Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

PayPal неприятни изненади

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, снощи PayPal ме ужилиха за пореден път. Направих поръчка със спокойствието, че съм си дал отметка на настройката да ме таксуват във валутата на търговеца. Да, ама не ! Днес като ми излезе сметката в онлайн банкирането и видях, че на 400лв са ме натоварили още с 15лв допълнително по техния неизгоден обменен курс. Веднага отворих настройките и какво да видя ??? Променили са ми избора !!! Задължително проверявайте преди да платите дали ви седи отметката на тази настройка, защото тия мошеници правят каквото си искат.
    Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

За всяка поръчка трябва да сменяш таксуването да бъде във валутата на търговеца. По подразбиране винаги се връща към техния си курс...

Коментар

До преди 2-3 седмици не се сменяше от самосебе си. Имам поръчки, които си минаха нормално от този период. Но снощи ме удариха подло.
        Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Тия са много подли,откакто се отървах от тях съм много доволен!

Коментар

За целта трябва да си промените в самия Пейпал начина на конвертиране на валутата:

1. Натиснете "Settings" бутона (зъбното колело) в горния десен ъгъл на синята лента.
            2. След това синята лента става двойна и избирате третото меню (Payments).
            3. След това натискате върху бутона "Manage pre-approved payments" по средата на екрана.
            4. След това натискате върху линка с надпис "Set Available Funding Sources"
            5. Тук си избирате сметката, от която плащате по принцип и до нея натискате върху "Conversion Options".
            6. И тук вече си избирате опцията "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." и "Submit" бутона.

Споделям го това защото докато намеря линка къде са го скрили в самия Пейпал, то сигурно се рових 2 часа.
            Последна редакция от BO; 06.06.2017, 17:03.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

За целта трябва да си промените в самия Пейпал начина на конвертиране на валутата:

1. Натиснете "Settings" бутона (зъбното колело) в горния десен ъгъл на синята лента.
              2. След това синята лента става двойна и избирате третото меню (Payments).
              3. След това натискате върху бутона "Manage pre-approved payments" по средата на екрана.
              4. След това натискате върху линка с надпис "Set Available Funding Sources"
              5. Тук си избирате сметката, от която плащате по принцип и до нея натискате върху "Conversion Options".
              6. И тук вече си избирате опцията "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." и "Submit" бутона.

Споделям го това защото докато намеря линка къде са го скрили в самия Пейпал, то сигурно се рових 2 часа.
              това се занулява след като си смените или подновите картата... аз изгорях с бая пари преди месец

Коментар

Тая настройка изобщо не я ебават те. Последните ми няколко транзакции си ги пердашат по техния обменен курс, въпреки че отметките ми си седят в настройките. Изобщо не им пука. Вчера им писах по този въпрос и по още едно актуално питане. Изобщо не ми отговориха защо пердашат по техния обменен курс. Направиха си оглушки.

Другият ми въпрос беше, дали може върнатите пари от търговците в ибей (за неполучени пратки) да си остават в Пейпал баланса ми, а не автоматично да ги пращат пак в картата. Отговориха - НЕ ! И понеже от април 2017г Експресбанк (и другите също ) въведоха супер надути нови такси, се получават пълни пародии. Примерно вчера търговеца ми връща 2,61 паунда. PAYPAL нали са измекяри, са ги взели в левове от картата, ама по техния обменен курс, което е 6лв и нещо. Но ми ги връщат в паунди . И тука вече се включват Експресбанк. Превод във валута от чужда банка- такса 4,20лв + комисионна някаква в процент от сумата. И куриозно, ама PAYPAL ми върна 5,76лв, а Експресбанк ми взеха такса за това в размер на 4,25лв . Като сложим и таксите, които платих, когато превеждах сумата на търговеца, накрая излезе, че нищо не получих като стока, а PAYPAL и Експресбанк ми взеха всичките пари като такси.

И още нещо-по телевизията ни занимават с какви ли не глупости на търкалета. Но нито един журналист не обърна внимание на новите ЗВЕРСКИ високи такси на банките от април месец тази година. И това точно след като излезе информацията, че банките са с рекордни печалби в България за първото тримесечие. Явно им се струва малко и ламтят да плюскат още... Ноооо, народът е прост и продължава да си държи парите по банките, въпреки мизерната лихва и огромните такси. Това дава повод на премиерчето Борисов постоянно да твърди, че българите не сме били зле, щото в банките имало 40 милиарда.
                Последна редакция от DJPOPA; 06.06.2017, 20:24.
                Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

И куриозно, ама PAYPAL ми върна 5,76лв, а Експресбанк ми взеха такса за това в размер на 4,25лв . Като сложим и таксите, които платих, когато превеждах сумата на търговеца, накрая излезе, че нищо не получих като стока, а PAYPAL и Експресбанк ми взеха всичките пари като такси.
                  Ами за сега не съм съгласен с това мнение.
                  Това, че твоята банка взима такива такси, това не означава, че всички взимат такъв процент.
                  Примерно за миналия месец имам 2 връщания на пари. Сметката, с която пазарувам, се намира в Прокредит. На мен са ми взели единия път 2 стотинки и за втория път 4 стотинки такса.

п.п. И от както си направих това, което съм написал, както Ибей, така и други, на които пращам директно пари по сметките им в Пейпал, винаги Пейпал ме таксува във валутата, в която съм платил. Преди това ме таксуваше в левове, което не ме устройваше, както знаем.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ти може да не си съгласен, но каквото съм написал си е факт. Клиент съм на тая банка вече 16г и никога не е било такъв произвол с таксите, каквото е сега положението. Човек не може всеки ден да си сменя банката. Освен това се гледа и да има удобен клон наблизо. Не мога да се забия в банка, която има 1 клон и той е на пъпа на центъра, дето няма кьораво място за паркиране.

Ако сметката ти е в евро и плащаш в евро, PAYPAL няма какво да ти вземат. Моята сметка е левова и винаги се прави превалутиране. Още чакам да ми отговорят защо превалутират те, при положение че настройките ми са да превалутира банката. За сега мълчат упорито. Ще пусна второ запитване, белким ме огрее.
                    Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Сега разгледах тарифата на Прокредит. Вземали са ти по 1% на върната сума. Това е добре, НО ... Такса за внасяне на гише-0,3% или минимум 20лв . Еееее, тия чупят рекорда за главорези !!! В Експресбанк това е безплатно за титуляра на сметката. Месечна такса за обслужване на разплащателна сметка - 4лв, това е двойно над таксата на Експресбанк. Теглене на гише - 0,5% или 20лв ... Много са изгодни, ама само ако получаваш редовни преводи от чужбина, че вземат само 1% такса. Иначе са им ужас тарифите.

За момента най-изгодните тарифи съм ги намерил в ДСК.
                      Последна редакция от DJPOPA; 07.06.2017, 03:20.
                      Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Колега, сигурен ли си, че тази такса е точно за връщането на тази сума, виж да ли отговарят номерата на операцията.
                        Преди няколко получих връщане на сума от пей... , превалутирането им не го коментирам, даже не съм го смятал, но таксата на банката е 0,29 ст.
                        Прикачени файлове
                        Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                        Фиат Крома 1,9 2009г.
                        Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Сега разгледах тарифата на Прокредит. Вземали са ти по 1% на върната сума. Това е добре, НО ... Такса за внасяне на гише-0,3% или минимум 20лв . Еееее, тия чупят рекорда за главорези !!! В Експресбанк това е безплатно за титуляра на сметката. Месечна такса за обслужване на разплащателна сметка - 4лв, това е двойно над таксата на Експресбанк. Теглене на гише - 0,5% или 20лв ... Много са изгодни, ама само ако получаваш редовни преводи от чужбина, че вземат само 1% такса. Иначе са им ужас тарифите.

За момента най-изгодните тарифи съм ги намерил в ДСК.
                          Аз не съм казал, че лъжеш. Казвам, че въвеждаш в заблуждение потребителите, като известяваш, че едва ли не всички банки взимат такива комисионни, което не е така.
                          Както сам казваш ти си избрал твоята банка. Точно за това аз нямам само една сметка, за да мога да се възползвам от едни и да избягвам недостатъците на други. Помисли над този вариант.

Отделно това за внасяне на гише. В Прокредит минават в политика на автоматизация. Това означава, че може да отидеш в клона и да си внесеш парите по сметка ама на машина, а не на гише. Сега ако ти толкова държиш да те обслужи човек, ами плащай си за това. Аз предпочитам да общувам с машина за 10 секунди, а не да чакам пенсионерите в ДСК, на които точно в този момент, когато ти е потрябвало да внасяш и искаш да те обслужва човек, то са им превели пенсиите и опашките се вият извън клоновете.
                          Последна редакция от BO; 07.06.2017, 11:55.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Колега, сигурен ли си, че тази такса е точно за връщането на тази сума, виж да ли отговарят номерата на операцията.
                            Преди няколко получих връщане на сума от пей... , превалутирането им не го коментирам, даже не съм го смятал, но таксата на банката е 0,29 ст.
                            Бях в банката сега. Оказа се грешно изписване на основанието за вземане на 4,20лв. Не трябвало да бъде "Такса получаване на превод от ПОС в чужбина". Трябвало да бъде "Такса BankOnWeb". Обясняват, че двете операции съвпаднали по време и за това се получила грешката, но това не трябвало да ми прави впечатление, защото такива грешки ставали често в онлайн банкирането. Е това са идиоти ! Сори, ама няма по-точна дума. Тия луд ме направиха. Реално таксата им е само 5ст (0,9%) при refund.
                            Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Аз не съм казал, че лъжеш. Казвам, че въвеждаш в заблуждение потребителите, като известяваш, че едва ли не всички банки взимат такива комисионни, което не е така.
                              Никого не въвеждам в заблуждение. Аз не съм казал, че са всички. Говоря за тия, които са ми наблизо като клонове и съм проверил-Експресбанк, Уникредит Булбанк, Алианц, Райфайзен. Не мога да проверя тарифите на всички банки. Но и от тези, общо взето са танто за кукуригу. Едни дават по-изгодни условия за едно, а други за друго. Примерно ДСК дават безплатно плащане на всички търговци в чужбина и България. При Експресбанк не е така. За чужбина вземат 50ст+0,5% от сумата. Но пък refund-а в ДСК е безплатен само до 100 евро, а после е зловеща цената. Докато в Експресбанк е твърдо 0,9%. И както казах, не може човек всеки ден да си сменя банката, да прави карти и да открива сметки. Важна е и мрежата от клонове. Но това, което написах е вярно. От април имат нови по-високи тарифи тези банки, които съм проверил. За другите на знам. И сега от 01.07 готвят нови промени, вече има известия за изменения в клиентската тарифа на страниците на някои банки.

И изобщо е добре, всеки да влезе на страницата на банката си и да види има ли изменение в тарифите. После да не е неприятно изненадан като мен, че почват да ми вземат повече пари за същите операции.
                              Последна редакция от DJPOPA; 07.06.2017, 13:37.
                              Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

колега да ме извиняваш ама твоето е смехотворно .Искаш да пазаруваш онлайн ,ама разполагаш само с 1 сметка в една банка и то ЛЕВОВА ...
                                фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                                X