Тоя проблем го имаше и когато аз бях ученик - в началото на 80-те. Само че тогава нещата се третираха по друг начин. Аз съм запомнил най-фрапиращите случаи. Единият беше някъде във втори-трети клас. Иначе много спокойната ни учителка буквално завлачи за ушите едно момченце при директора. Ама буквално. Запомнил съм го, щото родителите бяха много възмутени. Аз, а и другите, още нямахме изградени критерии за добро и лошо, за да ни направи впечатление. И кво - нищо. Безобразничил ли е - безобразничил е. Ако уважаемите му родители държат да замесят инспектората и детска педагогическа стая, директорът си беше ОК с тая работа. Ми не щяха, щото ако детето ти е регистриран хулиган, професионалният ти път е свирен.
Та, драги колеги, такива деца винаги е имало и ще има. Задължение на държавата е да намери механизъм за справянето с асоциалните типове, съобразно социално-икономическата система, която тя е наложила. Ако остане на обществото - всеки, който е учил история знае.
Та, драги колеги, такива деца винаги е имало и ще има. Задължение на държавата е да намери механизъм за справянето с асоциалните типове, съобразно социално-икономическата система, която тя е наложила. Ако остане на обществото - всеки, който е учил история знае.
Коментар