Nino написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дайте съвет
Collapse
X
-
Тва няма да окаже никакво влияние. Чувал съм от познати, че един гражданин пак се помъчил да направи нещо подобно и написал в акт-а че полицая бил пиян. И настоял да дойде офицер. Офицера завел полицая на кръвна проба, която се оказала отрицателна. Тогава полицая завел пък дело от частен характер към тоя хитрец, и успял да го осъди за нанесени вреди.
Коментар
-
ако е за 10 лева няма да му съставят акт, а направо го мяткат на фишче - чл. 39 ал. 1 и 2 от ЗАННал. 3 от същия член казва, че който оспори нарушението или откаже да плати глобата му се съставя акт.прочетете и следното :Чл.42. Актът за установяване на административното нарушение трябва да съдържа:1. собственото, бащиното и фамилното име на съставителя и длъжността му;2. датата на съставяне на акта;3. датата и мястото на извършване на нарушението;4. описание на нарушението и обстоятелствата, при които е било извършено;5. законните разпоредби, които са нарушени;6. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) собственото, бащиното и фамилното име и възрастта на нарушителя, точния му адрес, местоработата и единен граждански номер;7. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) имената и точните адреси на свидетелите и единен граждански номер;8. обясненията или възраженията на нарушителя, ако е направил такива;9. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) имената и точните адреси на лицата, които са претърпели имуществени вреди от нарушението и единен граждански номер;10. опис на писмените материали и на иззетите вещи, ако има такива, и кому са поверени за пазене.Чл.43. (1) Актът се подписва от съставителя и поне от един от свидетелите, посочени в него, и се предявява на нарушителя да се запознае със съдържанието му и го подпише със задължение да уведоми наказващия орган, когато промени адреса си.(2) Когато нарушителят откаже да подпише акта, това се удостоверява чрез подписа на един свидетел, името и точният адрес на който се отбелязват в акта.т.е който мисли да оспорва акт - да види дали всичко е попълнино както трябва - катаджиите понякога ги домързява и не пишат всички реквизити. тогава акта се отменя в съда по същество.отбелязвам подчертаното с червено - ако няма свидетел и подпис, демек колегата на катаджията - акта също пада в съда.и 1 съвет от мен - не обжалвайте актовете / това не пречи в акта да напишете че имате възражения и ще обжалвате /, а направо наказателните постановления в съда.лошото е, че 1 адвокат няма да ви вземе по-малко от 80-100 лв. за обжалването и трябва да се прецени дали си струва и дали не може всеки сам да се оправи.....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Ми Вие казвате, че той ако иска ще напише, че съм без книжка (че въобще нямам) защото не е длъжен да правил проверки. Аз пиша при възраженията, че имам но когато съм искал да я извадя не съм я намерил (изгубена), а катаджията не си прави труда да провери за такава. В три дневен срок отивам обжалвам, оказва се че имам и кво става ?
Коментар
-
Човек, това ти обясних. В 3 дневен срок ако имаш я представяш. Но ти като си я изгубил какво ще представиш? Затова ти казвам, че ако е писал че не си спрял (примерно) или нещо дето не съответства на истината, трябва да пуснеш жалба със входящ номер, в която подкрепена със съответните факти да възразиш срещу ситуацията описана в акт-а. Полицая не е длъжен да прави справка дали имаш книжка. Той е длъжен да прави справка само дали си криминален контингент. В ЗДвП си пише, че ТИ СИ ДЛЪЖЕН ДА НОСИШ СУМПС, а не полицая да прави справка дали имаш. Освен това не можеш да докажеш че е отказал. А и той винаги може да се измъкне. Ще каже че му е паднала батерията на станцията, че дежурния е бил зает с друга справка и т.н. Колежката правилно казва да се обжалват НАКАЗАТЕЛНИТЕ ПОСТАНОВЛЕНИЯ. Това в случай, че написаното в текстовата част не отговаря на истината и ако има някакъв начин да се пребори в съда. Като обжалваш акта, ще те извикат в съда заедно с полицая, той ще преразкаже ситуацията и акт-а пак ще ти го потвърдят.Другото за 10-те лв по фиш. Пише за МАЛОВАЖНИ нарушения за които не се отнемат наказателни точки. Колко от нарушенията които правим в градско шофиране са маловажни и за фиш? Минаване на червено е 10 точки и 40 лв. Говорене по телефон е 6 точки и 40 лв. Нарушаване на забранителен знак пак 6 точки. А на колегата НИНО ще му отговоря само: АБСОЛЮТНО. Ако си мислиш че тия възражения някой ги чете, жестоко се лъжеш Само сметни. Когато се раздуха случая за наказателното в КАТ казаха, че там актовете се решават от една шепа хора. По груби сметки паяците на ден вдигат 300 коли. Това са 300 акт-а на ден само от паяците. Ами като прибавим и актовете на останалите КАТ-аджий в София? И това е на ДЕН. На другия ден пак така. Мислиш ли че някой ги чете ?
Коментар
-
На мен миналата зима ми вдигнаха колата от Руски паметник. Когато след 2 часа си я издирих на "наказателния" паркиг полицая в кабинката ми написа акт като за свители се разписаха двамата му колеги пазачи на паркинга. Естествено аз попитах как може да са свидетели хора които не са присъствали на мястото а той ми каза че такъв бил реда.Е как полицай който явно нарушава закона съставяйки документ с невярно съдържание ще ме поучава и санкционира за спазването на същия този закон ? Мислих си по въпроса да напиша възражение но беше почти полунощ и ме домързя да се разправям ...
Коментар
-
Значи ако не искате да ви ебават полицаите научете си законите. Е аз като няма кво да правя отварам и си чета някой закон. В ЗАНН колега е посочено, че за съставяне на акт е необходим ПОНЕ един очевидец на нарушението. Когато такъв няма, са нужни ДВАМА свидетеля (КОИТО НЕ СА ОЧЕВИДЦИ НА НАРУШЕНИЕТО), и онзи от кабинката е използвал именно този член от ЗАНН. Използвал е касиера (навярно) и ... идея си нямам кой друг за другите 2-ма свидетеля.
Коментар
-
ilkor написа:На мен миналата зима ми вдигнаха колата от Руски паметник. Когато след 2 часа си я издирих на "наказателния" паркиг полицая в кабинката ми написа акт като за свители се разписаха двамата му колеги пазачи на паркинга. Естествено аз попитах как може да са свидетели хора които не са присъствали на мястото а той ми каза че такъв бил реда.Е как полицай който явно нарушава закона съставяйки документ с невярно съдържание ще ме поучава и санкционира за спазването на същия този закон ? Мислих си по въпроса да напиша възражение но беше почти полунощ и ме домързя да се разправям ...Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Значи ако не искате да ви ебават полицаите научете си законите. Е аз като няма кво да правя отварам и си чета някой закон. В ЗАНН колега е посочено, че за съставяне на акт е необходим ПОНЕ един очевидец на нарушението. Когато такъв няма, са нужни ДВАМА свидетеля (КОИТО НЕ СА ОЧЕВИДЦИ НА НАРУШЕНИЕТО), и онзи от кабинката е използвал именно този член от ЗАНН. Използвал е касиера (навярно) и ... идея си нямам кой друг за другите 2-ма свидетеля.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар