Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Махат табелите за камери

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кои точно доводи са клиширани и защо?
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа: Преглед на мнението
      Защо да ти казвам лично, че си овца? Нищо против нямам срещата. Преди няколко месеца доста често идвах.
      Реалната ми защита за табелите я писах много пъти - в далеч по-развити държави пътищата са много по-добре регулирани, без да са във вреда на шофиращите и без да правят маркировката невъзможна за изпълнение. Тук ако я спазваш просто ставаш опасен за останалите. Обаче се взимат само глобите и наказанието. На гол тумбак чифте пищови. Преди въвеждане на подобни наказания да си оправят маркировката и пътищата. И да се пусне пак достъпа до електронната система за проверка на наказанията.
      Е хайде кажи как е в развитите държави. Отделно такъв тип сравнение е нереален, все едно сравняваш само заплатите, но без данъците.

Демек искаш нещото наречено " държавата" да оправи всичко и ти тогава ще почнеш да спазваш правилата, а до тогава имаш извинение, защото държавата ти е длъжна. Аз така го разбирам, ако не е така ме поправи.
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Предлагам да приключим темата с предложение, ЗДвП да не важи за големите, бързащи батки карачи с натокани бигачки, и не защото са над закона, а те просто владеят силата да променят физичните закони според ситуацията.
        Lupo - The Monster
        Е83 3D

Коментар

Напротив, ти сравняваш заплатите без данъците в случая, защото подкрепяш само наказанието, без да се създадат адекватни условия.

Коментар

wwalker написа: Преглед на мнението
            Напротив, ти сравняваш заплатите без данъците в случая, защото подкрепяш само наказанието, без да се създадат адекватни условия.
            Колко пъти трябва да го напиша вече и аз нз. Прочети ми коментарите, но не избирателно и ще видиш, че пиша едно и също нещо постоянно. Трябва да се променят и други неща (вече съм писал за какви неща говоря и няма д асе повтарям). Захващаш се за дума която искаш. Кажи как е в белите държави и как трябва да се направи. Изразяваш някаква компетенция без нищо конкретно. Нали си против това и не се прави така, кажи как се прави, но ясно и конкретно, а не със заучени фразни " в западните държави не било така" и колко знака стоп имало в Казичане. Ако си само за оплакването - давай не се притеснявай.

Относно одебеленото - Значи е както ти написах, чакаш "държавата" която ти е длъжна да оправи всичко и ти до тогава си освободен от отговорност, чак после могат да имат претенции към теб.

Ако ще се захващаш само за определени части от коментарите ми, а на неудобните неща за теб ще си траеш, по - добре не ми отговаряй. На мен монолози не ми се водят, само да пиша едни и същи неща.

Коментар

Естествено, че първо държавата трябва да оправи всичко! Щом повечето хора не спазват ограниченията, значи повечето ограничения са малоумни. В моя пример по-горе е по-опасно да спреш на стоп-а, отколкото да се включиш на ход. Как да го спазиш?! Сложили ми ограничение 60 на бензиностанция, която се вижда като на длан от 5 км. в двете посоки. Как да го спазиш?! И постепенно ти влиза в главата, че всички ограничения са малоумни и спираш да се съобразяваш с тях. И, когато вече почти никой не се съобразява, ми трябва регулатора да се светне. А той си урежда законово да може да се крие в храстите и да събира парички!
              Как да го одобриш?!
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа: Преглед на мнението
                Естествено, че първо държавата трябва да оправи всичко! Щом повечето хора не спазват ограниченията, значи повечето ограничения са малоумни. В моя пример по-горе е по-опасно да спреш на стоп-а, отколкото да се включиш на ход. Как да го спазиш?! Сложили ми ограничение 60 на бензиностанция, която се вижда като на длан от 5 км. в двете посоки. Как да го спазиш?! И постепенно ти влиза в главата, че всички ограничения са малоумни и спираш да се съобразяваш с тях. И, когато вече почти никой не се съобразява, ми трябва регулатора да се светне. А той си урежда законово да може да се крие в храстите и да събира парички!
                Как да го одобриш?!
                А ние къде се вписваме в "държавата"? Не сме част от нея и по единично нямаме морални, етични и обществени задължения към другите лица?
                Ами тези, които карат в насрещното, тези които минават на червено на светофарите, които не пускат минаги? И те са решили, че тези неща са малоумни и там какво задължение има държавата?

Коментар

Как да го одобриш?!
                  ОК, малоумно.
                  Любопитно ми е колега, дали направи нещо по въпроса. Примерно, дали сигнализира някъде, че кръстовището и стопа са опасни, дали пусна предложение за подобряване и т.н., разбираш за какво говоря.
                  Сигурно ще ми отговориш, че не е твоя работа и си има отговорни. Но дали поне потърси отговорност от отговорните?
                  Аз се опитвам. Не винаги става от първия път, но с повече настоятелност се получават нещата
                  Lupo - The Monster
                  Е83 3D

Коментар

"тези, които..." са криминални типове. А тия 60-та по междуградските се пренебрегват от почти всички. Аз, ако мина покрай въпросната бензиностанция със 70 съм спазил моите "морални, етични и обществени задължения към другите". Същото е и на моя знак СТОП. Не съм спазил законовите.

П.С. Естествено, че не сме държавата. Например, в смисъла на настоящата дискусия, Държавата се движи с кортеж от ППС със специален режим на движение и, съвсем морално и законно, не спазва въпросните ограничения. Ако Държавата е тръгнала към летище София, да кажем, движението се спира, така че тя (държавата) съвсем морално не спазва знаци СТОП светофари и пр., щото други участници в движението няма.
                    Ти, аз, Филанкишията, така ли се придвижваме, че да сме част от нея?! Не, ние сме спрели и Я чакаме да мине. По-скоро споменатите от тебе престъпници се изживяват като част от Държавата!
                    Последна редакция от slonikon; 20.06.2017, 14:28.
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

"тези, които..." са криминални типове. А тия 60-та по междуградските се пренебрегват от почти всички. Аз, ако мина покрай въпросната бензиностанция със 70 съм спазил моите "морални, етични и обществени задължения към другите". Същото е и на моя знак СТОП. Не съм спазил законовите.
                      Кажи ми честно, ако на същия твоя знак Стоп, след няколко дни се пребие някой твой близък или който и де е друг, дали отново ще мислиш, че си си спазил твоите си "морални, етични и обществени задължения към другите"

Гледам си дописал и аз да допиша:
                      Държавата сме ние.
                      Като видя, че в квартала мангустите са откраднали някой знак Стоп, пиша едно бързо писмо, обяснявам, че отговорността е на служителя отсреща и за няколко дни проблемът е решен.
                      Като видя счупени детски съоръжения по същия начин.
                      Дупките в квартала отново така
                      Опасните дървета...........
                      Последна редакция от geo_g; 20.06.2017, 14:41.
                      Lupo - The Monster
                      Е83 3D

Коментар

Не е етично, морално и най-вече обществено да се поставя въпроса по такъв личен начин, защото правилата се правят да устройват повечето хора, а не всички. Ама ти май караш БМВ, така че ще и аз ще подходя индивидуално и ще ти отговоря.
                        На моя знак СТОП имаш постоянен поток от автомобили, които се движат с дистанция от 10-20 метра помежду им. Да се включиш на ход е лесно. Да спреш и после да задвижиш безопасно тон и половина желязо е почти невъзможно. Всяко спиране на кола там води до образуване на яки опашки сутрин и не толкова яки през останалото време. Когато тръгващият има проблеми с потеглянето, и допълнително се изнерви от ситуацията, която създава, шансът да стане сакатлък е голям. Отделно, тия зад него вече са събрали нерви и гледат и те да се включат. Ей затова е по-морално, -етично и-обществено да се приеме, че това е знак за пресичане на път с предимство, и да се действа съответно.
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ако ти си Държавата, на кого пишеш писмо? И защо?! Ми то си е твое задължение да купиш знака и да го сложиш там!

И ако се опитваш да ме убедиш аз да отида да сменя знака СТОП, не се хаби. Нито ще ме убедиш да карам все едно съм сам на пътя!
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Колко пъти трябва да го напиша вече и аз нз. Прочети ми коментарите, но не избирателно и ще видиш, че пиша едно и също нещо постоянно. Трябва да се променят и други неща (вече съм писал за какви неща говоря и няма д асе повтарям). Захващаш се за дума която искаш. Кажи как е в белите държави и как трябва да се направи. Изразяваш някаква компетенция без нищо конкретно. Нали си против това и не се прави така, кажи как се прави, но ясно и конкретно, а не със заучени фразни " в западните държави не било така" и колко знака стоп имало в Казичане. Ако си само за оплакването - давай не се притеснявай.

Относно одебеленото - Значи е както ти написах, чакаш "държавата" която ти е длъжна да оправи всичко и ти до тогава си освободен от отговорност, чак после могат да имат претенции към теб.

Ако ще се захващаш само за определени части от коментарите ми, а на неудобните неща за теб ще си траеш, по - добре не ми отговаряй. На мен монолози не ми се водят, само да пиша едни и същи неща.
                            Споко де, какво се впрягаш, сякаш аз не се повтарям по 10 пъти и ти четеш и отговаряш на всичко. Одебелил съм ти 'важния' въпрос. В 'белите' държави маркировката е изпълнима и адекватна. Давам пример - например знакът, че нямаш предимство, е със същото значение като знак СТОП, но няма да те глобят, ако не спреш. Виновен си ако отнемеш предимство, но няма да ти сложат камера и глобят, че не си спрял. С какво е по-лош за регулиане на движението въпросния знак?
                            На темата за премахване на табелите за камери ме притеснява точно горепосочения пример. Ако дадено място е доказано опасно и с множество инциденти, то камера със съответния знак преди нея върши чудесна работа. След като това отпадне ще си направят множество скрити хранилки.

Коментар

Ако ти си Държавата, на кого пишеш писмо? И защо?! Ми то си е твое задължение да купиш знака и да го сложиш там!
                              И ако се опитваш да ме убедиш аз да отида да сменя знака СТОП, не се хаби. Нито ще ме убедиш да карам все едно съм сам на пътя!
                              Е, нали не мислиш, че съм чак толкова луд да сменям лично знаците . Просто, номерът е да извадиш отговорния чиновник от анонимност, да му обясниш, че изискваш от него и нещата леко-леко потръгват.

Писма и сигнали, примерно:
                              https://call.sofia.bg/bg/Signal/Create
                              http://inspectorat-so.org/signals
                              за по-бързо 02 / 987 55 55
                              Lupo - The Monster
                              Е83 3D

Коментар

Е сега съсипа всичко. Естествено, че знак СТОП е необходим на немалко места. Проблемът е, че при нас е забучен почти навсякъде. Най- се кефя на междуградско, където на почти всяко кръстовище имаш 60 + знак СТОП. Защо?!
                                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                                X