Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предплащане на горивото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предплащане на горивото

Тая вечер си мислех предлага ли се услугата предплащане на горивото от бензиностанцията и от кои? Знам, че за фирми се предлага тази услуга, но за физически лица?

Със сигурност в OMV работят с ваучери. От известно време зареждам само така.Ако ги купуваш на едро тези ваучери вероятно има отстъпка - иначе не виждам смисъл да се ползват ...За частно лице обаче колко може да предплати че да получи отстъпка - не знам ... може би с някаква кооперация на повече хора.

Коментар

ilkor написа:
      Със сигурност в OMV работят с ваучери. От известно време зареждам само така.Ако ги купуваш на едро тези ваучери вероятно има отстъпка - иначе не виждам смисъл да се ползват ...За частно лице обаче колко може да предплати че да получи отстъпка - не знам ... може би с някаква кооперация на повече хора.
      ами точно в ОМВ не вярвам да има някаква отстъпказащото преди около 2 години фирмата попита за карти за служебните колии като чуха че са само 5-6 коли и ни отсвирихаосвен нещата да са се променили вече
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

За отстъпки наистина не знам понеже с ваучерите ме снабдява приятел. Но предполагам че има някаква отстъпка иначе е безсмислено да предплащаш. Нали трябва от упражнението да имат ползва и двете страни.

Коментар

Вижте сега, моята идея е, че от 01.01.2007 ще се вдигне акциза на горивата. Ако може сега да си предплатя, за да не пълня по туби и бутилки с евтина нафта.

Коментар

Не вярвам това да може да стане ...Това означава че някой трябва да ти съхранява купеното от теб гориво за негова сметка.Май единствения начин за предплащане е с такива ваучери, но те са с номилали в пари а не в литри.Аз се сещам за един начин по който може да се пазарува гориво по евтино с такива ваучери. Фирмата в която работиш ги купува и срещу тях получава фактура за гориво. После ти ги дава като част от заплатата ти но без ДДС понеже тя ще си го върне. Според мен е напълно законно.Примерно в моята фирма такова е положението със сметките за мобилни телефони ...

Коментар

ilkor написа:
              Аз се сещам за един начин по който може да се пазарува гориво по евтино с такива ваучери. Фирмата в която работиш ги купува и срещу тях получава фактура за гориво. После ти ги дава като част от заплатата ти но без ДДС понеже тя ще си го върне. Според мен е напълно законно.Примерно в моята фирма такова е положението със сметките за мобилни телефони ...
              за горивото не е такатрябват пътни листи, колите да са на фирмата ако не се лъжаза да си взимаме ДДС-то си направихме дъщерна фирмас предмет на дейност - транспортна услугаи колите са на тази фирма, а ние ги взимаме под наемобаче колите на началниците не са на фирмата и горивото се пишеше че е за служебвнитеобщо взето сложна работаа от нова година това нама да е възможно, защото имало промени в законите

Коментар

Естествено някакво услилие трябва да се направи като например да се пишат пътни листове. Иначе кой би ти дал 20% по ниска цена ...А колите може и да не са собственост на фирмата - достатъчен е един договор за наем или послужване със собствениците.Ако полването е организирано като командировка такъв договор не се изисква а и към фирмата се начисляват разходи за командировъчни.Транспортна фирма се изисква единствено ако трябва покупката на самите автомобили да се води разход.Но най добре някой счетоводител да си каже думата ...Иначе в интернет има доста сайтове със такива съвети

Коментар

ilkor написа:
                  Естествено някакво услилие трябва да се направи като например да се пишат пътни листове. Иначе кой би ти дал 20% по ниска цена ...А колите може и да не са собственост на фирмата - достатъчен е един договор за наем или послужване със собствениците.Ако полването е организирано като командировка такъв договор не се изисква а и към фирмата се начисляват разходи за командировъчни.Транспортна фирма се изисква единствено ако трябва покупката на самите автомобили да се води разход.Но най добре някой счетоводител да си каже думата ...Иначе в интернет има доста сайтове със такива съвети
                  целта на фирмата беше да се спести ДДС за всичко свързано с колитеестествено че не е проблем да се пишат пътни листовеобаче не може да излеза в края на месеца че тези коли едва ли не са обиколили света :D питал съм - счетоводно е трудноедва успяват да "оправят" горивото на 1-2 "външни" автомобила

Коментар

ilkor написа:
                    Не вярвам това да може да стане ...Това означава че някой трябва да ти съхранява купеното от теб гориво за негова сметка.Май единствения начин за предплащане е с такива ваучери, но те са с номилали в пари а не в литри.Аз се сещам за един начин по който може да се пазарува гориво по евтино с такива ваучери. Фирмата в която работиш ги купува и срещу тях получава фактура за гориво. После ти ги дава като част от заплатата ти но без ДДС понеже тя ще си го върне. Според мен е напълно законно.Примерно в моята фирма такова е положението със сметките за мобилни телефони ...
                    И моята сметка за GSM-а е така, но сметките са на името на фирмата.

Коментар

doofiat написа:
                      еми да, това е начина

Коментар

А за обратния вариант чували ли сте Зареждаш гориво и плащаш разсрочено Не помня къде го бях чул, обаче съм 1000% сигурен, че имаше нещо такова с някаква абонаментна карта

Коментар

И при нас е така. Прехвърлхме си картите на фирмата за да може да се направи група Мклас. И накрая на месеца - от заплатата.Неудобното е само че всеки месец получаваш различна заплата ...По темата - разбира се че е по трудно - иначе всички щяхме да караме по този начин ... Ако фирмата има служебни коли мисля че спокойно може да с направи - все пак никой не ти държи сметка колко ги караш - нали си плащаш. Е добре е да не се прекалява щото при ревизията може да има проблеми ...Имаше нещо по въпроса в законодателството - ако ползваш колата не по предмета на дейност то разходите по нея не се приспадат от баланса на фирмата но мисля че ДДС-то си се връща. Обратния вариант за разсрочено плащане е много по лесен. Взимаш си една кредитна карта и си готов. В зависимост от картата трябва да погасяваш месечно минимум 5-10% от общото задължение ... докато достигнеш лимита и

Коментар

Kuku написа:
                            А за обратния вариант чували ли сте Зареждаш гориво и плащаш разсрочено Не помня къде го бях чул, обаче съм 1000% сигурен, че имаше нещо такова с някаква абонаментна карта
                            Я виж тук http://www.lukoil.bg/7_cards.asp

Коментар

Добре де, колко ще спестиш, ако предплатиш? Или смяташ да капарираш 3-4 тона Истината е, че отърване от поскъпването няма Моят съвет е: сипвай си нафтичката на каквато цена се предлага и си свиркай А тази схема с ДДС-то на горивото не е така проста, както при гсм-ите.
                              _______
                              146 JTD

Коментар

Working...
                              X