Тая вечер си мислех предлага ли се услугата предплащане на горивото от бензиностанцията и от кои? Знам, че за фирми се предлага тази услуга, но за физически лица?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предплащане на горивото
Collapse
X
-
Със сигурност в OMV работят с ваучери. От известно време зареждам само така.Ако ги купуваш на едро тези ваучери вероятно има отстъпка - иначе не виждам смисъл да се ползват ...За частно лице обаче колко може да предплати че да получи отстъпка - не знам ... може би с някаква кооперация на повече хора.
-
ilkor написа:Със сигурност в OMV работят с ваучери. От известно време зареждам само така.Ако ги купуваш на едро тези ваучери вероятно има отстъпка - иначе не виждам смисъл да се ползват ...За частно лице обаче колко може да предплати че да получи отстъпка - не знам ... може би с някаква кооперация на повече хора.
Коментар
-
Не вярвам това да може да стане ...Това означава че някой трябва да ти съхранява купеното от теб гориво за негова сметка.Май единствения начин за предплащане е с такива ваучери, но те са с номилали в пари а не в литри.Аз се сещам за един начин по който може да се пазарува гориво по евтино с такива ваучери. Фирмата в която работиш ги купува и срещу тях получава фактура за гориво. После ти ги дава като част от заплатата ти но без ДДС понеже тя ще си го върне. Според мен е напълно законно.Примерно в моята фирма такова е положението със сметките за мобилни телефони ...
Коментар
-
ilkor написа:Аз се сещам за един начин по който може да се пазарува гориво по евтино с такива ваучери. Фирмата в която работиш ги купува и срещу тях получава фактура за гориво. После ти ги дава като част от заплатата ти но без ДДС понеже тя ще си го върне. Според мен е напълно законно.Примерно в моята фирма такова е положението със сметките за мобилни телефони ...
Коментар
-
Естествено някакво услилие трябва да се направи като например да се пишат пътни листове. Иначе кой би ти дал 20% по ниска цена ...А колите може и да не са собственост на фирмата - достатъчен е един договор за наем или послужване със собствениците.Ако полването е организирано като командировка такъв договор не се изисква а и към фирмата се начисляват разходи за командировъчни.Транспортна фирма се изисква единствено ако трябва покупката на самите автомобили да се води разход.Но най добре някой счетоводител да си каже думата ...Иначе в интернет има доста сайтове със такива съвети
Коментар
-
ilkor написа:Естествено някакво услилие трябва да се направи като например да се пишат пътни листове. Иначе кой би ти дал 20% по ниска цена ...А колите може и да не са собственост на фирмата - достатъчен е един договор за наем или послужване със собствениците.Ако полването е организирано като командировка такъв договор не се изисква а и към фирмата се начисляват разходи за командировъчни.Транспортна фирма се изисква единствено ако трябва покупката на самите автомобили да се води разход.Но най добре някой счетоводител да си каже думата ...Иначе в интернет има доста сайтове със такива съвети
Коментар
-
ilkor написа:Не вярвам това да може да стане ...Това означава че някой трябва да ти съхранява купеното от теб гориво за негова сметка.Май единствения начин за предплащане е с такива ваучери, но те са с номилали в пари а не в литри.Аз се сещам за един начин по който може да се пазарува гориво по евтино с такива ваучери. Фирмата в която работиш ги купува и срещу тях получава фактура за гориво. После ти ги дава като част от заплатата ти но без ДДС понеже тя ще си го върне. Според мен е напълно законно.Примерно в моята фирма такова е положението със сметките за мобилни телефони ...
Коментар
-
И моята сметка за GSM-а е така, но сметките са на името на фирмата.
Коментар
-
Kuku написа:А за обратния вариант чували ли сте Зареждаш гориво и плащаш разсрочено Не помня къде го бях чул, обаче съм 1000% сигурен, че имаше нещо такова с някаква абонаментна карта
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар