Еми така съм чел, може и да съм недоразбрал, ама знам че се набива с доста атмосфери нещо от сорта на 100-200, а и бутилките приличат на тези кислородните с които заварват медните тръби.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за VM Petroleum (бензиностанциите на Марешки)
Collapse
X
-
какво значение има на колко бара пълнят????
единственото значение е да напълниш два пъти на едно и също място и да видиш с горивото колко километра си изминал.
после пълниш при друг производител, например "лукоил", пак два пъти на една и съща бензиностанция и минавате примерно еднакъв път с приблизително еднаква скорост като предишния ....е сега вече може да разберете разликата ...която при мен излезна 5литра разлика плюс за лукоил или минус 5литра за марешки ...сметката е елементарна...или горивото е по малко и отчита повече или има разлика в качеството...сметката излиза за теб в минус 4лева. Ако не можете да си направите сметката, незнам по друг начин как да ме разберете. /Нали се сещате как в 35 литрова бутилка , която трябва да събира теоритично 80процента, Ви "наливат" 37литра - доста е трудно, не е невъзможно - но по разхода веднага ще схванеш за какво става дума/
Коментар
-
Не може да заредиш веднъж и да кажеш, че лъжат.
Статистическата грешка е прекалено голяма, за да може да стъпиш на някакви факти.
Особено при газта, където обема на бутилката варира постоянно (клапана), изпарението на газта е в пряко свързана към съотношението на пропан:бутан, отнесено към външната температура и т.н., и т.н.
Сипваш 10-20 пъти и гледаш статистически изменението на разхода спрямо друга бензиностанция и тогава си правиш някакви изводи.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоНе може да заредиш веднъж и да кажеш, че лъжат.
Колкото и смешно да е точно най-проверяваните бензиностанции в страната по всички параграфи да 'удрят в кантара'.
Коментар
-
Аз зареждам на Марешки, откак отвори първата си бензиностанция изобщо. Мултипла-то върви само с негов дизел. Горивният филтър го сменях миналата година януари. Значи ще навърти 2год вече. Проблеми не съм имал. И миналата зима в големия студ, колата си запали от първия път на -11 градуса. Другият месец ще сменя горивния филтър, като сменям маслото. И пак нафта само от бат'Веско, че е по-евтино.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
muns61 написа: Преглед на мнениетоБанков, ще се хванеш ли на бас дали при 250 бара метанът е течен, или газообразен?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Критичната температура на метана е -82,5 градуса Целзий. Над тази температура, колкото и да го сгъстяваш, метанът си е газ. Т.е. няма как да е течен в бутилката дори и през зимата. За разлика от пропан-бутана, който е смес от пропан с критична температура 95,7 градуса Целзий и бутан с критична температура 152 градуса Целзий. Както се вижда, пропан-бутанът може да е течен дори и през лятото.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Там важат законите на газ-станцията. В Стара Загора ми заредиха 38л пропан-бутан в бутилка, която по паспорт е 28л. И като питах как е възможно, ме "светнаха" че зареждали на 15 бара, а другите зареждали на 7-8 бара. Май беше точно на тая газстанция, дето я купи Марешки. Та мисълта ми е, че България е особено място, където законите на физиката често не важат.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
wwalker написа: Преглед на мнениетоКогато става въпрос за Марешки можеш.
И понеже до преди 3 резервоара зареждах само премиум горива, то реших да зареда на Марешки от интерес.
Ето разхода ми за последните 3 резервоара с премиум гориво, преди да започна да зареждам на Марешки:
4.7/100
4.58/100
5.3/100
Среден разход за 3-те резервоара 4.86/100
Ето ми и последните 3 резервоара с гориво от Марешки:
4.59/100
5.09/100
4.94/100
Среден разход за 3-те резервоара 4.87/100
Ако някой излезе със статистика доказваща тезата си, нека заповяда. Ама не от изминати 100-200 изминати километра или да кажем веднъж сипал, или еди кой си ми каза, че е така.
Отделно другото любимо изказване, че разбираш ли като сипеш от еди къде си разхода на колата бил се повишавал или намалявал с по 1л/100км. Ако беше така, то лично аз със сигурност ще хвана такава разлика. Всичко над да кажем 0.2/100 тенденциозно бих го хванал.
Ама трябват факти и статистика, а не да си говорим празни приказки, както обикновено се получава.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Боби, няколко пъти зареждах от марешки, горива като горива те всички идват от едно място. Бензин а нафта от Бургас. Пропан бутан и метан от Костинброд.
Но спрях да ходя там по две причини.
1. цялата тая неуредица по опашките, която с времето ще се изчисти като проблем.
2. докато зареждаме гориво постоянно идват камиони да зареждат танковете, а това за мен е проблем.
За това почнах да зареждам от интерспиид. цени и горива като при Марешки но има повече обекти,няма опашки и не се пълнят постоянно танковете. Ако някое гориво се пълни, колонките се спират за два часа. А служителите те насочват към друга бензиностанция.
Иначе не съм имал проблем с разхода.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар