Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на велосипед

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не са ли ви много пари аз си карам с 7 годишен scorpiom cross колело :D и не искам да го сменям много много с друго.
    Много ново това колело
    В този ред на мисли аз карам Ultra Leopard от 2000 г.

P.S.: Не е лоша идея някой път да се съберем от форума и да покараме.
    Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
    Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
    Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
    Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...7_EUwKoLUy4LJQ аз карам такова само дето моя е син :D и не искам други.Не са ми удобни - тоя ми е малък и стабилен и съм по сигурен с него по ред причини :D - първо аз кача ли се на колело карам като луд с поне 40км в час на 16та :D .
      this

Коментар

Брат ми даде един 26" Sprint да покарам. Е, точно този ми е адски неудобен... Ръкохватките са ми малки, скоростите идват "къси", седалката твърда, спирачките не ме кефят...
        Click image for larger version

Name:	IMG_20170330_120346.jpg
Views:	1
Size:	244,7 KB
ID:	2094527
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Колелото е доста начално ниво, но нищо, пак става да тестваш.
          Поне вече знаеш какво не ти е О.К. А натоварва ли ти гърбва или там е наред?

Иначе рамката ми се вижда малка.
          Използвай калкулатор за да видиш какъв размер рамка да търсиш - http://www.niko-bikes.com/calculator.php
          Колкото до "късите" скорости - имаш ли идея с колко зъба са предните венци?
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Predatorsi написа: Преглед на мнението
            Миналата година си купих от Decathlon BTWIN RockRider 540... Засега съм доста доволен... С добри компоненти за цената си е. Струваше 720лв. Тежи около 14кг.
            А какъв Decathlon мернах вчера! Карбонова рамка, несиметрична предна вилка (един рог) с амортисьор и с всичките му опции, върхово оборудване по движения и скорости и 7,6 кг. Моят полски Kross е 14,5 кг. като го повдигнах след Decathlon-а ме стегна кръста .
            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

https://www.shockblaze.com/bg/велоси...E-2012-Bg.html
              тичай да си купуваш това ,ако има още бройки .Ако не ти хареса бързо ще го продадеш после
              фиатче Браво 2.0

Коментар

Двоен пост.
                Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Lane Staley написа: Преглед на мнението
                  Колелото е доста начално ниво, но нищо, пак става да тестваш.
                  Поне вече знаеш какво не ти е О.К. А натоварва ли ти гърбва или там е наред?

Иначе рамката ми се вижда малка.
                  Използвай калкулатор за да видиш какъв размер рамка да търсиш - http://www.niko-bikes.com/calculator.php
                  Колкото до "късите" скорости - имаш ли идея с колко зъба са предните венци?
                  Да, рамката е малка. Взех го, колкото да се ориентирам в "обстановката" и ме смятам да го "надграждам".
                  https://www.shockblaze.com/bg/велоси...E-2012-Bg.html
                  тичай да си купуваш това ,ако има още бройки .Ако не ти хареса бързо ще го продадеш после
                  Има само XL рамка, която според техният калкулатор ще ми е доста голяма...
                  Ей това го има налично:
                  https://www.shockblaze.com/bg/bikes/...K16SB1300.html
                  Последна редакция от gamma; 03.04.2017, 17:14.
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Тези евтините, колкото и добре да изглеждат на 99% са с объркана геометрия... Просто формата е над функционалността при тях... Ако някой си мисли, че за 300-400лв ще си вземе велосипед с мека рамка, която да върши работа, жестоко се лъже... Ако ще се купува евтино колело лично аз бих заложил на напълно твърда конфигурация... Дори и предна амортесьорна вилка не си заслужава излишното оскъпяване... Но много зависи и как смяташ да караш... Ако искаш да караш КросКънтри, няма как да стане... Просто ще се пребиеш някъде... Ако ще си го караш в града по асфалта няма ядове...
                    От B'TWIN-а съм довошен поради факта, че съм 120кг и ме държи без повреди, карайки леко КросКънтри...
                    Идеята за сбирка с велосипедите е супер между другото, ама трябва да се разберем предварително и да уточним маршрут...
                    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Все пак зависи какво човек разбира под "крос кънтри". В Бургас мръднеш ли настрани от главните пърища и велоалеите си е по-зле и от черен път - бордюри, разместени плочки по тротоара и т.н. В началото се бях ориентирал към хибрид, но след като покарах, реших, че ще е чист MTB.
                      Та, дотук основното:
                      Твърда алуминиева рамка, вилка 100-120мм задължително със заключване, палцови команди, (2)3х8+ скорости, механични дискови спирачки и другото възможно най-висок клас за парите си.

Мисля, че съм на прав път.
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Ако успееш да отделиш някой лев повече, може да заложиш и на хидравлични дискови спирачки...
                        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

На прав път си
                          Колелото от линка ти според ме е сравнително О.К., но ако искаш погледни и тази 26ца:
                          https://www.shockblaze.com/bg/%D0%B2...E-2013-Bg.html

За стотина лева отгоре имаш доста добра окомплектовка.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

26-цата ще ми е малка. Ориентирал съм се към 27.5.
                            То стана като при компютрите - още 50лв. за повече РАМ, още 30 за хард, още 40 за по-добро видео...
                            Ще видим накрая какво ще излезе...

Някой да рязясни плюсовете и минусите на хидравличните спирачки?
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

излищно оскъпяват ,отежняват и осложняват нещата ! не се вглъбявай в излишни глупости ,това е само колело и аз така дадох сума ти пари за колело дето го карам има няма 300 км годишно .ако целта ти е спорт е най-лесен избора .мен като ме мързи си карам скутера
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

Да, и аз мисля, че няма нужда от хидравлика. Т'ва бутала, уплътнения, тръбички и поддръжка като цяло със сигурност усложнява и оскъпява. Може би, имало смисъл от висок клас такава.

@tomazo Гледам да си осигуря санитарния минимум за що-годе ставащи компоненти. Отдавна съм разбрал, че евтиното обикновено излиза (много) скъпо.
                                Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Working...
                                X