Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Захар за ракия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Захар за ракия

Някой знае ли къде продават евтино захар в пловдив

Не търси евтина, търси Сладея.
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Е защо

Коментар

...Защото за захарта е важно, колко калории е. На етикетите пише, колко калории съдържа продуктът в 100 гр.
        На Зехира, Сладея и още няколко марки пише, че съдържат 399 калории на 100 гр. Имайки предвид, че чистия въглехидрат съдържа 4 калории на грам, излиза че захар с подобен етикет е най-чистата възможна "структура", която можем да си купим. Така че преди цената гледай съдържанието на етикета.
        Спиртът си сака калориите.
        ПС: На пазара се продава и захар под 200 калории. Такъв продукт може да си позволи по-ниска цена.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Баща ми взема на Захира ако не се лъжа и ракийката си е 6. Не знам може и казана да оказва голямо влияние, защото е двойна варка и изкарва целия материал на около 90 градуса.
          Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96

Коментар

търси моно кристална фруктоза по евтина и по добра е за ракията, поради факта че е моно захарид а не полизахарид като захарта, произвежда се в Разград
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Сладея или Захира.Всичко друго са експерименти.Казвам го от дългогодишен/и горчив с евтинийки/опит.
              PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
              Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

ntodorov написа: Преглед на мнението
                ...Защото за захарта е важно, колко калории е. На етикетите пише, колко калории съдържа продуктът в 100 гр.
                На Зехира, Сладея и още няколко марки пише, че съдържат 399 калории на 100 гр...
                Човек винаги може да научи нещо ново. Никога не съм гледал какво пише, а съм купувал или захар, пакетирана в големи чували (50 кг.), или някаква в промоция от Кауфланд, Била или Лидл. И ракията винаги ми е е ставала, де . Имам си "технолог", който преценява колко захар да сложи.

П.П. На Захира пише, че енергийната стойност на 100 гр. е 1700 KJ / 400 kcal (килокалории, а не калории).
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Човек винаги може да научи нещо ново. Никога не съм гледал какво пише, а съм купувал или захар, пакетирана в големи чували (50 кг.), или някаква в промоция от Кауфланд, Била или Лидл. И ракията винаги ми е е ставала, де . Имам си "технолог", който преценява колко захар да сложи.

П.П. На Захира пише, че енергийната стойност на 100 гр. е 1700 KJ / 400 kcal (килокалории, а не калории).
                  Да, kcal е мерната единица. Още вечерта след като написах поуста се усетих, но не се поправих впоследствие.
                  Иначе ракия ще изкараме с всяка захар де, но пък по-калоричната може да пусне 4-5 глътки повече.
                  ПС: Аз информацията за този факт я научих преди 3-4 години от един специализиран форум. Форум, който така революционно ми обърна
                  "мирогледа" за добиването на тази ценна течност, че вече се чудя дали си струва да се занимавам с лозето.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Вчера минах през Лидъл. Провокиран от тази тема реших да хвана два пакета захар и да им видя "калориите". И двата бяха по 400. Явно не всичко е ментета на пазара, за да ставала ракията само с две марки. Иначе баси претенциозната ракия.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Захарта е важна, но по-важно е да се уцели точния момент на ферментация кога да се изварява... иначе захарта може да иде на вятъра.
                      Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Е няма ли някакви уредчета стил "ферментациомер", за да не трябва да улучваш, а да знаеш кога трябва?
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO, аз затова казах, че си имам технолог - тъстът ми. Той безпогрешно знае кога, какво и колко да сложи. Не съм го питал за тънкостите, защото сам никога не бих се занимавал с това, но определено има такива. И да, понякога ми е казвал, че захарта е "слаба". Аз си мислех, че просто си приказва .
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Значи, когато се сложи захар, трябва да се изчака ферментацията, докато захарността падне до възможния минимум, но преди да е започнала оцетнокиселата ферментация (демек около 1-ца до 0 захарност). Може да се окаже, че за да стане 0 може да мине цяла седмица, особено ако температурите са по-ниски, затова е добре да се мери захарност периодично. Има трикове с процеса като добавяне на дрожди, серниста киселина и пр., повече инфо на един готин форум: http://www.rakiyata.com/forum/index.php
                            Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

D. Stanev написа: Преглед на мнението
                              ...един готин форум: http://www.rakiyata.com/forum/index.php
                              Еее, неее, това ме разби вече. Баси и култа си имаме в нашата държава, че и форум за целта съществува.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                              X