Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Махат табелите за камери

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой още вярва ли, че на КАТ им пука за жертвите по пътя? Единствено и само глобите са важни, водещи и определящи. Нямат събираемост, като освен мангалите, другата група не плащащи нищо са държавната администрация, оплетени като свински черва. Затова се повишава обема и размера на глобите, за да плащат още повече тези, които си плащат честно. Примерно за изтипосан знак 60 в нищото на междуградски път, или такъв същия на магистралата, която вместо да бъде ремонтирана, се превръща в още една причина да те глобят. Да не говорим, че умишлено е махнат достъпа до системата, където можеше да си видим съответно наложените глоби, ако има такива, през нета. Същото в пълна сила важи за съда, където искат не да си платиш наказанието, а въобще да не разбереш, че си бил осъден и да те дадат на колегите си ЧСИ, с които също са оплетени като свински черва, защото самите те така се виждат в кариерата си напред.
    На изсипаните с чувала знаци стоп, лунни кратери вместо пътища и неадекватни ограничения на скоростта - кусура ни са само камерите за глоби.
    Един въпрос - колко знака стоп има в многомилионен Париж?
    Последна редакция от wwalker; 15.06.2017, 20:06.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Мисля, че темата се измести в правилната посока.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа: Преглед на мнението
        Аз пък не одобрявам. Бих одобрил, ама първо да излезем от ЕС, пък тогава да се правим на различни.
        В много държави в ЕС такива табели не само няма, ами са и изрично забранени. Както е и изрично забранено ползването на GPS с включена опция да ти показва местата на камерите!
        Така е например във Франция! ЛИНК

Пак там, във Франция (която Е в ЕС), е абсолютно забранено говоренето по телефон, вкл. и с хендсфрии (освен ако не е вградено в колата). Забранено е ползването на каквито и да било слушалки, поставени на ушите.

Коментар

Значи при нас е разхайтено доста.
          this

Коментар

Immortal написа: Преглед на мнението
            В много държави в ЕС такива табели не само няма, ами са и изрично забранени. Както е и изрично забранено ползването на GPS с включена опция да ти показва местата на камерите!

Пак там, във Франция (която Е в ЕС), е абсолютно забранено говоренето по телефон, вкл. и с хендсфрии (освен ако не е вградено в колата). Забранено е ползването на каквито и да било слушалки, поставени на ушите.
            Колко знака стоп има в столицата Париж?

Коментар

wwalker написа: Преглед на мнението
              Колко знака стоп има в столицата Париж?
              Само един!
              Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Кога, защо беше спряно и всъщност колко дълго можеше да си проверяваме в електронна им система дали и какви глоби имаме наложени?

Коментар

Immortal написа: Преглед на мнението

Да ама във Франция живеят французи и полицаите са им френски, в Германия германци и полицаите са им германци, както и водачите и др. участници в движението.
                  Във Франция и Испания напр. има табели предупреждаващи, че скоростта се контролира - ОГРОМНИ табели колкото човешки ръст, че и по-големи.
                  Контролират средната скорост.
                  Целта е спазване на закона и сигурността на участниците в движението.
                  Ако все пак нарушиш и те глобят - няма измъкване - директно ти удържат от заплата, банкова сметка и пр.

В България обаче живеят българи с български полицаи и български шАфиори
                  Тука на никой не му пука за нищо, всеки е от тарикат по-тарикат.
                  Тука главната цел е да се налагат глоби и да се взимат рушвети.
                  Казвам да се налагат, защото те досега рядко се събираха - НАП отказваше на КАТ да им събира - такова чудо не знам дали го има някъде.
                  Органа на държавата, който трябва да събира приходи да откаже на друг орган на държавата да събира пари.
                  За рушветите .. не ми се пише...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Отпадането на знак Е24, според мен, е правилно. Още когато беше въведен през 2015, прогнозирах че няма да бъде използван много време.
                    Факт е, че в България има проблем със скоростта на движение. Като човек, който веднъж/два пъти в годината пътува по 2-3 000км в България смея да твърдя, че всяка година става все по-зле и по-зле. Миналото лято ме возиха от София през Силистра до Добрич, като скоростта извън населените места бе около 110км/ч и бяхме изпреварвани. През селата скоростта рядко беше под 70км/ч. И цялото това "бързане" бе, за да се пристигне 1 час по-рано и да има време за две бири/една ракия повече. На следващия ден в обратна посока карах аз и за същото разстояние ни трябваше 1 час повече, но се старах да карам в ограниченията +7/8 км/ч по скоростомер (не по GPS).
                    Наистина средната скорост на предвижване в България по извънградски пътища е с около 10км/ч по-ниска от тази, която постигам в Германия (73-75км/ч към 85-87км/ч), но и максимално разрешената е 100км/ч (Германия) към 90км/ч(България). Според мен проблемите се коренят в липсата на околовръстни пътища, прекалено дълги села/градове, изключително много ограничения на скоростта, които пък са поставени в зони с повишена концентрация на ПТП и липса на допълнителна лента за изпреварване (трета лента, която през 2-3км е в различна посока).

Например, както по В286 ще бъдат добавени пътните ленти обозначени в червено (черните са налични), същото можеда се направи и по много първокласни/второкласни пътища в България.
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Проблемите са в липсата на дисциплина и никакво уважение към правилата/закона.

А иначе извинения много. Убеден съм, че всички ние сме професионалисти в търсенето и намирането на оправдания, както и на виновници за всяка ситуация.

Както казваше един мой преподавател преди години: "Всяко идиотско държане си има философско оправдание".
                      Lupo - The Monster
                      Е83 3D

Коментар

Проблемите са в липсата на дисциплина и никакво уважение към правилата/закона.
                        Точно тези са самата държавна администрация или родата им, разбира се ако не са римляни. Същите те втълпяват това на малкото останали плащащи хора, за да могат да ги накарат да плащат повече. И да не забравяме, че им отрязват достъпа до каквато и да е информация. Когато тези хора им повярват (явно от писаното по темата има още вярващи) - това е овчедушие.

Коментар

Естествено извинението е налице. Ама същите "невярващи" в нашата система, като отидат в Германия, Австрия и т.н, че даже и в Сърбия си спазват чинно правилата, въпреки че и там нямат достъп до информация(защото, както и тук не знаят как да си я поискат), също и си плащат чинно всичко дължимо.

Всъщност, за какво овчедушие говорим, каква държава, и подкарахме и вечните мантри? Като има ограничение 40км/ч, караш с 40 и това е. Никога не забравяй, че там можа да пресича и твоето дете или нечие друго.
                          Последна редакция от geo_g; 16.06.2017, 15:24.
                          Lupo - The Monster
                          Е83 3D

Коментар

Хайде да не се категоризираме с думички като овчедушие. Като има знак 60 карам с 60, като има 90 - карам с 90 и ми е все тая дали има знак за камера или не. Какво толкова сте против премахването им?
                            Естествено, че въпроса е комплексен и нещата не се решават с магическа пръчка, но все от някъде трябва да се започне. Най-много от всичко искам да започне активното взимане на наложените глоби - към банкови сметки ли ще го връзват, бъбреци ли ще вадят...все ми е тая. И другото да се махнат каруците от пътя. Навсякъде в Сф е пълно с 10-15 годишен роуминг с каруци.
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Хайде да не се категоризираме с думички като овчедушие. Като има знак 60 карам с 60, като има 90 - карам с 90 и ми е все тая дали има знак за камера или не. Какво толкова сте против премахването им?
                              Естествено, че въпроса е комплексен и нещата не се решават с магическа пръчка, но все от някъде трябва да се започне. Най-много от всичко искам да започне активното взимане на наложените глоби - към банкови сметки ли ще го връзват, бъбреци ли ще вадят...все ми е тая. И другото да се махнат каруците от пътя. Навсякъде в Сф е пълно с 10-15 годишен роуминг с каруци.
                              е хубава работа бе, ав кво ще правя? Научи ме да карам като теб.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
                                е хубава работа бе, ав кво ще правя? Научи ме да карам като теб.
                                Сам ще се научиш като знаеш последствията, от които няма мърдане.
                                И като ти бръкнат хубаво в джобовете и ти "вземат" колелото на детето да речем, веднага като се качиш в колата ще се сещаш и ще следиш знаците изкъсо много строго.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X