Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой купувал ли е кола от Stock Center?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може ли някой модератор да поразчисти темата? Или да отдели мненията за дачия, които между другото не ме интересуват особено, в отделна тема? И там си спорете на воля
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз не съм казала, че рено=дачия, преди ти да изпишеш ферман, си направи труда да прочетеш какво съм написала.

Това човек каква кола ще кара си е негов личен избор. Щом ви се карат стари коли - карайте си ги. И аз можеше да напиша един куп разсъждения защо няма да си купя втора ръка кола, дори да е висок клас, ама не го правя, макар че цял живот съм карала коли втора ръка и имам преки наблюдения - хубаво ще е и вие да говорите от личен опит, а не щото "някой някога някъде бил казал, че някой си негов роднина някога във влака срещнал някой си и той му бил казал". И като сравнявате - сравнявайте при равни условия - а не щото някога сте видели някаква си служебна кола, осрана от всякъде, и, видите ли, много били зле тия коли.

Малко нещата стават като дежавю - в другите форуми плюят фиат, а вие тук се хвалите от колите - ми същото е - плюеш дачия, ама в дачия форума са повече от доволни
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Почти сигурно няма да купя дачия, а и темата изобщо не е "помощ при избор на кола", но да се включа и аз в дискусията . Питал съм таксиджии - и познати, и непознати. Всички се кълнат в дачия. Навъртат по половин милион километра в градски условия без сериозни ремонти. Возил съм се на дачия (да, само в градски условия) - вози меко. Вероятно при висока скорост няма да е особено комфортна и стабилна - поради височината си, но няма пълно щастие. Други мнения не ми трябват.

ele написа:
        ...Малко нещата стават като дежавю - в другите форуми плюят фиат, а вие тук се хвалите от колите - ми същото е - плюеш дачия, ама в дачия форума са повече от доволни
        Самата истина!
        Последна редакция от snake; 15.01.2017, 22:42.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз също съм за разделянето на темите, но за друго пиша за последен път

Понеже като всеки друг спор и този придоби български привкус с кладенчова вода се отказвам да му наливам още, но искам да уточня две неща:

1. Карал съм нови Дачии всякакъв клас, но не съм ги поддържал. Мнението ми не е изградено на хорското

2. Фиат форум е единственият форум, за който аз знам, в който марката не се възхвалява. Даже има дори обратната тенденция - ако някой нов се колебае между няколко варианта, почти винаги са му казвани плюсовете и минусите както са си и съответно понякога дори е препоръчвана друга кола, а не Фиат...има го черно на бяло. И това е не защото Фиат са кофти, а защото сме обективни
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Карам Дачия служебна повече от 2 год. Мнението ми е че тези "автомобили" НЕСТАВАТ за лични. Хлопа ,дрънка,на магистралата трябва да се движиш с тапи в ушите. На седалките все едно си седнла на скамейка(много ,много неудобни,особено отзад). Ако ще я ползваш за катър -може да се каже че става.Моята е 1.5 ,90 коня,за вървенето върви но и си нагорява доста. Аз лично когато пътувам някъде през Уйкенда предпочитам да ползвам моята 15 г. кола пред 3г. Дачия.

Коментар

И аз съм се возил в много Дачии (служебни), които са били в различно състояние. Едни са били по - нови, а друго по - стари. Едни с се ползвали само за градско, а други за извънградско. И съм сондирал мнения сред хората, които ги карат и всеки ми е казвал, че ако се кара нормално без зверства колата остава в добро състояние, без някакви страшни ремонти 200-250к км.

Много зависи, кой какво търси от една кола и за какво ще я ползва. Ако човек кара 5-6к км на година и не е нервак и с големи претенции, Дачията е нормален вариант. За 12-15 000лв получаваш кола, която буквално за 10 години няма какво да и правиш освен да сменяш масло и да купуваш гуми. Преди 30-40г руските курници по - надеждни ли бяха. Карат по 15-20к км и основни ремонти.

Всичко е до въпрос на избор. Нз защо някой хора така ги зачеркват, но съотношението пари - продукт е добро...даже много добро. Да, ниско бюджетни са, но то това е целна. Ощипана е от към екстри, но пък караш нова кола. Който е ходил в Рум., там хората си ги караш яко. А за колата втора ръка е ясна схемата на всички - Взимаш я за Х пари и после даваш около Х/3 да я вкараш в пътя и пак си знаеш, че мотора е на 300+к км.

П.П. Ако трябва да избирам измежду чисто нова Дачия за 12к лв и Голф 4 (99г) за 4500лв нов внос...Взимам Дачията като стой та гледай.
              Последна редакция от Kay_; 16.01.2017, 09:51.
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

...
                П.П. Ако трябва да избирам измежду чисто нова Дачия за 12к лв и Голф 4 (99г) за 4500лв нов внос...Взимам Дачията като стой та гледай.
                Въпросът е кое би избрал - Голф 6 за 12к или нова Дачиа пак за тези пари. Макар, че като им гледам парите, вече най-евтината е 14к.

Според мен Дачиата си заслужава парите, ако търсиш нова бюджетна кола.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Оууууууууу дачия никога ама никога .................. аз бих препоръчал на човека едно по алтернативно решение ако е ретро-любител като мен може да си земе за 3-4 бона изцяло направен голф 2 с вр6 двигател който е на има няма 1000км и всичко е чисто ново по колата и е над 250 к.с и е здрава също така доста.КОйто е имал голф 2 знае,че са доста корави , 3ка не бих препоръчал повечето гният на поразия .Другия вариант е читава 4ка 1.8т или 1.9 тди
                  голф 4 1.6 газ/бензин не бих препоръчал на никой - най калпавите мотори на голф 4ките .

Слав написа: Преглед на мнението
                  Я Освен това Рено не е = на Дачия както се опитваш да го изкараш, Еле.

Рено = Тойота
                  Дачия = Дайхатсу

Дачията не е като Рено, когато говорим за покупка на нова кола от магазина. Не съм им фен на Рено, но определено ново Рено е доста по-качествено изпълнено от нова Дачия например
                  За рено espace мога да ти кажа ,че близките имаха 2 такива една 2ка и една 3ка мисля тва толкова години дърляне къде ли не колко зор видяха , не са мръднали даже никакви сериозни ремонти .
                  Последна редакция от mitice; 16.01.2017, 19:25.
                  this

Коментар

Хаххахаххахахахахаха, какви Голф 2-ки, какви 250 коня, коУега, нещо си объркаУ...
                    1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Ако искаш ще ти покажа и то е много по добра алтернатива от дачия и определено е по хубав и бърз

https://www.olx.bg/i2/ad/folksvagen-...6-ID6f1bE.html , гледай после дачията ми била хубава
                      Последна редакция от mitice; 16.01.2017, 21:26.
                      this

Коментар

Ако искаш ще ти покажа и то е много по добра алтернатива от дачия и определено е по хубав и бърз

https://www.olx.bg/i2/ad/folksvagen-...6-ID6f1bE.html , гледай после дачията ми била хубава
                        Ти се шегуваш, нали ?
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Стига бе човек, ако не си някъв турбо фен на тая марка или да си 17-18 годишен...не виждам кой ще му се надъхва толкова много.

Коментар

Стига бе човек, ако не си някъв турбо фен на тая марка или да си 17-18 годишен...не виждам кой ще му се надъхва толкова много.
                            18 годишен е. Онзи ден взе книжка.
                            Аз карам кола от много преди той да се роди... А пък Snake (авторът на темата) - още по-отдавна.
                            Но пък форумът е за всички, всеки да си каже

Коментар

О,да аз съм на 18 имам книжка от 3 месеца някъде,но съм фен на 2ките ,голф 3,4,6,7 са ми гнусни на вид единствено от 4ка на 2ка бих сложил топката с кожата от лоста .А и не виждам защо само младите може да харесват турбо коли и коли като голф 2.. Аз лично не виждам смисъл да се набиват толкова пари в кола като дачия.. Като има в пъти по евтина голф 2ка която е доста по мощна ,надеждна,почти не гние а и тази е като от завода изцяло реставрация и боядисана .Не виждам какъв е проблем да се земе такава кола и от по възрастен.

А и голф 2 е от ваг група или по скоро ретро ваг с голф 1 .
                              Последна редакция от mitice; 16.01.2017, 22:05.
                              this

Коментар

Ами, всеки си преценява за себе си и не съм аз човека, който да дава наклон на някой. Не ме разбирайте погрешно. Когато аз бях на 17 се носеха във въздуха едни митове за Голф 2, Кадет и Вектра А, че са вековни коли и за това направих предположението. Всички си е свободен да си казва мнението. Колега ако иска и два Голфа да си вземе, това си е негова работа

За да се върнем на темата с Дачията, Еле можеш ли да каже с твоята колко си изминала като км и имала ли си сериозни ремонти?

Коментар

Working...
                                X