Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с win 10

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с win 10

Здравейте колеги,

Съжалявам, че след дълга пауза се появявам да питам нещо, но съм отчаян...

Чисто нов компютър, качен легален win 10 и само една програма(медицински софтуер).

Пристига при мен - включвам го и каквото и да стартирам се минимизира веднага и няма възможност да се отвори прозореца.

Alt + tab, Ctrl + Alt + Del, Win+E не отварят прозорците, стоят минимизирани и не се отварят прозорците.

Работи само старт менюто, което отваря избирателно например Control Panel, но ако избера някоя опция от него, която изисква отварянето на друг прозорец отново не се случва нищо.

Ако цъкна десен бутон на десктопа отваря обичайното меню, но ако избера някоя опция не се отваря прозореца, стои минимизиран.
    File explorer и This PC също са постоянно минимизирани.

Отчаян съм, моля дайте идеи
    Последна редакция от vital; 29.07.2017, 12:14.

Дали сте влезли като администратор или потребител?
    Ако сте потребител, то може да сте ограничен в използването на WINDOWS!
    В подменю - Смяна на потребител какво излиза?
    Това не е експертно мнение.
    Всичко е на Ваша отговорност.

Коментар

Забравих да кажа - потребителят е само един и съответно администратор.

Коментар

Task Menager и той ли се минимизира? Не съм сигурен мисля че трябва да има Safe Mode под него да заредиш Windows-a. Не знам какви програми са нагласени за автоматичен стартъп. Ако има някакви такива освен основни като драйвери и софтуери за аудио-видео ги изключи и опитай с нормален старт. Подозирам че медицинския софтуер може да е на автоматичен старт и функцията Always on top да е активна но да е минимизирана и тя да ти ги минимизира долу. Работя на оперативни станции където виждам само оперативната програма даже нямам и старт меню и нямам възможност да бутам даже и с уиндоус бутона. Опитай и кажи какво е станало.
        Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96

Коментар

А някакъв шанс да се закачи хард диска на друг компютър и да се провери за вируси има ли? Имах подобен случай в който вирус ми беше блокирал всичко, даже и диспечера на заявки не се отваряше.
          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Съмнява ме да е вирус защото този компютър с медицински софтуер си мисля че би бил добре защитен. Но по-малката болка е да опиташ това което ти казвам ако това не сработи може да пробваш да го закачиш на друг комп като втори хард и да го пуснеш за проверка, но не мисля че ще излезе нещо. Ако имаш сетъп-а на софтуера и ако под сейф мод първия път не се получат нещата то отново под сейф деинсталация на софтуера и после с нормален старт наново инсталация ако е възможна. В краен случай преинсталацията не боли става бързо и пак ще си драснеш лицензния код и всичко трябва да заспи.
            Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96

Коментар

Чисто и просто прецакан уин
              this

Коментар

Забелязах, че като изключа скенера, който е с връзка по HDMI проблема изчезва.
                Щом го включа става така, явно уина го мисли за друг монитор, на който прехвърля отворените прозорци.

Направих абсолютно всяка възможна комбинация на кабелите за монитор и скенер и винаги се получава така.
                Настройките за монитор автоматично минават на Duplicate щом закача скенера. Ако сложа на само един монитор нищо не се повлиява.
                Пробвах да закача 2 монитора - не намира втория.

Ще звъня понеделник във фирмата, явно става въпрос за грешен драйвър или нещо такова.
                Техниката е чисто нова, трябваше да е само Plug & Play.

Коментар

То правилен драйвер за уин 8/10 изобщо няма. И то за елементарни неща, камо ли за скенер през ХДМИ. Ей сега си закачих електронната книга на осмицата и паметта ѝ се появява и изчезва от експлоръра с честота 0,5 херца. С телефоните отношенията му са подобни. Имам стар драйвер, до който правя rollback, когато ми трябва да прехвърлям големи масиви, но при рестарт скапания уин8.1 си зарежда последния драйвер и дискотеката започва отново. За проблеми с дисплеите мога да разказвам до вдругиден. Изобщо, като реши да не захапе, а то е в 50% от случаите, само рестарт и яко стискане на палци го оправя. 10 е още по-упорита. Там контролът ти върху ОС е съвсем никакъв. Ще ти ъпдейтне всичко, което ѝ се стори подходящо без изобщо да те пита и после нанайси феродо.
                  С две думи, ако има такава възможност, сложи си уин7 и си работи спокойно. Другото ще е мъка безкрай. Сори.

П.С. За да не разводняваме темата - имам по-стар лаптоп с Виста Бизнес. Закачих книгата на него със същия кабел и си тръгна без никакви грижи.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Потвърди се, че това е проблема.
                    Слагайки 2 монитора, през втория влязох в менюто на видеокартата и го изключих.

Благодаря на отзовалите се

Коментар

win 10 не познава рам 8 Gb 2x 4 но с различни честоти една с1333 другата е май 1666
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Как така не ги познава?Няма такъв филм единствения вариант е някоя да не е съвместима с дъното .
                        this

Коментар

Една по една си работят
                          като са две не става 8 GB
                          Само честотите са различни
                          Сега ще видя дали пък дъното не ги реже да поддържа до 4 Gb
                          ето това е за доното
                          1. 2 x DDR3 DIMM sockets supporting up to 64 GB of system memory* The maximum 64 GB of system memory can be supported using 16 GB (or above) memory modules. GIGABYTE will update the memory support list on the official website when the memory modules are available on the market.
                            * Due to a Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than the size of the physical memory installed.
                          2. Dual channel memory architecture
                          3. Support for DDR3 2400(OC)/2133/1866/1600/1333 MHz memory modules
                          4. Support for AMD Memory Profile (AMP)/ Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
                          5. тук пише ако win e 32 тогава ще е
                          6. ама сега е с win 10 64
                          Последна редакция от kluchar; 12.08.2017, 14:36.

Коментар

Виж хубаво какво си написал. Имаш два слота а дъното ти поддържа dual channel memory. За да е активна тая фунция паметите трябва да са напълно еднакви. Виж в опциите на биоса дали можеш да изключиш дуалния режим. Ако можеш би трябвало да тръгнат (ако само честотите са различни), въпреки че съм имал случай на памети с различни честоти от един производител и пак да не тръгват.
                            Възможно е паметта с честота 1666 да не може да работи на 1333 и тогава няма как да се уеднаквят за да работят заедно. Има всякакви боклуци на пазара, с гръмки етикети по тях, но като се зачетеш из характеристиките им се оказва, че са тотално орязани.
                            Ако можеш намери си две плочки по 4GB, но да са еднакви и пробвай с тях.
                            Провери си е версията на биос-а. Нищо чудно да има 3-4 нови версии, които да имат фиксове за проблеми с паметта.
                            Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                            Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Имаше нещо в Биоса дори това е като екстра

Коментар

Working...
                              X