Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за плазма или LCD !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilkor написа:
    Точно!Отклонихме се от темата в момента в който се спомена Сони И как от него по високо и по големо нема Ето едно сравнение между двете технологии:http://www.ilko.info/att/Plasma%20VS%20LCD.pdf
    Само са споделя, че в bTV всички контролни монитори са Сони, защо ли?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ilkor написа:
      Хубави са им телевизорите, но ако бяха най хубавите, най качествените, и т.н. най, защо по дяволите съществуват другите марки ?
      Е, разликата е ясна - цената.Сегашното ми Сони струваше 1800лв преди няколко години и доста време следтова цената не падаше. Същия като параметри Самсунг ми струваше с около 600 лв по-малко.Разликата в качеството на картината беше ОЧЕБИЙНА. Все пак, ако не ги сложиш едно до друго, може би няма да я усетиш чак толкова. Иначе съм доволен от Самсунг, правят здрави неща на добри цени с добро качество.п.с. айде да кажа за един приятел дето си взе ВЕКО - 32" .Тънка лайсна, 600лв ли беше, вече нямам спомен Изгоря му малко след като си го купи, после нещо в сервиза го мотаха...така и не знам дали му го оправиха
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

В момента седя пред Сони монитор за който се изръсих 1500 лева преди почти 2 години.Като цяло марката е добра и дори най стабилната на този пазар но както казах и преди съществуват и други - дори такива които продават по скъпо ...Понякога друга дръпва напред, понякога и реномирана пуска боклук ...Ако човека тръгне да си прави телевизия у тях - примерно БТВ2 определено ще си купи Сони Обикновено така става когато ти е ограничен бюджета Иначе професионални монитори се поръчват например от ТУКДори Панасоник имат професионална серия която едва ли отстъпва от тази на Сони ...За домашно ползване обаче човек влиза в магазина и избира ...Съвета да взима Сони е все едно на въпрос каква кола да си купя - купе или кабрио да получи отговор - Мерцедес ...---------------------------------------------------------------------------------------------------Ето контролната зала на една "кабеларка" в Ню Йорк - Time Warner Cable Сонита не се виждат Или пък изглед от студиото на CNN - маршалите са в дясно - до рамото на водещата... NBC - тези американци не са ли чували за Сони ?

Коментар

Айде сега като хвалите Сони - избройте ми най-глемите заводи за производство на ЛСД-матрици, да видим Сони имат ли завод за матрици Бяха Сони - с ЦРТ мониторите, сега се разчита на името( за надписчето СОНИ плащате повече)
          Alfa Romeo 145 1.8 Twin Spark -Ех, 156 SW 2,4 JTD -Ех
          Alfa Romeo 164 Super 2.0 Тwin spark
          Alfa Romeo 155 Super 2,5 V6
          Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v
          MB CLK - 430 V8

Коментар

Аз исках просто някой да ми обясни разликата между VIERA и BRAVIA, пък аз да си направя извода, кое е по-добро и защо Щото аз съм си предоволен от VIERA-та и не съм убеден, че BRAVIA-та ще ми предложи нещо съществено повече

Коментар

Човече, на това му се вика маркетинг. Каква е разликата между Браво и Брава ?Иам хора които си казват - аз признавам само Сони - другите са боклуци. На този човек фирмата Сони трябва да му предложи избор - единия е закривен отдолу, другия отгоре Като им сложи различни имена и ето ти избор За тежест винаги се добавят и няколко благозвучни термина със буква R в кръгче накрая - всичко това е в цената разбира се Мина времето когато някои фирма държи ноу-хао -то затворено в себе си. А и сега за да си конкурентен имаш най много 3-5 месеца да пуснеш нов модел на пазара - забавиш ли се - вече се е наводнило с по нови модели от твоя.Единствената по съществена разлика е в качеството. Съвсем едно е да разработиш перфектния телевизор - а друго е да го произведеш. Всички фирми с имена се стараят да го произвеждат качествено. Има обче такива които наблягат предимно на цената. И тези фирми процъфтяват също защото клиенти много - един иска марково - друг евтино ...

Коментар

OK, като заключение Сони е на нивото на Самсунг, а бТВ е кабеларка, защото има монитори Сони.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ееее, от майтап не разбираш ли ? Кабеларката е с Маршал. БТВ е национална телевизия и е със Сони. Ама от двете кое е по скъпо ? А панелите с марка Сони/Самсунг се ползват и от двете фирми в техните изделия. Тъй че в тази си част телевизорите/мониторите им са еднакви. Не подценявай Самсунг-а ...Човека се вълнуваше от съвсем друго - къде задълбахме кое е по хубаво - Мерцедес или БМВ

Коментар

И пак по темата Аз съм за плазмата! До колкото знам при нея от който и ъгъл да погледнеш ще виждаш една и съща картина, докато при ЛСД-тата това не е така. Трябва да го гледаш централно. какав е смисъла ако не можеш да си полегнеш и да се насладиш на хубаво филмче )) не знам за плазмите, но какво става като почнат да горят пикселите, както стана с монитора на компютъра ми? не са много - 3 засега ма са дразнещи Успех в избора!
                    RIP Притежателка на горда Panda RIP
                    Bravo 1.2 16V

Коментар

jujumunguru написа:
                      И пак по темата Аз съм за плазмата! До колкото знам при нея от който и ъгъл да погледнеш ще виждаш една и съща картина, докато при ЛСД-тата това не е така. Трябва да го гледаш централно. какав е смисъла ако не можеш да си полегнеш и да се насладиш на хубаво филмче )) не знам за плазмите, но какво става като почнат да горят пикселите, както стана с монитора на компютъра ми? не са много - 3 засега ма са дразнещи Успех в избора!
                      Като си легнеш да си глецкаш телевизиика, ще си завъртиш телевизорчето към теб :P вече почти всички се продават с фабрична поставка А като ти изгори някой пискел - имаш гаранция Все тая де, това го казах на шега, ама аз лично за себе си мога да кажа (за стотен път), че съм доволен от LCD телевизора си "Panasonic VIERA" (26 инча), купен за по-малко от 2000лв., преди около 8-9 месеца

Коментар

jujumunguru написа:
                        При плазмите горят повече пиксели, не се притеснявай!Освен това ъгъла на LCD телевизорите озобщо не е като на LCD мониторите. Просто пикселите са по-едри и ’щорите’ на матрицата са по-груби и се вижда и почти под 90 градуса

Коментар

Working...
                        X