Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с микро СД карта памет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с микро СД карта памет

Картата е нова на няколко дни и използвания. Сутринта изтрих файловете на нея и я сложих в екшън камерата която имам. Пуснах да записва и по едно време ми дава грешка за картата. Сложих друга карта в камерата и всичко си е ОК.
    Като се прибрах в къщи сложих картата на лаптопа и свалих записаните клипове. Тръгнах да ги трия, но я няма функцията за изтриване. Реших, че съм бутнал без да искам бутона на адаптера, но си беше ОК. Казах, че ще я форматирам, но тогава ми дава съобщение, че картата е защитена към запис и затова не може да се форматира. Четох по нета за програми с който да опитам да я форматирам, но нищо не става. Информацията която намирам е от 2010г и само да го карам на проба грешка с качване на знайни и незнайни програми от сайтове който са още по съмнителни.... не.
    Затова някой ако знае някоя програма или начин по който да премахна това заключване да сподели. Интересното е, че и аз не знам как се заключи, камерата няма такава опция.

Ето няколко: EaseUS Partition Master, Test disk-7.0.win, SlimDrivers, но не се надявай прекалено, гледал съм го този филм. В последната служба имах една кутия с такива карти, сваляни неправилно от рейсовете. Като за начало сложи картата в един фотоапарат и се опитай да я форматираш ч/з него и после пробвай тези или други програми.Обикновено така се получава, ако извадиш картата без да изключиш камерата, т.е. тя е под напрежение.
    Последна редакция от NikMar; 29.07.2017, 18:34.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Не съм я вадил от камерата под напрежение. Направих около 30 минути клип, спряхме да почиваме и изключих камерата да пестя батерия и памет. След това ми дава грешка, че е пълна а реално е пълна на 6%. На компа показва, че е заключена за запис. Опитах да я форматирам в камерата и пак не става, сега ще опитам във всичко на което мога да я напъхам и да дам да се изтрие. Яд ме е че е нов тоя боклук.

Коментар

Направи Low Level Format. Скоро по този начин оправих една прецакана флашка, която изобщо не искаше да се разпознава. Ползвах hdd low level format tool 4.40, има го в замундата.
        Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

На фотоапарата имам Low Level Format но ми казва, че картата е повредена и апарата изключва. Опитах с няколко телефона... не става. Единствено една Нокиа където имам казва, че я трие изключва/включва картата и след това като зареди картата отново си е пълна с няколко видео клипа и нищо. Сега почвам да тегля програмите които препоръчахте и да опитвам с тях, ако не стана и таковам майката и ще нахраня китаеца който я е сглобил
          ЕДИТ: с нито една програма нищо не се случи. Повечето показват, че правят нещо, но след това се оказва, че е нищо. Минавам на варианта с майката и отивам да купя нова памет
          Последна редакция от chaveto; 30.07.2017, 11:52.

Коментар

Направи им рекламация, аз така върнах една в Кауфланд.
            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Да не кажа, че няма шанс, ама...
              С касовата бележка в магазина и не би трябвало да откажат смяна...
              Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
              Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Нямам касова бележка и по никакъв начин няма как да докажа каквото и да било. Досега съм купил поне 10 карти от въпросното място и никога не съм имал проблем. Явно точно тази карта си е била кофти и такъв ми е бил късмета

Коментар

Колега наскоро беше със съвсем същите симптоми.
                  Хем си беше взел супер скъпа и бърза карта.

Рекламация
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Аз изгорях с две карти памет от 128гб закупени онлайн от "МАГАЗИНЧЕ.ЕУ".Първо закупих един измислен китайски телефон,MPIE,на който характеристиките изобщо не отговаряха на рекламираното в сайта им.Заедно с телефона по куриер пристигна и първата закупена карта памет от тях-Самсунг ЕВО.Започвам да си свалям файловете от компа на картата-клипчета,музика,снимки и т.н и какво да видя тя се пълни на около 6% както вашата и повече не ще.Сто пъти я пробвах да форматирам,да трия и отново да копи-пействам файловете е неще и неще.Закарах я при едно момче тук в Бургас,което има сервиз за лаптопи,телефони и други дивотии и той се опитва да я форматира,но тя не иска да се форматира под ФАТ32,квот и да значи това.Звъня на другия ден на въпросното МАгазинче еу. естествено никой не вдига,но аз съм упорит.След два дена упорито звънене вдига един и ми вика "ко ревеш ве ко си се развънял на пожар тука".Отговорих любезно,че съм закупил телефон и карта и от двете нищо не става и искам да ги върна в законоустановения срок,още повече че и телефона и картата бяха отворени от опаковките като ми ги достави куриера.Оня се изсмя и ми вика ...Еми прекарах те брат да не си купувал от нас!..Казах му че ще отида до Комисията за защита на потребителите ...оня ми вика отивай не ми пука не могат да ни хванат! И наистина месец след подадената ми молба в КЗП дойде обратно писмо, в което пишеше,че за да се заведе дело трябва точен адрес три имена,егн и гражданина да е от България,а той домейна бил от САЩ и нямало начин.Аз обаче съм упорит и напорист и продължих да звъня на въпросния тел на магазинчето и накрая след 10 дневно звънене една вдига,аз и обяснявам за кво иде реч и тя ми казва да пратя картата по куриер обратно да я видел специалист от фирмата.Попитах я що за фирма сте изобщо,като само лъжете хората с фалшиви карти и телефони? Оная нещо се урепчи,но с резлив тон ме попита ще пращам ли картата обратно за моя сметка или да си е.а майката.Пратих я мина месец никой не се обажда.След 10 дена упорито звънене тази същата ми вдига и аз и обяснявам кой съм оная вика--Ааа ми от картата нищо не става и я хвърлихме в кошчето като мислехме,че повече няма да се обадите да ни досаждате.Ей тук вече и моите нерви не издържаха и почнах да псувам,но за съжаление не беше пред мен въпросната и оня от фирмичката за онлайн измами,защото само аз си знам какво годинки щях да отнеса. Все пак след дълги препирни оная предложи вариант да доплатя още около 20-тина лв и да ми прати две карти САНДИСК по 128гб едната.Съгласих се и картите дойдоха след два дена,аз ухилен до ушите и радостен слагам едната карта да се пълни и..... вече знаете сценария на 6те% с тази разлика,че вече телефона на МАГАЗИНЧЕ.ЕУ. е изключен от месеци! Честито на печелившите!
                    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Не са неуловими, колега. Щом работят с куриери, значи всичките им данни ги има в куриерската фирма. Наложен платеж от куриерска фирма се прибира само срещу данните от личната карта. КЗП може и да не могат да изискат данните от куриерската фирма, но прокуратурата може. Моят съвет е да не оставяш такива нагли мошеници намира. Пиши жалба до прокуратурата. Дори и да не пазиш товарителниците от куриера, те ще ги издирят по имената ти. И ще стане ясно кой е прибирал парите. Имах подобен случай с един мошеник от фейса, който купува някакви карти за една онлайн игра. Парите ги искаше по Еконт, да се приведат на някаква негова приятелка в Кюстендил. Една приятелка така се подлъга, преведе парите, за да се зареди акаунта на дъщеря й. И оня нищо не зареди естествено. Почна оправдания, ама катастрофирал, ама майка му била в болница. Накрая казах на моята приятелка да звънне на телефона от паричния превод и да каже на оная дето прибира парите, че ще ако акаунта не се зареди, имената й отиват с жалба в прокуратурата. И да видиш как бързо се оправи работата. Както нямала връзка с тоя пич в Германия, не знаела къде е и глупости на търкалета, като чу за прокуратурата и бърже го намери, че ставаше дебела работата.

А ти си станал жертва на най-разпостранената измама с карти памет. В китайските сайтове е бъкано с големи карти за малко пари. И като ти я пратят-пиеш една студена вода. Картите са пълно менте. Само са маркирани като 64GB или 128GB. Реално са с много малък капацитет. Много хора изреваха от тая китайска шашма. За това, карти памет се купуват само от магазин, където може да се прави рекламация. Аз лично само от Метро, Кауфланд, Техномаркет, Технополис и такива големи вериги. До сега нямам фалшива карта от тези магазини. А пък полските памети GOOD RAM в Кауфланд са на много прилична цена и с прилично качество. Имам две такива флашки и съм доволен, за парите си вършат перфектно работа.

Може спокойно да купуваш и от e-bay, там защитата на клиента е перфектна. Само да посмее да те излъже продавача, много ще си изпати. Аз така купих едни цветни моливи за професионално рисуване, пишеше в обявата, че са маслени на "Марко Рефин". Дръжки ! Дойдоха тъпи китайски моливи и то от най-гадните, с твърд писец, който се троши при подостряне. Отворих диспут и казах на китаеца, че лъже в описанието си. Оня веднага предложи да ми върне парите, само да не му пиша отрицателен отзив и лош коментар.
                      Последна редакция от DJPOPA; 03.08.2017, 20:51.
                      Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Working...
                      X