Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Казус с прехвърляне на кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Казус с прехвърляне на кола

Здравейте колеги,

сблъсках се със следния казус:

Имах Мазда, която продадох през октомври миналата година с договор за покупко-продажба пред нотариус. Преди 2-3 седмици, когато плащах другите си данъци излезе, че дължа данък за въпросната Мазда за тази година, който естествено не платих. Излиза, че вероятно новия собственик не е отишъл в КАТ да си смени талоните и кара колата с талоните на мое име. Някой знае ли от тук нататък каква е процедурата - трябва ли да ходя в КАТ по някакъв начин да я отрегистрирам, или мога да ида само в данъчното с копие от договора, за да бъде заличена и да не ми тече данък за тази кола. Предполагам, че и този данък, който е начислен към момента, няма да е дължим от моя страна, при положение, че имам договор, доказващ продажбата на колата преди началото на тази година.

Мерси

ходи ли в данъчното с договора да я отпишиш
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Не съм ходил да я отписвам. Мислех, че се отписва автоматично, така както се записва автоматично, като я регистрираш в КАТ.

Коментар

Уж вече са автоматични нещата, но си е най-добре да си идеш на място и да си я отпишеш сам.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Освен от данъчното то трябва и от КАТ по принцип да си я отпишеш.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Скоро и аз се сблъсках със сходни проблеми. След закупуване на автомобил исках да си заведа колата в данъчното и отивайки ми казаха, че всичко става по служебен път и аз нищо не мога да направя на място. В рамките на месец данъчното получават писмо ( както и собственика трябва да получи на постоянен адрес) за смяна на номер/талони за автомобила и чак тогава ставало отписването от задълженията на предния собственик и се завеждат на новия собственик. Понеже тази ми информация е от средата на Април и още не знам до колко може да се има вяра на служителката. Но определено новия собственик при теб като с талон с твоите данни.
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Имах такава драма преди месец. Даже не за една, а за две години назад.
              Обади се в данъчното и кажи датата на договора за покупко-продажба.

Те си имат регистър, намират си го и нещата се изчистват с един телефонен разговор.
              При мен така се случиха нещата. Стана много интелигентно и за 5 минути.

Успех!
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

При пререгистрация в КАТ, данните за новия собственик трябва да отидат автоматично в данъчното. Да, обаче не винаги става така. Аз си изпатих много от тия пререгистрации и продажби. За това миналия месец, когато продадох едната кола, веднага с копие от договора и в данъчното на гише "Прием на документи". Отчислиха ми колата и ми дадоха разписка за това, която си запазих.

В миналото продадох една кола, както се полага-с нотариално заверен договор. Отидох в данъчното, отчислих я. Но новия собственик се оказа беладжия. Изобщо не отишъл в КАТ да я пререгистрира и да й смени талоните. На всичко отгоре изоставил колата на един паркинг на хипермаркет, който нощем се затваря с бариера. Охраната видели, че има останала кола и извикали полиция. Полицаите огледали колата и какво да видят-бейзболна бухалка на задната седалка. Веднага издирили кой се води собственик по техните регистри и право вкъщи. За късмет, аз пък по това време бях командирован в Италия. Обаче полицаите задържали братята ми и ги откарали в РПУ-то. Цяла нощ писали обяснения кои са, какви са, къде съм аз, чия е колата и прочие. Добре че тогава бях действащ офицер и като ме проверили, видели че съм сериозен човек и не съм от контингента им. Та повярвали на братята ми, че колата съм я продал отдавна и нямам общо с нея.

Има подобен случай и с един бивш колега военен. Отишъл в общината да си сменя настоящия адрес и го закопчали полицаите. Излязъл в системата, че е обявен за издирване. И пак същите простотии, продал си Ладата на някакъв, оня не сменил талоните и катастрофирал, ама зарязал колата в мелето и избягал. И докато се оправи моя човек, си полежа в ареста няколко часа.
                Последна редакция от DJPOPA; 13.05.2017, 11:30.
                Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Не се ходи в НАП или в данъчното, а в общината!
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Регистрацията на новозакупен автомобил в Общината (Местни данъци и такси) вече става автоматично, подават се данни от КАТ.
                    Но отписването на продадени автомобили не съм сигурен. На мен ми предстои тия дни да ида да отпиша Кромата, да видим какво ще ми кажат.

Коментар

Много се съмнявам, че някой ще ти я отпише от данъчното особено ако е продадена в друг град и регистрирана в тамошния КАТ.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Мерси за отговорите, колеги. В моя случай колата е със софийска регистрация и е продадена в София. ще пробвам да я отпиша в данъчното с копие от договора. евентуалното отписване в КАТ как се случва, на кое гише се ходи и нещо освен копие на договора нужно ли е?

Коментар

Immortal написа: Преглед на мнението
                          Регистрацията на новозакупен автомобил в Общината (Местни данъци и такси) вече става автоматично, подават се данни от КАТ.
                          Но отписването на продадени автомобили не съм сигурен. На мен ми предстои тия дни да ида да отпиша Кромата, да видим какво ще ми кажат.
                          Като купих Мултипла-то миналата година, ходих в данъчното да питам дали е нужно да я регистрирам там собственоръчно. Служителката ми отговори точно така: "По принцип информацията трябва да дойде от КАТ в едномесечен срок, ама не винаги се получава". Попитах я, ако случайно "не се получи", чия ще е вината. Отговорът беше "Е, то глобата ще си е за Вас". Изводите всеки сам да си ги прави. Аз си регистрирах сам колата в данъчното.
                          Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

На вълкът му е дебел врата з/о сам си върши работата, най-добре е сам да си я отпишеш и от двете места за да ти е мирна главата, и аз съм патил и мои приятели също, така че загуби няколко часа за да си спокоен. Все още живеем в Булгаристан, далече сме още от Европа.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Аз за да не отварям нова тема, че и аз имам казус с прехвърляне на кола.
                              Питането ми е към запознати, най-вече прависти...

Възможно ли е, да се прехвърли част от автомобил, т.е. съсобствениците да не притежават равни части, а единият да притежава 10% от автомобила, а вторият 90%?
                              Това дали и как се отразява в талона на автомобила?

Коментар

Working...
                              X