Hristian_Aleksiev написа:
Преглед на мнението
Проблемът НЕ Е в самите електромобили. Проблемът е в електроенергията.
Няма проблем, докато електромобилите са 0.01, 0.1, та до 2-3% от всички коли. Като станат 10% от всички, ще започне да се усеща липсата на подходяща електропреносна инфраструктура, както и липсата на енергия. Не става дума за зарядни станции, щото зарядна станция не може да направиш ей така, дето си искаш. Имам известен опит в проектирането на 5 зарядни станции, от които работят засега само 2, за останалите ЧЕЗ не може да ни осигури необходимата мощност.
АКО станат някога 100% колите в България, ще ни трябват цели 2 блока като тези в АЕЦа сега, за да се задоволят потребностите на автопарка. Ще ни трябва и НОВА електропреносна мрежа. Това струва милиарди, които някой ще трябва да плати. Да, в крайна сметка ги плаща крайния потребител - т.е. ние. Ама това как ще се отрази на цената на тока, не знам... знам де, ама няма да ви кажа
Не става със слънчеви колектори. НЕ СТАВА! Те са за реклама и зарибяване на "зелените".
За да се зареди една батерия на кола от слънчеви батерии за някакво приемливо време, ще ви трябват декари и декари колекторни полета. Не става с 3 колектора, дето да правят сянка на колата, докато се зарежда.
Ама докато повечето хора си мислят, че токът идва от контакта, така ще е
Коментар