От къде мога да закупя въпросната черна гума-клапан за пълнещия механизъм с долно пълнене, на моноблок Видима, ако има значение марката?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гума-клапан пълнещ механизъм моноблок.
Collapse
X
-
rangel88
BO написа: Преглед на мнениетоОт къде мога да закупя въпросната черна гума-клапан за пълнещия механизъм с долно пълнене, на моноблок Видима, ако има значение марката?
Всякакви видове гумички(О/ V образни и мн. др) дивтунги пръстени. За вода масло нафта бензин отрови ниски и високи температури хидравлични неща.. Бе всякакви изплатения...
Коментар
-
geo_g написа: Преглед на мнениетоАз съм купувал от магазините на Видима на Патриарха. От Попа към Витошка на стотина метра отляво има два магазина, в единия от тях има резервни части.
С две думи, карай директно по прекия път за да спестиш време и допълнителни разходи.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
geo_g написа: Преглед на мнениетоКаквито и да купиш накрая пак ще стигнеш до оригиналните (нищо и никаква гума за два лева). Не ме питай откъде знам .
С две думи, карай директно по прекия път за да спестиш време и допълнителни разходи.
А до колкото към коментарите след твоя, то не става, защото това не е обикновена гума, О-пръстен или каквото и да е, а си е изделие, което трябва да е точно това и няма заместител. За това предложения за универсални заместители по железариите няма. Не ме питайте от къде знам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоДам. Предполагам. За това си зададох и въпроса, за което ти благодаря. Събота ще ги навестя и дано имат. Писах и на Видима, но още нямам отговор.
А до колкото към коментарите след твоя, то не става, защото това не е обикновена гума, О-пръстен или каквото и да е, а си е изделие, което трябва да е точно това и няма заместител. За това предложения за универсални заместители по железариите няма. Не ме питайте от къде знам.
Няколко модела са, които се вграждат в тяхната санитария и са на цени от 25 до 40 лв., твърде вероятно е да имат и отделните компоненти за тях.Последна редакция от ntodorov; 27.02.2017, 16:10.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Това не е обикновена гума а е гофричка която извежда пълначката от равновесие и водата се пълни и после пак привежда в равновесие и водата спира.Произвежда се от Ники Пласт Севлиево и не се продава никъде като резервна част,това е политика на фирмата,лично съм питал шефа им (с когото имаме служебни отношения)и имам резервни само за лична употреба.Купуваш си нова пълначката без клапана който е на дъното на казанчето,струва около 11,12 лева и сменяш само гумичката с
пластмасовото тяло на което е монтирана.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
milen11 написа: Преглед на мнениетоТова не е обикновена гума а е гофричка която извежда пълначката от равновесие и водата се пълни и после пак привежда в равновесие и водата спира.Произвежда се от Ники Пласт Севлиево и не се продава никъде като резервна част,това е политика на фирмата,лично съм питал шефа им (с когото имаме служебни отношения)и имам резервни само за лична употреба.Купуваш си нова пълначката без клапана който е на дъното на казанчето,струва около 11,12 лева и сменяш само гумичката с
пластмасовото тяло на което е монтирана.
Вече взех един, който привидно изглежда с такава гумичка, но пластмасата е с различен "ход" (профила не позволява да се измести достатъчно, за да мине водата с пълен дебит) когато излезе от равновесие и пълненето пак е супер бавно. А пък диаметъра на гумата е съвсем малко по-голям от основата на пластмасата и... С две думи не става както трябва.
И без това имате вземане-даване с шефа им, кажи му да ти даде 3-4 гумички за Великден.Последна редакция от BO; 28.02.2017, 09:37.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Супер калпаво е всичко на Видима, повече няма да повторя с тази марка. На моноблока гумичката се скапа на втората година и след като се напълни казанчето с вода, продължава да тече вода в чинията. На керамичния механизъм на смесителя му се скапа пак само гумичката, но не се продава отделно а целия механизъм е 13лв, а нов китайски е 2.50лв. Добре, че вградената структура не ми е Видима, че не ми се мисли какво къртене щеше да падне, ами че и толкова резервни плочки нямам.
Цели механизми има в Бриколаж, поне аз видях 3-4 модела.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоАко ми помогнеш и с информация от къде да закупя целия механизъм, в който се вгражда абсолютно същия клапан, би било много добре.
Вече взех един, който привидно изглежда с такава гумичка, но пластмасата е с различен "ход" (профила не позволява да се измести достатъчно, за да мине водата с пълен дебит) когато излезе от равновесие и пълненето пак е супер бавно. А пък диаметъра на гумата е съвсем малко по-голям от основата на пластмасата и... С две думи не става както трябва.
И без това имате вземане-даване с шефа им, кажи му да ти даде 3-4 гумички за Великден.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Днес в Бриколаж гледах същите механизми ( изпразващи и пълнещи ). Пишеше на опаковките им, че са универсално приложими. Явно са на същата фирма, която колегата milen 11 е приложил. Полезно инфо ми е за бъдеще.Последна редакция от ntodorov; 01.03.2017, 20:28.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар