Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся смартфон с добра навигация
Collapse
X
-
todorakiggg написа:Stefanaki написа:А можете ли да препоръчате смартфон с големина на дисплея до 4,9", операционна система Android, RAM 2/3 GB, вътрешна памет поне 16GB, добър процесор. Игри не се играят.
dabadaba написа: Преглед на мнението
Тези, които аз съм открил до сега са Sony Xperia X Compact и Samsung Galaxy A3 (2017), като Sony-то е с по-добри показатели.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Като стана дума за Правец, от месец и нещо съм с такъв. И ще споделя малко впечатления. Първо за навигацията - при включени мобилни данни се позиционира на секундата. Пускам си Here Maps и докато зареди, вече знае къде съм. А сега малко повече за телефона:
Първите ми впечатления са по-скоро положителни. Бърз, елегантен, лек. Всички приложения се зареждат много бързо, не съм усетил забавяне в нито един момент. Не ми е забил нито един път до момента. Като казах лек, толкова е лек, че чак изглежда несериозно, като детска играчка. Хардуерните бутони под дисплея, които вече липсват при повечето телефони, са голям + . Батерията не е голяма, но без проблем изкарва ден-два. Дори и три, ако не включвам непрекъснато мобилните данни. С оригиналното зарядно се зарежда много бързо.
Недостатъци:
– Отворих го и го затворих няколко пъти. Първия път беше изключително трудно. Не мисля, че може да понесе голям брой отваряния на задния капак.
– Бутоните (вкл/изкл и за увеличаване/намаляване на звука) не са разположени на корпуса на телефона, а на задния капак?! Придържат се от някакви еластични ленти, подобни на тънък ластик. Струва ми се ненадеждно, но бъдещето ще покаже.
– Звукът от говорителя е изключително зле.
– Ако телефонът е разположен „по гръб“, звъни много тихо, почти не се чува.
- Автоматичната настройка за осветеността на дисплея НЕ действа. Трябва да си го настройвате ръчно, спрямо условията. И други потребители вече са констатирали този недостатък.
– Най-големият минус, всъщност единственият сериозен недостатък: липсва светлинна индикация за пропуснат разговор.
При положение, че за 180 лв. ми пристигна с фабрично залепен протектор на екрана и допълнителен силиконов протектор за телефона, аз съм повече от доволен от телефончето.Последна редакция от snake; 21.05.2017, 12:36.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Stefanaki написа: Преглед на мнениетоТези, които аз съм открил до сега са Sony Xperia X Compact и Samsung Galaxy A3 (2017), като Sony-то е с по-добри показатели.
Иначе, ако вдигнеш на 5'' дисплей, вече избора е огромен и ще вземеш много добър за по-малко пари.Последна редакция от DJPOPA; 21.05.2017, 14:07.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Stefanaki написа: Преглед на мнениетоА можете ли да препоръчате смартфон с големина на дисплея до 4,9", операционна система Android, RAM 2/3 GB, вътрешна памет поне 16GB, добър процесор. Игри не се играят.
Коментар
-
S_BANKOV написа: Преглед на мнениетопогледни асусите.
Аз имам Макс-а. Доста доволен съм особено от батерията - зареждам го веднъж на 4-5 дни, рекорда ми е бил 7 дена, но напоследък имам някаква драма с GPS-а, трудно се хваща за спътниците. Тъй като никога не съм му обновявал софтуера, предполагам че се дължи на някакъв хардуерен проблем. Изчетох една-две теми в интернет и май проблема е свързан с недобър контакт под капака с антените му. Скоро ще го отворя и ще видя за какво става въпрос.
Иначе за парите си (закупен от Китай ми излезе 230лв) не знам нещо дали може да му е конкуренция.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа: Преглед на мнението...Иначе за парите си (закупен от Китай ми излезе 230лв) не знам нещо дали може да му е конкуренция.Последна редакция от snake; 24.05.2017, 09:22.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа: Преглед на мнениетоДа, от Китай наистина е доста по-евтино да си купиш смартфон. Моят син наскоро си купи Xiomi Note 4. И на него от Китай щеше да му излезе около 200 лв. В крайна сметка си го купи от тук за двойно повече. Големият проблем на покупката от Китай е гаранционната поддръжка. Или какво става, ако телефонът ти пристигне със счупен дисплей например? Докато отиде до Китай и се върне, цената му ще набъбне застрашително.
А преди покупката е добре все пак да се пита за гаранцията - ако е международна не виждам какъв е проблема, при дефект се пише на Асус примерно, като до колкото знам те покриват ремонта в локалния сервиз.
Моят има гаранция според съпорта на Асус, но за 230лв честно ако нещо му стане сигурно ще си купя друг. Разправял съм се със сервиз - това да мъкна телефон 2 пъти да го чакам по 30 дена и да ми го връщат все със същия проблем са си само нерви.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Утре ще се опитам да видя на живо Xiaomi Redmi 4 Prime и да видя дали тези 10мм повече височина (139мм към 129мм) спрямо Sony Xperia X Compact ще ми носят неудобство в ежедневието.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар