В сходна ситуация съм получавал сервитут централно през плаца на един завод, между производственото му хале и складовите площи. Просто купиха съседния парцел за склад, а там минаваше пътя, който ползваха двайсетина къщи. При тебе е съвсем загубена кауза-съседът ти е границата на регулацията.
Сега разбирам:пътят по който се предвижва сега е селскостопански и му се падало изход от неговия парцел.Даже си е направил стълбички.Когато е бил заграден от наще това е била причината да разрешат от общината.
Показаха ми разрешението за строеж на оградата между имотите,видях и заключението и по силата на"Зут чл 192 ал(4) С правото на преминаване не могат да се влошават условията за застрояване на поземлените имоти, да се препятства установеният начин на трайно ползване на поземлените имоти и да се засягат разрешени строежи или съществуващи сгради, освен ако това не е изрично уговорено между собствениците " неможе да ми разруши построената ограда
Аз съм на мнение, че сервитут няма да му разрешат.
Защото между вашите имоти в регулацията има улица. Това, че не е построена си е проблем на общината. Да я построят. На практика имотите ви НЕ ГРАНИЧАТ, а вие незаконно сте заели мястото на улицата.
Ако си влезете в границата,съгласно УПИ, ще му остане на него улица, по която да минава - черна, докато (ако някога) общината я асфалтира, ама...
Ако не са ви отчуждени имотите по тази "улица", да ви ги отчуждят, да ви ги платят, и да си минава по живо по здраво по пътя.
Гледам по тая улица тия от задния ред все минават през дворовете на комшиите ама сигурно се тачат
Сигурно това с очуждаването не е минало а и сигурно ще се проточи във времето.
Едно леко уточнение...това, че една ограда има разрешително, далеч не значи, че е построена където е било разрешено. Особено ако това се е случвало преди 30 и повече години. Та и там нещата не са толкова безпроблемни, колкото изглеждат.
Според мен трябва да е и малко от комшията и малко от твоето място
ама като има ограда здрава трудно ще е събориш -все пак си давал пари
Трябва да има продължение от улицата до него поне толкова широка че да може да минава
Ако е оградена тази пътека да не влиза в твоето място би било спестило доста главоболия ама ти отнема от твоя имот
Комисия ще разглежда молбата за преминаване.Ще чакаме да ни повикат в общината където без адвокат може да изложим нашата гледна точка и документи.Ако решениетп на комисията не ни е в изгода се стига до съд където ще обжалваме решението на тази комисия.
Това е.Ще чакаме да ни повикат.
Едит: много време щяло да мине докато комисия разгледа молбата за преминаване.....ако е подадена такава.
Коментар