Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка каско със самооценка - заслужава ли си?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Застраховка каско със самооценка - заслужава ли си?

Колеги,

От 4 години не правя застраховка "каско" на колата, но за последната година ме удрят вече четвърти път и в нито един от тях нямам вина за ПТП. Общо взето нещата не бяха сериозни до онзи ден, когато един ми влезе във вратите при тройно изпреварване на кръстовище и ги направи на хармоника. Горчивият ми опит със застраховката "Гражданска отговорност" на виновния водач сочи, че да чакаш да ти възстановят колата в нормален вид и да получиш обезщетение, отговарящо на нанесените щети е все едно да чакаш от умрял писмо. Общо взето винаги се бъркам немалка сума пари, за да стане колата както трябва. В момента чакам обезщетението за последното сериозно ПТП, но честно да ви кажа не вярвам тя да покрие и половината от ремонта. Оказа се, че няма и нормален път да си търсиш правата, ако си ощетен. Почват едни разправии, технически експертизи, писания, при които по-добре да си доплатиш ремонта, колкото и да ти струва той, отколкото да започваш борба с вятърни мелници.

Да, колата е стара на години, но е доста запазен екземпляр - технически и визуално. Поддържам я с кеф и не мога да трая парлапански изпълнения от типа "закърпи го там тоя кошник", след като някой ми е огънал прясно боядисания калник. Та в тази връзка: Напоследък слушам по радиата реклами за автокаско на базата на самооценка. Някои известни брокери (няма да казвам кои, за да не прозвучи като реклама) предлагат такива застраховки "каско", при които си оценяш колата на някаква разумна сума по твоя преценка. Мой колега си е направил наскоро такава, но не се е налагало да я ползва (дано и не му се налага). Та, колеги, има ли резон в цялата тази работа? Как стоят нещата с изплащането на обезщетения? Има ли самоучастие, или се изплаща на базата на експртна оценка? При такъв вид застраховки оценката струва ли си, или и там е колкото да отбият номера?

Колата в момента е с почти идеален външен вид и съм склонен да я застраховам. В тая джунгла, пълна с малоумници, вече човек не знае кой от къде ще му се натресе.... Та има ли смисъл според вас? Бих се зарадвал да чуя мнения на хора с опит с такива каскота.
    Последна редакция от PSG; 02.05.2017, 21:42.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Чети какви са им условията, те могат много неща да ти кажат, но най-накрая думата е тяхна, защото каквото е разумно за теб, може да е крайно неразумно за тях - никой застраховател няма да се мине да ти плати повече по каско, отколкото той може да вземе от ГО на отговорното лице или колкото би изкарал от джоба си нормално.

Моето мнение винаги е било, че за стара кола каското е загуба на пари. наскоро мой познат го удариха и избра да я прави по каско в доверен сервиз на застрахователя, колата е на 6 години. Тоя сервиз не знам как са го избрали за доверен и не знам колко пъти колата ходи за доремонтиране (и не е доплащал за нищо още). 100 пъти съжали, че не си е взел парите по ГО, да доплати и да си я направи както трябва във фирмения сервиз на марката и че не е погледнал кои са им доверените сервизи на тоя застраховател.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
    X