Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плащане на мито???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Плащане на мито???

Надявам се някой от вас да ми даде точен отговор на следната хипотетична ситуация(Не съм наясно със законодателството,затова питам...)Ако се вкара употребявана кола през декември и не и се плати митото,след влизането ни в ЕС ще се наложи ли същото това мито да се плаща?Знам че темата е много дъвкана,но това мн. ме интересува,а не знам,от къде да получа инфо.Благодаря
    еx Fiat Coupé 1.8 16v '99
    Fiat Tipo 1.6 i.e Suite '94

гледа се датата на сделката - т.е. м. декември 2006 - т.е. ще се плаща...само че май не ти е много ясно - мито ли или ДДСщото мито сега се плаща за внос на коли извън ЕС - като Турция , Русия и т.н.за внос на коли от Италия или Германия мито не се дължи при внос на употребявани автомобили, а само ДДС, екотакса и още дребни сумички... точно това няма да се плаща от 01.01.2007...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

абе от цялата гюронтия дето се вдигна, се стигна до един момент в който се оказа, че колите 2-ра ръка, ще поевтинеят с не повече от 1000 лв. Пада митото, но пък се вдигат еко таксата, прегледа, гражданската и т.н.

Коментар

Благодаря още веднъж за акуратния отговор!

Коментар

donnna написа:
          гледа се датата на сделката - т.е. м. декември 2006 - т.е. ще се плаща...само че май не ти е много ясно - мито ли или ДДСщото мито сега се плаща за внос на коли извън ЕС - като Турция , Русия и т.н.за внос на коли от Италия или Германия мито не се дължи при внос на употребявани автомобили, а само ДДС, екотакса и още дребни сумички... точно това няма да се плаща от 01.01.2007...
          Екотаксата много отдавна я махнаха!

Коментар

Абе не знам дали е махната, ама сега ще я има и ще е между 100 и 250 лв, в зависимост от годината на производство на автомобила.

Коментар

В крайна сметка нещата са на кантар 50/50.Е**** бъркотията...

Коментар

При внос на автомобил от ЕС,ще имаш задължителна такса от 100лв,и еко токсата която варира от 200-120лв.Еко таксата ще се плаща в кат
                FIAT TIPO 1,6

Коментар

И какво излиза, че ако вкараш малка колица, файдата ти е никаква. Ако има файда след влизането в ЕС (след падането на митото) тя е при вкарването на по големи коли, където проблема беше митото. Сега като падне, като си плати, такси макси прегледи и т.н., като я регистрира, най много да гътне 1000 лв. Това в най добрия случай.

Коментар

Това, което обясняваха по телевизията някакви експерти... преди седмица беше нещо от следния род:Коли до около 5-6к ще поевтинеят с до 1к лв, коли до около 20к лв ще си запазят цените, а автомобили над 20к лв се очаквало да поскъпнат... Имайки в предвид, че търговците няма да намалят цените доброволно, а реално точно бедните хора очакват такова намаление, съвсем резонно звучи, че цените на евтините и стари коли ще поевтинеят до границата на минималната печалба (или направо на 0ла), а по-скъпите коли на истина няма причина да се очаква поевтиняване.Повишаването на стандарта, предвижда просто и по-високи печалби на търговците на автомобили... Много съм скептичен, че реално някой ще усети поевтиняването..
                    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Ама не сте прави че ще е същото защото таксички от 200-300 лева не могат да се сравнят с 2000 лева които платих ДДС и 2700 които щеше да прави ДДСто ми плюс митото ако колата ми нямаше сертификатите, че идва от европа пак в европа и да не се брои за подлежащ на обмитяване внос. Аз скъпа кола уж не карам, а сега ще се окаже, че да имам и евтина кола още от тази година ми е излязло колкото едно доста скъпичко удоволствие, като не съм искал да изчакам ... ако ми бяха взели 20% от стойноста на покупката, а не от стойноста на техните митнически оценки според които 103 коня се оценяваха за 9300 лева ... тогава можеби щеше да е сравнимо ... защото повярвайте ми - аз платих на предния собственик няколко пъти под 9300 лева, а те на толкова ми смятаха ДДСто, към което прибавяха и еко таксата щото съм над 100 коня ... може да е отпаднала ама за обулудваните с катализатор малолитражки ... а междудругото и МИТА си имаше за тези които им идва вноса без документа ЕВРО1 с който да се освободиш от митото.Сега ще е така: Ако я вземеш от европа от човек и не си плащал касова бележка от автокъщата включваща ДДС - тогава пак ще си платиш българското ДДС но на основа съмата по договора за покупко-продажбата, например на 800 ЕВРО ако си зел някое ТИПО 105 коня - няма да платиш 2000 лева ами ще платиш 20% от 1600 лева - с други думи 320 лева - което си е поевтиняване в този случай - с доста. Таксите за регистрации в кат то и до сега си ги имаше - че били станали от 60-70 лева на 100-200 - не е от значение като ДДСтата падат с хилядите надолу.Вариант 2: купуваш го въпросното типо от автокъща и там го намираш на 960 ЕВРО със включено ДДС но платено вече в европа - по време на покупката там на място - единстваната разлика ще е, че в някои страни ДДС не е 20 ами 17,5%, 19% ... 16 % който процент евентуално се усеща при скъпите коли.Вноса става вътрешно общностна покупка облагаема с ДДС като всяка една нормална продажба и в националните икономики - стига да не е укрита някъде из сивата икономика. Просто е - няма разлика дали ти си от Пловдив и искаш да си купиш кола от Търновско или си от София а ще вземеш кола от Рим или Берлин.
                      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Въпроса е по-скоро психологически! За колко примера се сещате за намаляване цените на каквото и да е в България след 1989?До като не видя с очите си, че цените са паднали например с 2к няма да го повярвам! И с 1к не вярвам дори.. (Говоря за автомобили от порядъка на 8-10к).
                        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Working...
                        X