todorakiggg написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българското образование
Collapse
X
-
Каквото и да си говорим то:
по-прост народ = по-лесно манипулиран народ
=> Нормално стечение на обстоятелствата в образованието.
Нищо нередно няма в цялата система.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
todorakiggg написа: Преглед на мнениетоИ колкото и да го дъвчем пак опираме до семейстовото (не че програмата, мотивацията на даскалите и т.н. са цвете.)
Първата карикатура много ясно го показва.
Имам приятел треньор по даден спорт, та той ми разказва скоро истинска случка: едно от децата (момиче) повече от месец не ходи на тренировки, болна била, имала да учи , после пак била тежко болна, докато накрая не казва - мама не ме пуска да тренирам.... До тук добре, та този моя приятел решава да звънне първо в даскалото и там тази "млада моделка и бъдеща звезда" не я били виждали от повече от месец, после звъни на майката и най - спокойно и казва, че детето го няма от месец и нещо нито на даскало, нито в залата и да вземат да се заинтересуват какво става, че може и да заработва на околовръстното и т.н. и .... сега може ли да познаете реакцията на "майката". Цитирам: - Къв си ти, че ще държиш сметка на дъщеря ми какво прави и къде ходи.... Шах и мат с пешката.... Е моя човек пали много лесно от четвърт, та са си общували после доста добре.
Какво е станало после, няма нужда да разказвам изводите са ясни.
А иначе за Еле, е да има деца дето все още ходят по олимпиади, ама то всяко стадо си има и мърши все пак...
Коментар
-
ele написа: Преглед на мнениетоАз аз някъде да съм казала, че си го казал?
Ти тъпа ли си или просто заядлива!?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Колеги!
Позволете ми, да се включа от позицията на една от страните в българското образование, а именно тази на Учител!
Разбирам позицията-гледната точка, на всеки един от дискутиращите и я уважавам, но тук позицията на държавата относно новите държавни образователни стандарти/изисквания, т.е. новия закон се сблъсква с множество наредби, които объркват ситуацията, при прилагането на новите програми и тяхното плавно преливане в новата "образователна реалност".... (нея няма да я коментирам)
Позволете ми да допълня, че децата са наши/мои и съм съгласен с това, тук спор няма, аз имам 23 деца с които съм по цял ден и въпреки трудностите искам да се занимавам с тази професия, защото повярвайте ми чувството на удовлетвореност от постигнати резултати е голямо!
Между другото колеги, аз напуснах частна компания в която вземах три пъти повече от сегашната ми заплата и въпреки това, без да се замисля го направих!
Поздрави на всички и Ви, пожелавам само Усмивки!
П.П.
Надявам се, че не бих събрал негативно отношение с някой следващ пост...
А относно позицията ми, за българското образование ще си я запазя за моя вътрешна консумация...
Пожелавам на всички да се Усмихват повече!
Коментар
-
Слав написа: Преглед на мнениетоИскам да попитам в Турция учат ли "Хубава си моя горо"...например?
Един поздрав за всичкия продукт на нашето образование с една хубава БАЛКАНСКА песен (в случая - албанска):
https://www.youtube.com/watch?v=oVMyn6Tz6V4
П.П. Преди 35 години, моят учител по музика, др.Пеев, като учихме тази песен, ни каза, че музиката е от турска народна песен.
Много години по-късно брат ми, завършил магистратура по фолклор в Музикалната академия в Пловдив го потвърди.
До преди няколко години навсякъде като автор на музиката на песента стоеше "неизвестен", а от известно време почна да се мъдри името на някакъв композитор от Кюстендил. Не знам кое е вярно и кое е измислица.
Най-важната роля на образованието е да научи малките човеци да мислят, да използват мозъка си пълноценно, а да не се поддават на внушения.
Имам директен поглед на продукта на образованието ни, тъй като и аз 7 години бях преподавател във ВУЗ. Видях как за тези 7 години нивото падна ужасно много. Може и да не ви се вярва, но съм попадал на такива бисери... Като например студентка в 3 курс да не знае къде учи (наименованието на университета). Сериозен съм!
За съжаление, работата ми е такава, че и днес продължавам да се сблъсквам с неграмотници с ОГРОМНО самочувствие. Но вече не ми пука... Майната им!
Коментар
-
Ако назовем недостатъците и ясно ги формулираме, то ще можем да намерим и решение на всеки един от тях.
Радвам се, че има колеги, които взимат нещата присърце и имат ясен поглед.
За останалите, които не вярват или постват единствено, за да отчетат дейност без да са наясно - пак се радвам, защото благодарение на такива с времето се научих, че хората преминават през четири етапа на приемане на истината:
1. Това са безсмислени глупости.
2. Това е интересна, но напълно погрешна гледна точка.
3. Това е вярно, но какво значение има.
4. Аз винаги съм знаел, че е вярно.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
[QUOTE=NikMar;1339990 А относно премахнатите истини от историята ни, както и произведенията на българските класици, никой неможе да ме убеди, че това е правилно. Не напразно Вазов, Ботев и др. са писали за турското робство, те са го видели и преживели и трябва безусловно да им вярваме. .[/QUOTE]
"Истините" не са тези, които си учил, защото ИСТИНИТЕ хич няма да ти харесат. Не виждам причина да вярвам на Ботев и Вазов по начина, по който са представени, а да пропусна това което са писали, но е премълчано. Захари Стоянов, Раковски, Вазов, Кусев са писали неща, които не се връзват с политическата доктрина. Така че и ти си учил НЕистини, но си с убеждението, че те са истини. Ся, от къде го знам? Със сигурност не е от учебника или учителя ми. Същото се отнася и до децата ни. Достатъчно е да има желание или някой да го провокира.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Слав написа: Преглед на мнениетоАко назовем недостатъците и ясно ги формулираме, то ще можем да намерим и решение на всеки един от тях.
Радвам се, че има колеги, които взимат нещата присърце и имат ясен поглед.
За останалите, които не вярват или постват единствено, за да отчетат дейност без да са наясно - пак се радвам, защото благодарение на такива с времето се научих, че хората преминават през четири етапа на приемане на истината:
1. Това са безсмислени глупости.
2. Това е интересна, но напълно погрешна гледна точка.
3. Това е вярно, но какво значение има.
4. Аз винаги съм знаел, че е вярно.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа: Преглед на мнението"Истините" не са тези, които си учил, защото ИСТИНИТЕ хич няма да ти харесат. Не виждам причина да вярвам на Ботев и Вазов по начина, по който са представени, а да пропусна това което са писали, но е премълчано. Захари Стоянов, Раковски, Вазов, Кусев са писали неща, които не се връзват с политическата доктрина. Така че и ти си учил НЕистини, но си с убеждението, че те са истини.
Коментар
-
Колега @pplk - простил съм ти отдавна не се коси.
По същество - някакви конкретни предложения имате ли ?
Или понеже някога, когато вие сте учили не са ви казвали цялата истина, то значи и сега е така и по-добре да го закриваме родното образование, за да влезем в нова ера ? Все пак модерни ли ще сме или какво ?
Извън сарказма:
Според мен първото и най-важно е да се премахнат делегираните бюджети.
Мнения?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
ele написа: Преглед на мнениетоА ще ми позволиш ли да дойда да ти възпитавам детето, че да го броиш НАШЕ?
Що ти е да образоваш чуждите деца? Те си имат родители! Не може да ходиш и да образоваш някой против волята му, което ме навежда на нещо, което вече казах - проблемът е в родителите и тяхната незаинтересованост. Да, проблем в образованието има, но този проблем не се е появил от нищото и не този проблем е основният - основният проблем е, че родителите не са особено заинтересовани какво правят децата им, а ако детето сгафи, то виновен е някой друг, не и то. (Не обобщавам в случая, разбира се има съвестни родители)
От друга страна, като е толкова лоша образователната система, защо има деца, които знаят кой е Ботев и кой Левски, които се представят добре на олимпиади, които ги приемат в престижни университети преди още да завършат средно тук??? Защо не е лоша за всички деца, а само за някои?
П.П. Предложения имам: Стартова заплата за преподавател в държавно/общинско училище/ДГ/Университет: 2 пъти средната за съответната административна област. Всяка стъпка нагоре +1 средна. Ей толкова е просто.
П.П.П. Не знам какво е делегиран бюджет в училищата, ама ако е като в университетите - да го няма!Последна редакция от slonikon; 07.04.2017, 01:02.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Слав написа: Преглед на мнениетоКолега @pplk - простил съм ти отдавна не се коси.
Или понеже някога, когато вие сте учили не са ви казвали цялата истина, то значи и сега е така и по-добре да го закриваме родното образование, за да влезем в нова ера ? Все пак модерни ли ще сме или какво ?
Извън сарказма:
Мнения?
Колкото до материала в училище, до колкото си спомням имаше дискусии за учебниците - да се бяхте включили. Проблемът според мен е доста по-комплексен от това, че някой не знаел кой е Левски и кой Ботев и че пеели някакви турски песнички.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Слав написа: Преглед на мнениетоКолега @pplk - простил съм ти отдавна не се коси.
Извън сарказма:
Мнения?
По същество! Няма как да дам предложения, тъй като не се чувствам компетентен, нито имам необходимия ценз. Нямам убеждението, че моята истина е единствена, нито, че образованието трябва да е такова, каквото аз искам да бъде.
Само един колега се оказа достатъчно компетентен по казуса и за съжаление, никой не обърна внимание на неговото мнение, а то е достатъчно красноречиво.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар