Привет, колеги. Искам да се обърна към по-запознатите от вас с един проблем, който ми се появи наскоро с PayPal. До скоро сумата, която ми вземаха PayPal от картата беше точно сумата във валута на продавача, обърната по курса на банката. Това, защото съм отметнал опцията Bill me in the currency listed on the seller's invoice. До преди няколко дни всичко си беше ОК. Но последните ми две покупки бяха гарнирани с изненада-взетите суми от картата са по-големи от сумите във валутата на продавача, умножени по валутния курс на банката. Погледнах по подробно мейлите за транзакциите, които ми пращат на пощата. И там видях, че преобразуват сумата в левове и така я вземат от сметката. Естествено по техните си крайно неизгодни курсове, че и такса си слагат за това. А отдолу вече се мъдри надпис:
Currency conversion: To complete this transaction, we converted the payment amount to the currency of your card based on our agreement with you. PayPal's currency conversion fee is added to the exchange rate, set by an external financial institution. For more information about fees, see our user agreement.
Проверих си в профила, опцията Bill me in the currency listed on the seller's invoice е отметната все още. Някой има ли идея защо конвертират PayPal при това положение ? Ще съм благодарен на всяка помощ.
Currency conversion: To complete this transaction, we converted the payment amount to the currency of your card based on our agreement with you. PayPal's currency conversion fee is added to the exchange rate, set by an external financial institution. For more information about fees, see our user agreement.
Проверих си в профила, опцията Bill me in the currency listed on the seller's invoice е отметната все още. Някой има ли идея защо конвертират PayPal при това положение ? Ще съм благодарен на всяка помощ.
Коментар