Торнадо, каквото и да напиша хората които не са опитали от това оръжието да ти бъде приятел и да се чувстваш сигурен с него нищо няма да разберат! Ти много добре знаеш и тези които са били по мисии каккво е да притежаваш оръжие и да си сигурен. Ние като военни мисля че това ни е "инструмента" за работа, ако мога така да се изразя. А да не говорим че само от един изтрел има много страх! Като при теб например, ако си спомняш как ми изкара акъла на едно излизане Спомняш ли си? Та по въпроса за оръжието аз си мисля че тук нчма да намериш положителни отговори освен от хора работещи с такова.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Заслужава ли си да притежаваш бойно оръжие
Collapse
X
-
-
Колеги, повервайте ми , недостатъците са много повече от предимствата!1. Каса в която да се съхранява оръжието - трудно реализуемо, особено ако си на квартира на свободен наем ...2. Прочетете малко по-задълбочено законите - в 90% от случаите нямате право да го използвате навън, дори и при самоотбрана /е ако нападателя Ви не стреля по Вас/, дори и при грабеж и т.н.3. Я си представете, че си изпуснете нервите или Ви предизвика някой когато сте на навън преди да "преброите до десет" - последствията ще са фатални ...4. В службата достатъчно често имаме възможност да носим оръжие, но там нещата са доста по-различни ... да не влизам в подробности ... Освен това с лично оръжие дори не може да носите дежурство, а трябва със служебното ...5. Имал съм възможност да нося служебното оръжие и навън от поделението преди години, но това в повечето случаи ми е създавало неудобства и притеснения /особено лятото/.6. Мисля, че doofiat вече го написа, но не сравнявайте живота по улиците в България с този в Ирак или Афганистан 7. Е вярно, че имаме възможност да минем по-лесно през процедурата за придобиване право за носене на лично бойно оръжие, но за какво ... освен ако не сте решили след края на кариерата да станете някъде въоръжена охрана /пазачи/? В заключение - спомените ми навяват доста трагични случай за жертви при немарливо, неправилно, невнимателно /игра/ боравене с оръжие - както в службата , така и в цивилния живот!
Коментар
-
Айде да не отварям нова тема, ще питам тук - жената иска да и взема спрей, че бачка в един магазини на няколко пъти са влизали разни жени да крадат. Не със сила, просто едната да речем я занимава с нещо,другата през това време гледа да свие нещо. Пък и ей така, да има за всеки случай - та върши ли изобщо някаква работа това, цени ? Някой ако знае от личен опит, щото в магазина могат да ми продадат всичко, катоне разбирам.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:Айде да не отварям нова тема, ще питам тук - жената иска да и взема спрей, че бачка в един магазини на няколко пъти са влизали разни жени да крадат. Не със сила, просто едната да речем я занимава с нещо,другата през това време гледа да свие нещо. Пък и ей така, да има за всеки случай - та върши ли изобщо някаква работа това, цени ? Някой ако знае от личен опит, щото в магазина могат да ми продадат всичко, катоне разбирам.фиатче Браво 2.0
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар