Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За хигиената на автомобила

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За хигиената на автомобила

Здравейте

Общо взето търся мнения по два въпроса.

Търся продукт за овлажняване, хидратиране... за поддържане на кожен салон. По различни магазини гледах 10на препарата и на всичките на гърба им пишеше нещо от вида на " Продукта ни е много готин става за всички видове кожи, но може и да не стане на вашата. За това пробвайте на някое скрито място и ако е много агресивен продукта - не го ползвайте". Та, стигам до извода, че хубавите продукти не са на цена 15-20лв, а сигурно са мааалко по-скъпи. С удоволствие бих изслушал препоръки към продукти, които сте ползвали.

Другия проблем с който искам да се преборя е почистването на купето като цяло. Който ми е виждал колите знае, че ходя на автомивки само, когато изпадна в сатурнови дупки, но боклуците, които вкарвам в колата при влизане/излизане ме дразнят много. Почнах да заглеждам тези портативни прахосмукачки, ама те всичките с една мощност от 60W, която освен прах незнам дали може да засмуче нещо. Сега не търся нещо, което да ми глътне касетофона, но дали има продукт, който за цена-качество да си заслужава или да я отсвиря тази идея с преносимата прахосмукачка?
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

ако ти обясня какво да полвваш ще си купиш ли стелки.
    кожа се чисти със сапунена вода и мека гъба и после се маже с глицеринов крем.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Тези прахосмукачки са гола вода само даване на пари.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Привет, колеги! Аз също имам, такова питане относно продукт за почистване на кожен салон на крома. Гледах за "костенурка" препарата, но още не съм сигурен дали да си взема, а дали някой е ползвал подобен препарат или, както казва колегата S_BANKOV да мина с веро и вода? Благодаря, за мненията и препоръките предварително!
        link

Коментар

Аз да споделя, моята алфа е с кожен салон и след пробване на 3-4 мазила, най- доброто и евтино мазило е крем нивеа, този обикновения в синята кутийка. Кожата става мека, много по приятна на допир, мирише хубаво абе лично за мен е бомба. Само като мажете трябва да изчакате да попие, няма да се плашите седалката като стане бяла :D Кутийка 250 грама струваше от порядъка на 8 лева и аз успях да мина салона на 156 комби 3 пъти- това включва седалки, подлакътници, кори на врати, волан, скоростен лост и още колкото кожени неща се сетите в тая кола. Не казвам че това е най- доброто, но определено има видим и добър ефект и ви съветвам да опитате.
          94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
          03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico
          02' Fiat Stilo 1.6 16v Grigio Steel

Коментар

Благодаря, Valenses! Но това за нивеята е за подхранване на салона, така ли да разбирам или и за почистване? Салонът, при мен е мисля от еко кожа, дали би оказало влияние?
            link

Коментар

Това за подхранване сигурно е става. Как точно го нанасяш, имали някакъв специален пиниз или с мека кърпа и после оставяш да попие. За почистване ползваш ли нещо или си с тъмен салон Щот аз съм с жълтия салон и като минавам с мокри кърпички са кожа си пада чернилка от тях

Коментар

не веро а сапун.
                другя вариант е тоалетно мляко по лесно е.

Коментар

Благодаря! Ще пробвам и ще пиша отзиви, разбира се и снимки, преди и след!
                  Последна редакция от morfein_a; 14.06.2017, 16:17. Причина: Изядена буква
                  link

Коментар

направи сапунена вода натъркай забърши с кърпа и така.

Коментар

Тъй-като колегите вече дадоха съвет за кожата аз да се изкажа за прахосмукачката. Използвам перяща Делонги аква-нещо си (прилича на малък варел) купена преди 10-тина години. Може да дръпне двулевка от пода Та с нея си пера пода и понякога тавана. След това вътре е чистичко и мирише приятно.
                      Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Мое мнение от друга тема:

За почистване и освежаване използвам това: "Gliptone Liquid Leather Cleaner & Conditioner Kit, GT11 & GT12" (едното почиства, другото освежава) и съм много доволен, но след обработка остава мирис на нова кожа(нов кожен салон).
                        Ползвал съм и препарат за кожа на Turtle wax, но да си кажа, че не намирах разлика преди-сега, докато с първия разликата е осезаема, както на вид, така и на допир. Освен това, след костенурката оставаха по-светли петна на места върху кожата и го отсвирих тотално.

Взех ги Ebay.uk, в комплект с гъба и микрофибърна кърпа. Имам и една по-мека четка за по кофти ъгли. Една опаковка от 250мл, стига за няколко намазвания.

Говорим за почистване и освежаване. Не боядисва и не цапа. Салонът ми черен и е без дефекти.

пп. И кожените каишки на часовници стават като нови.
                        Последна редакция от geo_g; 14.06.2017, 17:04.
                        Lupo - The Monster
                        Е83 3D

Коментар

geo_g, благодаря. Точно такова нещо търся. При мен също е без дефекти салона и ми се иска да го запазя максимално време така.

siluro, тази прахосмукачка на 220 ли е, понеже няма как да пускам кабели от терасата.

Коментар

понеже няма как да пускам кабели от терасата.
                            Аз съм на 5-ти етаж. И аз години наред си мислех като теб, докато един ден не ми прещрака..... Б Бриколаж нацелих един 25м. кабел за косачка за около 15лв, увериха ме, че издържа 1kw без проблем, и ела да видиш какви ги върша с домашната прахосмукачка.
                            Lupo - The Monster
                            Е83 3D

Коментар

Ако нямаш как да пуснеш кабел, защото аз примерно имам и моята е на 220в си ходи на автомивка на самообслужване за 2лв ще направиш чудеса с техните прахосмукачки. Имал съм такава на 12в, имам и такава, която е безжична и смело мога да заявя, че никаква работа не вършат.
                              Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Working...
                              X