Някой знае ли къде продават евтино захар в пловдив
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Захар за ракия
Collapse
X
-
Етикети: –
-
stambata1982
-
...Защото за захарта е важно, колко калории е. На етикетите пише, колко калории съдържа продуктът в 100 гр.
На Зехира, Сладея и още няколко марки пише, че съдържат 399 калории на 100 гр. Имайки предвид, че чистия въглехидрат съдържа 4 калории на грам, излиза че захар с подобен етикет е най-чистата възможна "структура", която можем да си купим. Така че преди цената гледай съдържанието на етикета.
Спиртът си сака калориите.
ПС: На пазара се продава и захар под 200 калории. Такъв продукт може да си позволи по-ниска цена.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
търси моно кристална фруктоза по евтина и по добра е за ракията, поради факта че е моно захарид а не полизахарид като захарта, произвежда се в РазградКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
ntodorov написа: Преглед на мнението...Защото за захарта е важно, колко калории е. На етикетите пише, колко калории съдържа продуктът в 100 гр.
На Зехира, Сладея и още няколко марки пише, че съдържат 399 калории на 100 гр...
П.П. На Захира пише, че енергийната стойност на 100 гр. е 1700 KJ / 400 kcal (килокалории, а не калории).Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа: Преглед на мнениетоЧовек винаги може да научи нещо ново. Никога не съм гледал какво пише, а съм купувал или захар, пакетирана в големи чували (50 кг.), или някаква в промоция от Кауфланд, Била или Лидл. И ракията винаги ми е е ставала, де . Имам си "технолог", който преценява колко захар да сложи.
П.П. На Захира пише, че енергийната стойност на 100 гр. е 1700 KJ / 400 kcal (килокалории, а не калории).
Иначе ракия ще изкараме с всяка захар де, но пък по-калоричната може да пусне 4-5 глътки повече.
ПС: Аз информацията за този факт я научих преди 3-4 години от един специализиран форум. Форум, който така революционно ми обърна
"мирогледа" за добиването на тази ценна течност, че вече се чудя дали си струва да се занимавам с лозето.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Вчера минах през Лидъл. Провокиран от тази тема реших да хвана два пакета захар и да им видя "калориите". И двата бяха по 400. Явно не всичко е ментета на пазара, за да ставала ракията само с две марки. Иначе баси претенциозната ракия.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO, аз затова казах, че си имам технолог - тъстът ми. Той безпогрешно знае кога, какво и колко да сложи. Не съм го питал за тънкостите, защото сам никога не бих се занимавал с това, но определено има такива. И да, понякога ми е казвал, че захарта е "слаба". Аз си мислех, че просто си приказва .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Значи, когато се сложи захар, трябва да се изчака ферментацията, докато захарността падне до възможния минимум, но преди да е започнала оцетнокиселата ферментация (демек около 1-ца до 0 захарност). Може да се окаже, че за да стане 0 може да мине цяла седмица, особено ако температурите са по-ниски, затова е добре да се мери захарност периодично. Има трикове с процеса като добавяне на дрожди, серниста киселина и пр., повече инфо на един готин форум: http://www.rakiyata.com/forum/index.phpНай-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
D. Stanev написа: Преглед на мнението...един готин форум: http://www.rakiyata.com/forum/index.phpA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар