Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българското образование

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кво достойнство с 600 лв., бре?!
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Чети, бре, примера е в темата!!!
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Знаеш, че не чета избирателно. На коментара е отговорено.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

morfein_a написа: Преглед на мнението
          Колеги!
          Позволете ми, да се включа от позицията на една от страните в българското образование, а именно тази на Учител!
          Разбирам позицията-гледната точка, на всеки един от дискутиращите и я уважавам, но тук позицията на държавата относно новите държавни образователни стандарти/изисквания, т.е. новия закон се сблъсква с множество наредби, които объркват ситуацията, при прилагането на новите програми и тяхното плавно преливане в новата "образователна реалност".... (нея няма да я коментирам)
          Позволете ми да допълня, че децата са наши/мои и съм съгласен с това, тук спор няма, аз имам 23 деца с които съм по цял ден и въпреки трудностите искам да се занимавам с тази професия, защото повярвайте ми чувството на удовлетвореност от постигнати резултати е голямо!
          Между другото колеги, аз напуснах частна компания в която вземах три пъти повече от сегашната ми заплата и въпреки това, без да се замисля го направих!
          Поздрави на всички и Ви, пожелавам само Усмивки!
          П.П.
          Надявам се, че не бих събрал негативно отношение с някой следващ пост...
          А относно позицията ми, за българското образование ще си я запазя за моя вътрешна консумация...
          Пожелавам на всички да се Усмихват повече!
          Това явно си го пропуснал, както и всички останали. Можеш спокойно да обясниш на колегата, че няма достойнство. Аз виждам точно обратното!
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Не съм го пропуснал. Колега е отговорил по същество. Аз нямам какво да добавя, затова не съм писал. Хората са различни. Не във всеки кипи необходимостта да е на всяко гърне мерудия.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа: Преглед на мнението
              Хората са различни.
              Учителите също, което се опитвам и да ти обясня, но ти ги приравняваш! Както виждаш, човек може да бъде достоен и с 600лв. заплата. И ще се повторя отново, заплащането е важно, но не е най-важното и само то не може да реши проблема. Учителя е Учител и с 600лв., скапаняка си е скапаняк и с 6000.
              207 тиква автомат
              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Ми не, ти ги приравняваш. Учителите в България са около 50 000. Ти искаш всичките да притежават такава аура, че като застанат окъсани и опърпани пред учениците, всички да зяпнат в захлас. Ми сори, приятелю, може да не ти се вярва, но съвсем малък процент от хората изглеждат достойно в дрехи втора употреба, които не са им съвсем по мярка.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

И как ги приравнявам? Като казвам, че като им вдигнеш заплатите аурата пак ще е същата ли? Учителя ще дава личен пример, че уважение се печели с Армани и дебел портфейл, а не с умения? На това ли да учат децата ни? Или да легнем на твърдението ти, че щом вече така разсъждават, значи това е правилния подход? Вярно, че по дрехите посрещат, ама по акъл изпращат, ако не си забравил.
                  207 тиква автомат
                  новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Сега сигурно трябва да ти цитирам моето предложение за заплата, което явно ти си пропуснал...

П.П. Ако знаеш някъде да продават Армани на цени, достъпни за хора с месечен доход равен на моето предложение - да ми пишеш ЛС. Веднага ти влизам с бизнес оферта

П.П.П. Колеги, първи съм се усетил!
                    Последна редакция от slonikon; 10.04.2017, 18:27. Причина: Запазване на ред
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ти вярно почна да пишеш за спорта! За Арманито ли намери да си хванеш?
                      Това ти ли го писа?
                      Написал съм какво променяш - променяш авторитета на учителя в очите на простите. Тия, дето го питат "Като си толкова умен, що не си богат?". Правиш го по-богат от тях и готово - веднага става бог! В либералния капитализъм няма друг начин.
                      На това ли искаш да бъдат научени "простите" или по-скоро да затвърдиш това им разбиране? Така ли ще промениш системата и ще пребориш простотията в образованието, а после и в обществото? Нещо, май си объркал метода. И ВО ти го каза, ще ти го кажа и аз. Уважение не се печели с пари, а с възпитание и това е роля първо на родителя, а после на Учителя!
                      207 тиква автомат
                      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Сега недей така - по комунистически. Времената са други. Поне някакъв процент за идеята е правилно да дадеш.
                        Относно другото - обяснил съм моя метод много подробно. Ако ти, или ВО, имате смислено обяснение как уважение се печели с възпитание, готов съм да го чуя, че даже и да го приема.
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Отговор с една дума (айде две): С бой

Коментар

Аз мога да дам мнение по насока, но не и в детайли, защото нямам необходимия ценз за това.
                            Ако разглеждам държавата под капиталистическо-либерален ъгъл, тя е една голяма фирма. Ако в една фирма някой отдел не се справя със задачите си и е на загуба, колкото и пари да наливаш в него, той винаги ще е на загуба. За да стане печеливш, отделът се реформира, докато даде очакваните резултати. С тази реформа се занимават хора, чиято професия е точно такава, а не събрани от кол и въже да дават акъл. Понеже в България всеки разбира от всичко, то и за това резултатите са такива, не за друго. Със същия успех можеш да искаш мнението на колегите във форума за ядрен реактор и как да се модифицира, за да стане по-ефективен. Няма голяма разлика.
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Аха, добре. Много хубаво написано.

Това за боя всъщност влиза в моята доктрина. Един учител от по-горно ниво спокойно ще може да се съди, ако се наложи, че и временно отстраняване от работа да преживее без сътресения.

Все пак "как уважение се печели с възпитание"?
                              Последна редакция от slonikon; 10.04.2017, 19:41.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Все пак "как уважение се печели с възпитание"?
                                Питай децата ти, сигурно знаят отговора.
                                207 тиква автомат
                                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Working...
                                X