Нещо ми се струва,че някой ни наказва за нещо.през последните няколко години все се случва нещо през месец декември,месеца на най многото празници се случват тези трагедии.Та причината да напиша тази тема е да видя вашето мнение за това дали един 24 год.мпадеж ще има ли опита да управлява някакво превозно средство камо ли ТИР И какво мислите за мантинелата на моста.Според мен това е супер смешна ограда за този висок мост.Но министрите който бяха на мястото на катестрофата не спряха да повтарят,че пътя е бил напълно обезопасен даже и осветен.Това е дествителноста в България на прага на 2007 и влизането ни в евро саюза.Чесно да ви кажа не мисля да остана в BG. ако премахнат визите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За трагедията в гр.Бяла
Collapse
X
-
Re: За трагедията в гр.Бяла
Прав си, наистина никой до сега не пусна темата. Поздравления!За опита-на 24 години младежа си е направо мъж. Някои имат по 2-3 деца вече ехеее (не аз де)Тъпа работа са това политиците и изявленията им, но повярвай ми ТЕ НАВСЯКЪДЕ са еднакви! От това не може да се избяга. Колкото до заминаването-всеки си знае за себе си. Аз лично съм работил и навън и в България. Нямам претенции към парите или работата си и на двете места. Но, както виждаш сега съм си тук и се чувствам добре...а това (както се казва) е "най-важното" Може би при теб е различно.Fiat Stilo 1.8 16V
-
ОК. някой имат и по десет деца на тези години ако се замислим за нашите цигани,но тука става вапрос за умения зад воланаЗащото това момче ако е изкарало книжка на 18 и ако тя е била С категория му трябват 2 год. стаж да кара курсове за Д категория и чак тогава може да кара големи камиони ,така за това си мисля че е бил неопитен.И не мисля,че политиците са нвсякаде като нашите.Брат ми е от 9 год. в London и имам лични наблюдения над това.И мисля пак да му отида на гости но за по дълго този път.FIAT BRAVO 2.0 20v
http://www.data.bg/images/gallery/media/theam_1.jpg
Коментар
-
team написа:ОК. някой имат и по десет деца на тези години ако се замислим за нашите цигани,но тука става вапрос за умения зад воланаЗащото това момче ако е изкарало книжка на 18 и ако тя е била С категория му трябват 2 год. стаж да кара курсове за Д категория и чак тогава може да кара големи камиони ,така за това си мисля че е бил неопитен.И не мисля,че политиците са нвсякаде като нашите.Брат ми е от 9 год. в London и имам лични наблюдения над това.И мисля пак да му отида на гости но за по дълго този път.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Достатъчно се шуми навсякъде за тази трагедия, че да бистрим историята и тук! Ясно е, че от ужасната катастрофа преди 13 години на същото място не са взети явно никакви мерки. А пък и какво би спряло летящ 30 тонен таран... както и да е. Бог да прости загиналите!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Както каза сутринта един по телевизията това е било неуправляем дизелов снаряд. Каза още, че тира е бил претоварен с 30 тона !!! И бетонна да беше оградата нямаше да може да спре. Аз от нещата които четох ситуацията е била следната. Тир-а е тръгнал да изпреварва автобуса но шофьора на ТРИ-а забелязва, че наближава ППС (съдейки по фаровете в мъглата) и намотава десен като изтласква автобуса от платното
Коментар
-
Всъщност казаха че събраното жито е малко над 19 тона, по пътните листи било към 21, така че тира не е претоварен, но е бил прекалено стар и оня сигурно е летял с голяма скорост. Спирачките не са могли да издържат. Интересно как така шофьора на тира е жив, направо не мога да го повярвам. Седиш отпред на 23-4 тонен таран и се удряш в автобус и си жив?!? Тоя да не е супермен? Имаше едно ужасно клипче с един тир, спрял в тунел. Една кола спира зад него, щото не може да го задмине. В тоя момент отзад един тир не спира и ги удря отзад. Колата става на пихтия. Ей това ми е най-големия страх.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
има много коли и камиони, които въобще не трябва да се движат по пътищата... това е истината за мен и причината за трагедията...в събота чух 1 чиновник от ДАИ, който казва - този камион е трябвало да се спре от движение преди 5 години....господ да ни е на помощ на нас - останалите да се движим по пътищата...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Аз ще изкажа малко по-друго мнение. Такива катастрофи са ставали, стават и ще стават. Тъжно е, но е нормално и нищо не може да се направи.Това което впечатлява в тази трагедия е броя на жертвите. Но този брой няма нищо общо с причините за катастрофата. Ако в автобуса имаше двама души, катастрофата пак щеше да си е същата, само че никой нямаше да и обърне внимание - щеше да е само два реда в хрониката на КАТ.А когато жертвите са много, изведнъж всички политици и медии скачат и започват да коментират и да търсят под вола теле, кой бил виновен, какво трябвало да се промени. Това си е използване на трагедията за вдигане на рейтинга и демонстрация на "дейност". А всъщност, нередностите си ги има навсякъде и постоянно, просто обикновено се "разминава". И излиза, че ако се размине, значи няма проблем. А ако тираджията примерно беше глобяван всеки път като изпреварва неправилно, може би тоя път щеше да си стои на задника и не тръгва да изпреварва. Трагедия нямаше да има. Нито сензация. Просто щеше да има няколко служителя на КАТ, които са си свършили някъде, някога работата както трябва.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
donnna написа:има много коли и камиони, които въобще не трябва да се движат по пътищата... това е истината за мен и причината за трагедията...в събота чух 1 чиновник от ДАИ, който казва - този камион е трябвало да се спре от движение преди 5 години....господ да ни е на помощ на нас - останалите да се движим по пътищата...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Има и една друга страна на въпроса...Както обича да казва един познат "’Бе то камион ли е, ако не го претовариш двойно!?"VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
знам ,че не му е тука мястото ,ама как пък един не каза ДЪржавата е виновна ,КАТ е виновен ,ДАИ е виновен ....Ако ще и премиера и дедо му премиера и президента и сички тюфлеци ,дето са над закона ,и само се чудят с какво да натоварят обикновенните хора ,а те се возят в КАЛЯСКИ купувани всяка година чисто нови ,и препродавани на шурейчетата им след това на безценица !!!не знам за вас ама ,аз най-много катаджии съм виждал след табелка 40 км. !!! защо никога ги няма на натоварените кръстовища или като разкопаха пътя за КАлотина (по зле от белград по времето на Бомбандировките ) даже ги нямаше с радара тогава ,защото всеки "закован" лично ше им счупи радара и зъбите !!!Докато КАТАджиите са смешници и путьовци ,и мечтата на всеки втори аутсайдер и олигофрен е да стане полицай или депутат така ще е !! А трагедии винаги ще стават -съдба !лека пръст на загиналите !фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:знам ,че не му е тука мястото ,ама как пък един не каза ДЪржавата е виновна ,КАТ е виновен ,ДАИ е виновен ....Ако ще и премиера и дедо му премиера и президента и сички тюфлеци ,дето са над закона ,и само се чудят с какво да натоварят обикновенните хора ,а те се возят в КАЛЯСКИ купувани всяка година чисто нови ,и препродавани на шурейчетата им след това на безценица !!!не знам за вас ама ,аз най-много катаджии съм виждал след табелка 40 км. !!! защо никога ги няма на натоварените кръстовища или като разкопаха пътя за КАлотина (по зле от белград по времето на Бомбандировките ) даже ги нямаше с радара тогава ,защото всеки "закован" лично ше им счупи радара и зъбите !!!Докато КАТАджиите са смешници и путьовци ,и мечтата на всеки втори аутсайдер и олигофрен е да стане полицай или депутат така ще е !! А трагедии винаги ще стават -съдба !лека пръст на загиналите !Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
Brava 1.4 12V SX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар