Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся смартфон с добра навигация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Правец
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

todorakiggg написа:
      Stefanaki написа:
      А можете ли да препоръчате смартфон с големина на дисплея до 4,9", операционна система Android, RAM 2/3 GB, вътрешна памет поне 16GB, добър процесор. Игри не се играят.
      Galaxy S7 жена ми е с такъв, доста добре се държи.
      Ако предложението е към мен, то Galaxy S7 е с 5,1" диспей.

Само 1 GB RAM.

Тези, които аз съм открил до сега са Sony Xperia X Compact и Samsung Galaxy A3 (2017), като Sony-то е с по-добри показатели.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Като стана дума за Правец, от месец и нещо съм с такъв. И ще споделя малко впечатления. Първо за навигацията - при включени мобилни данни се позиционира на секундата. Пускам си Here Maps и докато зареди, вече знае къде съм. А сега малко повече за телефона:

Първите ми впечатления са по-скоро положителни. Бърз, елегантен, лек. Всички приложения се зареждат много бързо, не съм усетил забавяне в нито един момент. Не ми е забил нито един път до момента. Като казах лек, толкова е лек, че чак изглежда несериозно, като детска играчка. Хардуерните бутони под дисплея, които вече липсват при повечето телефони, са голям + . Батерията не е голяма, но без проблем изкарва ден-два. Дори и три, ако не включвам непрекъснато мобилните данни. С оригиналното зарядно се зарежда много бързо.

Недостатъци:
        – Отворих го и го затворих няколко пъти. Първия път беше изключително трудно. Не мисля, че може да понесе голям брой отваряния на задния капак.
        – Бутоните (вкл/изкл и за увеличаване/намаляване на звука) не са разположени на корпуса на телефона, а на задния капак?! Придържат се от някакви еластични ленти, подобни на тънък ластик. Струва ми се ненадеждно, но бъдещето ще покаже.
        – Звукът от говорителя е изключително зле.
        – Ако телефонът е разположен „по гръб“, звъни много тихо, почти не се чува.
        - Автоматичната настройка за осветеността на дисплея НЕ действа. Трябва да си го настройвате ръчно, спрямо условията. И други потребители вече са констатирали този недостатък.
        – Най-големият минус, всъщност единственият сериозен недостатък: липсва светлинна индикация за пропуснат разговор.

При положение, че за 180 лв. ми пристигна с фабрично залепен протектор на екрана и допълнителен силиконов протектор за телефона, аз съм повече от доволен от телефончето.
        Последна редакция от snake; 21.05.2017, 12:36.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Stefanaki написа: Преглед на мнението
          Тези, които аз съм открил до сега са Sony Xperia X Compact и Samsung Galaxy A3 (2017), като Sony-то е с по-добри показатели.
          Колега, оказва се че то няма много с такива изисквания. Освен тези, които си изброил, има и CAT S60, но е много скъп, заради вградената термокамера и влаго-прахозащитения/удароустойчив корпус. Има клипове, в които го топят във вода, газят го с кола, изпускат го върху твърда повърхност от високо...

Иначе, ако вдигнеш на 5'' дисплей, вече избора е огромен и ще вземеш много добър за по-малко пари.
          Последна редакция от DJPOPA; 21.05.2017, 14:07.
          Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Stefanaki написа: Преглед на мнението
            А можете ли да препоръчате смартфон с големина на дисплея до 4,9", операционна система Android, RAM 2/3 GB, вътрешна памет поне 16GB, добър процесор. Игри не се играят.
            Motorola moto G3 (5")

Коментар

погледни асусите.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
                погледни асусите.

Аз имам Макс-а. Доста доволен съм особено от батерията - зареждам го веднъж на 4-5 дни, рекорда ми е бил 7 дена, но напоследък имам някаква драма с GPS-а, трудно се хваща за спътниците. Тъй като никога не съм му обновявал софтуера, предполагам че се дължи на някакъв хардуерен проблем. Изчетох една-две теми в интернет и май проблема е свързан с недобър контакт под капака с антените му. Скоро ще го отворя и ще видя за какво става въпрос.

Иначе за парите си (закупен от Китай ми излезе 230лв) не знам нещо дали може да му е конкуренция.
                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

...Иначе за парите си (закупен от Китай ми излезе 230лв) не знам нещо дали може да му е конкуренция.
                  Да, от Китай наистина е доста по-евтино да си купиш смартфон. Моят син наскоро си купи Xiomi Note 4. И на него от Китай щеше да му излезе около 200 лв. В крайна сметка си го купи от тук за двойно повече. Големият проблем на покупката от Китай е гаранционната поддръжка. Или какво става, ако телефонът ти пристигне със счупен дисплей например? Докато отиде до Китай и се върне, цената му ще набъбне застрашително.
                  Последна редакция от snake; 24.05.2017, 09:22.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Да, от Китай наистина е доста по-евтино да си купиш смартфон. Моят син наскоро си купи Xiomi Note 4. И на него от Китай щеше да му излезе около 200 лв. В крайна сметка си го купи от тук за двойно повече. Големият проблем на покупката от Китай е гаранционната поддръжка. Или какво става, ако телефонът ти пристигне със счупен дисплей например? Докато отиде до Китай и се върне, цената му ще набъбне застрашително.
                    Е не отричам, че съществува извесна доза риск, но аз когато си купих телефона тука се продаваше в Технополис за 480лв, а сега последно го бях гледал на около 380. Аз и колегите ми до сега, като сме получавали телефони ги разопаковаме с видео и правим тестове. Ако му има нещо на телефона - диспут в Пейпал. Колегата ми имаше казус с един таблет, който не изгряваше, изпрати видеото, гиърбест предложиха да изпратят друг екран, който да си сменим или да им пратим устройството. Тък като пощите не приемат батериите да са монтирани го отворихме, прещракахме буксите на екрана така и така беше отворен и таблета тръгна.
                    А преди покупката е добре все пак да се пита за гаранцията - ако е международна не виждам какъв е проблема, при дефект се пише на Асус примерно, като до колкото знам те покриват ремонта в локалния сервиз.
                    Моят има гаранция според съпорта на Асус, но за 230лв честно ако нещо му стане сигурно ще си купя друг. Разправял съм се със сервиз - това да мъкна телефон 2 пъти да го чакам по 30 дена и да ми го връщат все със същия проблем са си само нерви.
                    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Утре ще се опитам да видя на живо Xiaomi Redmi 4 Prime и да видя дали тези 10мм повече височина (139мм към 129мм) спрямо Sony Xperia X Compact ще ми носят неудобство в ежедневието.
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                      X