Здравейте, реших да си пусна тази темичка да е нещо като "offtopic" за зимата т. е всякакви препоръки, съвети и т. н. относно зимата и какво трябва или не трябва да се прави зимно време с колата .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко за "зимата".
Collapse
X
-
Пълен резервоар, особено ако предстои по-дълго пътуване, добри "обувки" с прилични грайфери, зареден акумулатор, стъргалка за лед.
Когато застуди и замръз скове колата ми в сутрешните часове, използвам пулверизатор-че с етилов спирт. Помага ми при размразяването на вратите.
Преди зимата мажа гумените уплътнения на вратите със силикон, проверявам антифриза и слагам зимна течност в съда за чистачките. Общо взето - това е...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
На мен ми казаха зимно време ръчна да НЕ дърпам, че после на сутринта няма помръдна колата. Гуми има, акумулатор е чистак нов купен преди месец почти не е каран.. Значи трябва да си взема стъргалка за лед и зимна течност за чистачки, антифриза сам долял 1л концентрат директно в казанчето и се събра точно..
Това със спирт наложително ли е като е в гараж колата постоянно? И как става това с силикона на гумичките.
Коментар
-
mitice написа: Преглед на мнениетоНа мен ми казаха зимно време ръчна да НЕ дърпам.........
....Това със спирт наложително ли е като е в гараж колата постоянно?
за повечето досадни задължения, които ние имаме с нашите "уличници". Спиртът, стъргалката и силиконът са ти безпредметни, освен ако от първото не си
правиш водка. Ако пък под "постоянно в гаража" имаш предвид "само в гаража", ти трябва само хубаво вино, люта ракия и вълчи мезета към тях. Тогава зимата ще ти се стори...лято.
И как става това с силикона на гумичките.A17DTС/S
Коментар
-
Ясно иначе да тази кола дори в момента вечер се вкарва винаги в затворен гараж където ръчна не дърпам. А зимата можеби рядко може да се наложи да е навън ако е блокиран входа на гаража .
Значи остана да сменя ремъка и ролките (какви ще са нямам идея) и зимната течност и сме готови.
И един страничен въпрос отделно от зимата някой да има идея колко взимат от КАТ за издаване на нов малък и голям талон? След като мине през канал в КАТ.
Коментар
-
rangel88
Лопата, дебело удяло, запалка или кибрит. Вериги въже...
Някой са за ако закъсаш на дълък път да се завиеш или огън да запалиш
И ракия.
А за ръчната аз винаги съм на нея зиме лете дърпам и готово. 2/3/4 дни си седи..Така са ме учили едно време. Паркинг спирачка...
На скорост ако е уставена паля и тръгвам още на стартер... Циркове стават по автомифките хахахаха
Коментар
-
Рангеле, дебелото удяло (одеало) предполагам е да се завиеш преди да се треснеш с лопатата.
Зимъска ръчна НЕ СЕ ПОЛЗВА освен ако не си търсиш причина за нов съединител.
Препоръчвам и на спирачките да не стъпваш, а да държиш здраво волана. Без рязко подаване на газ.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
mitice написа: Преглед на мнениетоСя така ще го кажа, на 2-3км в града на ден ще я карам . И трябва ли да държа пълен резервоар зимата или е по добре да не е като се кара кратко и трябват ли добавки?A17DTС/S
Коментар
-
Kay_ написа:Тези ти думи ме оставят без коментар. Изчерпват изцяло темата, но и създават условия за нова. Направо е уникално как в 5 буквени думи правиш по 3-4 правописни грешки.A17DTС/S
Коментар
-
Ами да. Аз само това им харесвам на междуградските пътувания. Като закъсам и вместо да се обадя на някой да си накладя един бурн огън до пътя и да тръгна да търся храна в близката гора.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа: Преглед на мнениетоАми да. Аз само това им харесвам на междуградските пътувания. Като закъсам и вместо да се обадя на някой да си накладя един бурн огън до пътя и да тръгна да търся храна в близката гора.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Kay_ написа: Преглед на мнениетоАми да. Аз само това им харесвам на междуградските пътувания. Като закъсам и вместо да се обадя на някой да си накладя един бурн огън до пътя и да тръгна да търся храна в близката гора.
Така е. Добре е обаче човек да съобразява и къде точно закъсва. Има места, невъзможни за бивак, а и набавянето на храна от всяка гора не е лесна работа. И веднага се сещам за готварската книга. Добре е да е с нас, въпреки че, ако се наложи да готвим меча лапа няма да ни помогне особено.A17DTС/S
Коментар
-
Моята зимна подготовка включва:
- Зимни гуми
- Акумулатор в добро състояние
- Проверен антифриз
- Зимна течност за чистачки
- Изправни светлини
- Хубави чистачки
- Намазани с парафин или силиконов спрей гуми на вратите
- Напръскани с WD-40 или силиконов спрей ключалки
- Пулверизатор със спирт или течност за чистачки
- Вериги и ръкавици - предварително се учиш как се слагат
- Лопатка
- Четка за сняг със стъргалка
- Въже (винаги нося)
- Кабели за ток (винаги нося)
- Резервоар винаги над средата
- Добавка против замръзване на дизела в големите студове
- Миналата зима носех и шише със сол/пясък
- Постоянно монтиран багажник за ски/сноуборд
Ходя по планините често и с тези неща под ръка никога не съм закъсвал.Последна редакция от PSG; 19.11.2016, 22:53.
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар