Кои точно доводи са клиширани и защо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Махат табелите за камери
Collapse
X
-
wwalker написа: Преглед на мнениетоЗащо да ти казвам лично, че си овца? Нищо против нямам срещата. Преди няколко месеца доста често идвах.
Реалната ми защита за табелите я писах много пъти - в далеч по-развити държави пътищата са много по-добре регулирани, без да са във вреда на шофиращите и без да правят маркировката невъзможна за изпълнение. Тук ако я спазваш просто ставаш опасен за останалите. Обаче се взимат само глобите и наказанието. На гол тумбак чифте пищови. Преди въвеждане на подобни наказания да си оправят маркировката и пътищата. И да се пусне пак достъпа до електронната система за проверка на наказанията.
Демек искаш нещото наречено " държавата" да оправи всичко и ти тогава ще почнеш да спазваш правилата, а до тогава имаш извинение, защото държавата ти е длъжна. Аз така го разбирам, ако не е така ме поправи.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
wwalker написа: Преглед на мнениетоНапротив, ти сравняваш заплатите без данъците в случая, защото подкрепяш само наказанието, без да се създадат адекватни условия.
Относно одебеленото - Значи е както ти написах, чакаш "държавата" която ти е длъжна да оправи всичко и ти до тогава си освободен от отговорност, чак после могат да имат претенции към теб.
Ако ще се захващаш само за определени части от коментарите ми, а на неудобните неща за теб ще си траеш, по - добре не ми отговаряй. На мен монолози не ми се водят, само да пиша едни и същи неща.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Естествено, че първо държавата трябва да оправи всичко! Щом повечето хора не спазват ограниченията, значи повечето ограничения са малоумни. В моя пример по-горе е по-опасно да спреш на стоп-а, отколкото да се включиш на ход. Как да го спазиш?! Сложили ми ограничение 60 на бензиностанция, която се вижда като на длан от 5 км. в двете посоки. Как да го спазиш?! И постепенно ти влиза в главата, че всички ограничения са малоумни и спираш да се съобразяваш с тях. И, когато вече почти никой не се съобразява, ми трябва регулатора да се светне. А той си урежда законово да може да се крие в храстите и да събира парички!
Как да го одобриш?!браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа: Преглед на мнениетоЕстествено, че първо държавата трябва да оправи всичко! Щом повечето хора не спазват ограниченията, значи повечето ограничения са малоумни. В моя пример по-горе е по-опасно да спреш на стоп-а, отколкото да се включиш на ход. Как да го спазиш?! Сложили ми ограничение 60 на бензиностанция, която се вижда като на длан от 5 км. в двете посоки. Как да го спазиш?! И постепенно ти влиза в главата, че всички ограничения са малоумни и спираш да се съобразяваш с тях. И, когато вече почти никой не се съобразява, ми трябва регулатора да се светне. А той си урежда законово да може да се крие в храстите и да събира парички!
Как да го одобриш?!
Ами тези, които карат в насрещното, тези които минават на червено на светофарите, които не пускат минаги? И те са решили, че тези неща са малоумни и там какво задължение има държавата?ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
slonikon написа: Преглед на мнениетоЕстествено, че първо държавата трябва да оправи всичко! Щом повечето хора не спазват ограниченията, значи повечето ограничения са малоумни. В моя пример по-горе е по-опасно да спреш на стоп-а, отколкото да се включиш на ход. Как да го спазиш?! Сложили ми ограничение 60 на бензиностанция, която се вижда като на длан от 5 км. в двете посоки. Как да го спазиш?! И постепенно ти влиза в главата, че всички ограничения са малоумни и спираш да се съобразяваш с тях. И, когато вече почти никой не се съобразява, ми трябва регулатора да се светне. А той си урежда законово да може да се крие в храстите и да събира парички!
Как да го одобриш?!
Любопитно ми е колега, дали направи нещо по въпроса. Примерно, дали сигнализира някъде, че кръстовището и стопа са опасни, дали пусна предложение за подобряване и т.н., разбираш за какво говоря.
Сигурно ще ми отговориш, че не е твоя работа и си има отговорни. Но дали поне потърси отговорност от отговорните?
Аз се опитвам. Не винаги става от първия път, но с повече настоятелност се получават нещатаLupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
"тези, които..." са криминални типове. А тия 60-та по междуградските се пренебрегват от почти всички. Аз, ако мина покрай въпросната бензиностанция със 70 съм спазил моите "морални, етични и обществени задължения към другите". Същото е и на моя знак СТОП. Не съм спазил законовите.
П.С. Естествено, че не сме държавата. Например, в смисъла на настоящата дискусия, Държавата се движи с кортеж от ППС със специален режим на движение и, съвсем морално и законно, не спазва въпросните ограничения. Ако Държавата е тръгнала към летище София, да кажем, движението се спира, така че тя (държавата) съвсем морално не спазва знаци СТОП светофари и пр., щото други участници в движението няма.
Ти, аз, Филанкишията, така ли се придвижваме, че да сме част от нея?! Не, ние сме спрели и Я чакаме да мине. По-скоро споменатите от тебе престъпници се изживяват като част от Държавата!Последна редакция от slonikon; 20.06.2017, 14:28.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа: Преглед на мнението"тези, които..." са криминални типове. А тия 60-та по междуградските се пренебрегват от почти всички. Аз, ако мина покрай въпросната бензиностанция със 70 съм спазил моите "морални, етични и обществени задължения към другите". Същото е и на моя знак СТОП. Не съм спазил законовите.
Гледам си дописал и аз да допиша:
Държавата сме ние.
Като видя, че в квартала мангустите са откраднали някой знак Стоп, пиша едно бързо писмо, обяснявам, че отговорността е на служителя отсреща и за няколко дни проблемът е решен.
Като видя счупени детски съоръжения по същия начин.
Дупките в квартала отново така
Опасните дървета...........Последна редакция от geo_g; 20.06.2017, 14:41.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Не е етично, морално и най-вече обществено да се поставя въпроса по такъв личен начин, защото правилата се правят да устройват повечето хора, а не всички. Ама ти май караш БМВ, така че ще и аз ще подходя индивидуално и ще ти отговоря.
На моя знак СТОП имаш постоянен поток от автомобили, които се движат с дистанция от 10-20 метра помежду им. Да се включиш на ход е лесно. Да спреш и после да задвижиш безопасно тон и половина желязо е почти невъзможно. Всяко спиране на кола там води до образуване на яки опашки сутрин и не толкова яки през останалото време. Когато тръгващият има проблеми с потеглянето, и допълнително се изнерви от ситуацията, която създава, шансът да стане сакатлък е голям. Отделно, тия зад него вече са събрали нерви и гледат и те да се включат. Ей затова е по-морално, -етично и-обществено да се приеме, че това е знак за пресичане на път с предимство, и да се действа съответно.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Kay_ написа: Преглед на мнениетоКолко пъти трябва да го напиша вече и аз нз. Прочети ми коментарите, но не избирателно и ще видиш, че пиша едно и също нещо постоянно. Трябва да се променят и други неща (вече съм писал за какви неща говоря и няма д асе повтарям). Захващаш се за дума която искаш. Кажи как е в белите държави и как трябва да се направи. Изразяваш някаква компетенция без нищо конкретно. Нали си против това и не се прави така, кажи как се прави, но ясно и конкретно, а не със заучени фразни " в западните държави не било така" и колко знака стоп имало в Казичане. Ако си само за оплакването - давай не се притеснявай.
Относно одебеленото - Значи е както ти написах, чакаш "държавата" която ти е длъжна да оправи всичко и ти до тогава си освободен от отговорност, чак после могат да имат претенции към теб.
Ако ще се захващаш само за определени части от коментарите ми, а на неудобните неща за теб ще си траеш, по - добре не ми отговаряй. На мен монолози не ми се водят, само да пиша едни и същи неща.
На темата за премахване на табелите за камери ме притеснява точно горепосочения пример. Ако дадено място е доказано опасно и с множество инциденти, то камера със съответния знак преди нея върши чудесна работа. След като това отпадне ще си направят множество скрити хранилки.
Коментар
-
slonikon написа: Преглед на мнениетоАко ти си Държавата, на кого пишеш писмо? И защо?! Ми то си е твое задължение да купиш знака и да го сложиш там!
И ако се опитваш да ме убедиш аз да отида да сменя знака СТОП, не се хаби. Нито ще ме убедиш да карам все едно съм сам на пътя!
Писма и сигнали, примерно:
https://call.sofia.bg/bg/Signal/Create
http://inspectorat-so.org/signals
за по-бързо 02 / 987 55 55Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар