Море за плаж?При условие че имат приливи и отливи по няколко метра?Отлива е грозна гледка.
Сега по темата ,малко съм раздвоен,не всичко българско е най добро,ама е българско,ама не всичко е най добро и т.н.
Аз бих гласувал за българското и в двата случая - трябва да се подкрепяме, както го правят всички нации по света.
И аз бих гласувал за българското.
Офф: Германия има две морета. Северно, където янко може да намери приливи и отливи по няколко метра. И Балтийско (Източно/Ostsee) море, където ФЕРАРИСТ може да си избере някой от 64 курорта:
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
То и аз съм за българското и аз съм патриот (мисля си в хубавия смисъл), но колкото повече опит натрупвам, толкова повече реалист започвам да ставам и леееко започва да ми се обръща главата към по-уредените и по-нормалните държави, а такива дал бог.
Тук в България все повече се убеждавам, че закон, справедливост и морал са просто кухи думи написани на хартия. И от това много ме боли и патриотизма започва да не помага като антидот на тази душевна болка...
Засега само главата ми се обръща, за да погледам от време на време и осъзнавам, че нито акъла, нито образованието ме спират да тръгна. Обърна ли се целия и тръгнат ли и краката...едва ли ще се върна. Аз когато затварям една страница обикновено я затварям завинаги.
Та така с патриотизма и реализма при мен. Който разбрал, разбрал
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Офф: Германия има две морета. Северно, където янко може да намери приливи и отливи по няколко метра. И Балтийско (Източно/Ostsee) море, където ФЕРАРИСТ може да си избере някой от 64 курорта:
Мда, тва явно им е активния сезон.......преброих над 45 човека.......сигурно всичките са чужденци......
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Не веднъж сме писали, че ако тук се спазват правилата от ВСИЧКИ, ако наказанията са адекватни на провинението за ВСИЧКИ, ако всеки е на мястото си и
си върши работата съвестно - ще цъфтим. Само това ни трябва, но бъдете убедени, че в днешна България, хората на които гореизложените "условия" изнасят са малко. За това и държавата в Родината ни боледува и ние покрай нея..."Пак казвам" (както обича да се изразява Божинката) - според мен патриотизмът ( в смисъл любовта ни към отечеството) не трябва да умира със слабостите на държавата ни. Ето, днес един Гришо макар и за малко успя да ни обедини. Какво, ако не България би ни накарало да го подкрепим. Същата тази България, която той представлява само чрез трибагреника...Което пък си е напълно достатъчно и ние простосмъртните му сънародници да се идентифицираме за да запълним с гордост семплото си ежедневие, в бедничката ни Родина.
ПС: Аз съм фен на Рафа Надал, но днес той не ми беше на сърце. За миг не ми е и идвало на акъл да поддържам испанеца, за миг не си бях и помислял реалист ли съм, или патриот ?
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Мда, тва явно им е активния сезон.......преброих над 45 човека.......сигурно всичките са чужденци......
Почти 6,2 млн. туриста са почивали на Балтийско море през 2016г, съгласно данни от немския статистически институт.
Статистика за почивалите в България за 2016 не открих, но в една статия на в. Капитал се споменават 1,1 млн. за юли 2016.
Още малко данни:
Българското Черноморско крайбрежие е с дължина 354 км, от които 200 км са плажна ивица.
Дължината на Балтийската крайбрежна ивица в Германия е 2247 км, а на Северно море е 1155 км.
ntodorov +1
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Курортно море.......тва че имат некво супер пристанище, не значи че имат море в морския смисъл.....
Колегата ти е отговорил.
Аз само ще допълня, че "супер пристанището" не е на море
А разделението Държава/Родина е толкова елементарно и глупаво, че не се нуждае от коментар.
На това твоето му се казва патриотарство, а не патриотизъм.
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Аз пък се сетих за една случка: Преди години една интернационална групичка ни водят на словенското крайбрежие. Аз решавам да се топна и нагазвам в морето. Отдолу само камънак, ама аз внимавам. Помотах се вътре и излизам. Усещам, че нещо ми щипе. Поглеждам - целите ми ходила нарязани. Оказа се, че за такива невежи във всяко капанче има превързочни материали и веднага ме спасиха от кръвозагуба. Докато вървяхме към автобуса, словенския колега ми дръпна една критика, че съм тръгнал в морето без обувки. Аз го светнах, че сефте влизам в море, от чието дъно стърчат единствено остри камъни, и изобщо в морето съм свикнал да усещам копринен пясък под краката си, а не ножове. И пича ми вика: О, тоя пясък е много нехигиеничен, на мен кракът ми няма да стъпи в такова море!
Мога и други неща да ви разказвам за словенския патриотизъм - на порядъци е над нашия. И не се отразява зле на държавата им. Тва преди десетина години, де. Оттогава не съм ходил.
Моят глас е за патриотизма. Тва реалността е нещо доста относително. Например, гледаш стегната, наточена мадама, бръкнеш под полата и хоп - вурст.
П.С. Ако беше нашенско, щеше да е бахур...
Последна редакция от slonikon; 31.01.2017, 21:16.
Причина: Лексикална.
Вурст, вурст...ама като си е нашенско кво те бърка
Колеги, минахте разговора на друго ниво с линкове. Хайде малко по не мързеливо.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар