Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

PayPal неприятни изненади

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

PayPal неприятни изненади

Привет, колеги. Искам да се обърна към по-запознатите от вас с един проблем, който ми се появи наскоро с PayPal. До скоро сумата, която ми вземаха PayPal от картата беше точно сумата във валута на продавача, обърната по курса на банката. Това, защото съм отметнал опцията Bill me in the currency listed on the seller's invoice. До преди няколко дни всичко си беше ОК. Но последните ми две покупки бяха гарнирани с изненада-взетите суми от картата са по-големи от сумите във валутата на продавача, умножени по валутния курс на банката. Погледнах по подробно мейлите за транзакциите, които ми пращат на пощата. И там видях, че преобразуват сумата в левове и така я вземат от сметката. Естествено по техните си крайно неизгодни курсове, че и такса си слагат за това. А отдолу вече се мъдри надпис:

Currency conversion: To complete this transaction, we converted the payment amount to the currency of your card based on our agreement with you. PayPal's currency conversion fee is added to the exchange rate, set by an external financial institution. For more information about fees, see our user agreement.

Проверих си в профила, опцията Bill me in the currency listed on the seller's invoice е отметната все още. Някой има ли идея защо конвертират PayPal при това положение ? Ще съм благодарен на всяка помощ.
    Dacia Duster 1.6 4WD

Такаааа, колеги, аз май сам си открих проблема. Да споделя, че да го знаете и вие. Проблемът е с новата интеграция на PayPal на страницата на Ebay. Преди, при плащане в ebay, прехвърляше на страницата на PayPal. Сега обаче е променено и PayPal е интегриран в страницата на Ebay. Когато се заплаща в ebay, горе вляво на екрана излизат опциите PayPal или Credit Card. Като изберете PayPal, изписва че конвертира сумата в левове, независимо че в акаунта ви в PayPal е отметнато Bill me in the currency listed on the seller's invoice. Изобщо не взема под внимание тази настройка от акаунта и си конвертира юнашки. За да го промените, трябва да стане ръчно. И то при всяка покупка отделно.Click image for larger version

Name:	qq1.jpg
Views:	1
Size:	65,0 KB
ID:	2094094Click image for larger version

Name:	qq2.jpg
Size:	76,3 KB
ID:	2094095Click image for larger version

Name:	qq3.jpg
Size:	65,8 KB
ID:	2094096
    Последна редакция от DJPOPA; 01.12.2016, 20:41.
    Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Дам, тарикати са си тея от Paypal и това и много години. Винаги променям тази настройка, щото много неприятно клатят ...
      Аз имах скоро едно подобно прекарване с DHL и плащане на такса, за услуга която не съм им поискал ама здраве да е.

Коментар

Такаааа, колеги, аз май сам си открих проблема....
        Благодаря колега,
        И аз от миналата седмица съм озадачен. В Ибей плащах в GBP с доларова карта и ми се стори, че са ме цакнали с 4-5% повече. На първо четенe реших, че е нещо в опциите за конвертиране на Пейпал. Влязох си в профила, балтавих се поне 5-10мин. докато ги намеря, за да установя, че няма промяна и предположих, че аз нещо не съм сметнал, а то какво било. Да им приседнат дано!
        Последна редакция от geo_g; 01.12.2016, 15:37.
        Lupo - The Monster
        Е83 3D

Коментар

Аз не съм много запознат, но искаш да кажеш, че ти пари в пейпал нямаш, а просто избираш да платиш чрез пейпал, а те вече ти дърпат пари от картата?
          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Аз не съм много запознат, но искаш да кажеш, че ти пари в пейпал нямаш, а просто избираш да платиш чрез пейпал, а те вече ти дърпат пари от картата?
            Точно така, само не знам дали работи с дебитна карта, аз имам вързана кредитна карта вече много години наред.

Коментар

todorakiggg написа: Преглед на мнението
              Точно така, само не знам дали работи с дебитна карта,
              С Виза електрон категорично работи!
              Lupo - The Monster
              Е83 3D

Коментар

Аз затова ги елиминирах PayPal ,правят се на тарикати!

Коментар

А как плащаш в Ибей? Защото и мен не ме кефят, но май няма друг начин за плащане там.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако няма начин в ибей, то има алиекспрес където може да се плаща и само с карта.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Това е почти откакто се разделиха, същото е и в Амазон от доста по-дълго време. Аз лично не бих ги нарекла тарикати - предлагат услуга, която смятат, че може да е полезна, и естествено, печелят от нея - може да не я ползваш, ако не искаш. Освен това ако четеш промените в общите условия, които ти пращат, нямаше да останеш изненадан.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

pakumba написа: Преглед на мнението
                        А как плащаш в Ибей? Защото и мен не ме кефят, но май няма друг начин за плащане там.
                        С кредитна карта

Коментар

С кредитна карта
                          Рядкост е да се приема... Алиекспреса е по-добрия избор ако не искаш да използваш ПП, както посъветваха по-горе
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

E, Аз как пазарувам през eBay и Amazon , само с кредитна карта .Даже скоро(миналата седмица) купих някои неща, не съм имал проблем.

Коментар

Същото е - имаш опция дали да платиш в лева или във първоначалната валута.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X