Може би е хубаво хората даващи мнение в темата да казват имат ли дете в училищна или скоро подминали училищна възраст.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българското образование
Collapse
X
-
ls1 написа: Преглед на мнениетоМоже би е хубаво хората даващи мнение в темата да казват имат ли дете в училищна или скоро подминали училищна възраст.
Както и подкрепям предложението за драстичното вдигане на заплатата на учителите. Това ще обърне тенденцията изключително бързо. Естествено е, че умишлено не се прави. Мисля, че е ясно за всички трезво мислещи хора
И да - определено днешните младежи за изключително и само материално насочени. Нямат друг по-силен идеал и стимул. Неоспорим факт. Следоватално ако виждат в учителя си този идеал те ще го уважават и ще им служи за пример и подражание.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Авторитет не се гради с пари, а с възпитание, за което не е виновно образованието.
Съжалявам за чуждия език, ама с вдигане на заплатите нищо няма да се получи.
Кратко обяснение тук.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да бе, хайде кажи колко трябва да плащаме на българския учител, че да спре да мисли за пари. На бас, че и 5000лв да му даваш - пак ще ги мисли. Освен това въпроса изобщо не е 'Платете ми повече - за да си върша работата по-добре.'. Тяхното отношение е 'За това което правя - би трябвало да ми плащате повече'. Т.е. никакво намерение за промяна, никаква самокритичност, бг учителя смята че си върши работата перфектно, но няма кой да го оцени. Което важи и за много други гилдии де.
Коментар
-
Написал съм на светлата дата 07.04. Прочети си сам, щото не съм длъжен индивидуално да повтарям за всеки, който е блял в час. Учителите също не са.
Аз как си вършат работата учителките и на двете ми дъщери съм доволен. Не съм доволен единствено от факта, че не всичко успяват да чуят и съответно запишат.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа: Преглед на мнениетоВиж си пак филмчето около 5-тата минута и ще се видиш колко си неправ.
п.п. И не си отговорил на 07.04 колко точно пари трябва да получава един учител, за да бъде уважаван от стадото, което стадо е възпитаник на собствените се родители.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
То се вижда кой нищо не е разбрал.
А за парите не си разбрал, щото съм ги дал в зависимост от окръжаващата среда. В цифрово изражение ще трябва да си ги сметнеш сам по уравнението У=2.X+n.X, n=0,1,2,3,4,5 (или колкото са им класовете на преподавателите)
Х вземаш оттук:
http://www.nsi.bg/bg/content/3930/%D...B0%D1%81%D1%82браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Май само празни приказки си говориш ей така, за спорта ми се струва.
Значи излиза, че дори и това не си дал, което ти се иска, пък и на колегата тон държиш.
п.п. В София един учител, ако не е мързелив, взима над средната работна заплата за столицата по НСИ. Това според твоите възгледи и по твоята формула го праща в масовия народ, които теоретично го пращат и в средната класа, която средна класа е мноооого разтегливо понятие.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Кой си говори ей така за спорта, също е добре известно.
За другото си прав, изкарват доста "по-работливите" учители. Ама мен не ме топли, че карат такси нощем, като денем ми спят в училище.
Предпочитам децата ми да учат при тия "по-мързеливите", дето вечер се подготвят за другия ден и го правят за около 700 кинта на месец. Проблемът е, че има хора, които не осъзнават, какво означава "плати достатъчно, за да елиминираш проблемът с парите" (5 мин. на филмчето). Едно синче на такива е достатъчно да прецака учебния процес на всичките 20 и кусур, които искат да научат нещо.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Няма учител, който да взима 700лв в София, ако не е крайно мързелив и да скатава от часове в максимална степен.
И тези учители, които си докарват доход над средния за София не въртят такси нощем, а парите си ги изкарват с чиста работа по професията, обявени в официалния документ за заплащане в края на месеца. И това цялото се случва в абсолютно нормални граници на работните часове за месеца = 160-180ч/мес, според съответния месец.
А ако добавим и нерегламентирания доход, който често надвишава и официалния, нещата не са толкова черни, колкото се опитваш да ги изкараш.
п.п. И пак това синче ти е в устата. И това синче така е възпитано от родителите си, където е проблема реално, а не в заплащането, както се опитваш да го изкараш.
Твоето мнение е същото като в известен култов филм - Като имаш проблем и не можеш да го решиш со паре, можеш да го решиш со много паре! Докато така се възпитават децата, когато не се научават да уважават другия, без оглед на раса, пол, социален статус, до тогава ще има и такива мнения и съответно такива синчета и момиченца, а и родители в последствие.Последна редакция от BO; 10.04.2017, 14:42.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Учителството е призвание. Но и да е призван, като му се дават 600 лв, просто няма да стане учител или поне 90% няма и да си го помислят. В момента имам 3ма учители в семейството, 2ма са недействащи по тази причина и се занимават с други дейности.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа: Преглед на мнениетоУчителството е призвание.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар