bravo II 1.4 16v
Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
Fiat Punto 1.1 MK1 EX.
Коментар
-
Моето мнение е ,че Типото е съвсем прилична кола, но аз лично бих го пропуснал даречем след 2/3 години когато реша да разкарам Бравото и причината е че списъка с мотори за тая кола е много къс и много не адекватен. Абсурдно е в днешни дни най-мощния ти двг да е 120 кс. Значи можеш да правиш 500 на ток и с още 15 други мотори с мощност от 60 до 200 коня ама Типо не, щото то е за бедните ,а те искат икономия и нисък данък. Еми и аз съм беден ама искам като дам газ, да не ми се налага да си гледам в краката дали съм оцелил точния педал. Голф нов можеш да вземеш и 80 коня и 300 коня. Всички го могат ама Фиат не
Коментар
-
S_BANKOV написа: Преглед на мнениетоМи вземи си алфа, то си е фиат
Коментар
-
banski starec написа: Преглед на мнениетоМоето мнение е ,че Типото е съвсем прилична кола, но аз лично бих го пропуснал даречем след 2/3 години когато реша да разкарам Бравото и причината е че списъка с мотори за тая кола е много къс и много не адекватен. Абсурдно е в днешни дни най-мощния ти двг да е 120 кс. Значи можеш да правиш 500 на ток и с още 15 други мотори с мощност от 60 до 200 коня ама Типо не, щото то е за бедните ,а те искат икономия и нисък данък. Еми и аз съм беден ама искам като дам газ, да не ми се налага да си гледам в краката дали съм оцелил точния педал. Голф нов можеш да вземеш и 80 коня и 300 коня. Всички го могат ама Фиат не
Коментар
-
donnna написа: Преглед на мнениетоС тези цени направо те отказват от дизела, мен в това число...
БТВ - гледам онзи ден реклама на Опел - някакъв СУВ беше - под 30 000 пари - конкуренцията е жестока!!!
когато започнах да си го "конфигурирам", се оказа че за да си купя този модел с дизелов ДВГ и с оборудването на сегашната ми Мерива В, трябва
да се броят едни 40 000 лв...Пък вече за 40 000 лв., кръгозорът си е доста по-голям.
ПС: Най-евтин е вариантът Енджой с 1.2 ДВГ бензин и 80 к.с. за 29 000 лв. Явно него имат предвид в рекламата, но съм убеден, че с този ДВГ , макар и на 1300 кг. собствена маса, ще си е мъка и разход.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Повечето производители като Форд/Хюндай/Опел и т.н. каквото рекламират като базова цена, бройте едно 10к отгоре за да си вземете нещо читаво, иначе взимате двигател от типа 1.0л. в добрия случай, което за мен е пълна пародия. Поне в тази насока Фиат Типо за тази ниска базова цена предлага 1.4 двигател, което е приемливо като кубици, а не поредната еднодневка, както се случва с EcoBoost на Ford, изпищяха хората, защото двигателите издишаха ...Fiat Bravo II 1.4 16v
Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
Fiat Punto 1.1 MK1 EX.
Коментар
-
Nasko написа: Преглед на мнениетоЕ, колега, всички автомобили в ниския, че дори и среден клас вече са с малки двигатели. Ако искаш нещо с малко повече кубици ( над 1,6 ) и примерно над 120 коня, цената започва от около 40 хил. лева, като това е долната граница. То май базов Голф почва от 40 хил. лева, ако не бъркам. Според мен не регулациите, а ожесточената конкуренция в ниския клас води до все по-малките двигатели. Почти всеки производител вече има модел в ниския клас. Остава само Мерцедес, БМВ, Волво и Ауди да изкарат бюджетен автомобил и картинката ще е пълна. Иначе, Типо-то бие всички като дизайн, но и то с дизел 120 коня изобщо не е евтино. Гледам, че тестово комби на 17 600 км. се продава за 36 600 лева. Чисто ново предполагам е над 40 хил.
Коментар
-
banski starec написа: Преглед на мнениетоМай не ме разбра съвсем правилно. Аз не търся и не искам голям двигател (карам 1.4),а мощен или по точно адекватно мощен за купето си.Всъщност всички които си изброил имат модели в ниския клас А клас, Първа серия, А1 и там е работата че ако ти се дават повечко пари можеш да вземеш А45АМГ примерно пак си е нисък клас и е сравнително евтина спрямо горните класове, но е бърза.
Коментар
-
Наско въпроса е принципен. Фиат 500 с 1.2 60 и нещо коня струва около 22/23 хил. лв., същата ама със скорпиони по нея и със 1.4 струва 3 пъти повече... Ти като ги видиш двете една до друга намираш ли разлика в класа им или не (според мен няма).Старото Типо пак е било нисък клас ама е могло да си избереш м/у 75 и 150 коня за колкото ти стигат парите, а при новото нямаш избор....... и за това рано или късно се минава към Алфа , както каза колегата по горе!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар