Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заслужава ли си да притежаваш бойно оръжие

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilkor написа:
    Така, или иначе редовно се пуца по улиците... според мен си заслужава
    Това не може да бъде аргумент - ако се стреля и ти имаш оръжие какво ще ти помогне това - отвръщаш ?
    Колега, цитата е некоректен! Цитирай цялото изречение, ако обичаш, смисъла е друг! Честно казано наистина адмирирам във всеки дом да има пушка, но тя да си остане там-който реши да я носи навън да го грози затвор до живот!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      ilkor написа:
      Така, или иначе редовно се пуца по улиците... според мен си заслужава
      Това не може да бъде аргумент - ако се стреля и ти имаш оръжие какво ще ти помогне това - отвръщаш ?
      Колега, цитата е некоректен! Цитирай цялото изречение, ако обичаш, смисъла е друг! Честно казано наистина адмирирам във всеки дом да има пушка, но тя да си остане там-който реши да я носи навън да го грози затвор до живот!
      напълно подкрепям мнениет ти ,и аз мисля ,че ако стане като в Америка ( за оръжието ) друга песен ще запееме !Ама като се има предвид какъв е манталитета на Българите ,дето с пиратки се изтрепваме ,представям си ако има своб.продажба на оръжие ,за ползване в дом .условия !!!p.s.имам един приятел охрана на ,един от потенциалните мишени от доста години в Бг (все още жив ) .Та за 3 години от както му е охрана ,един път го питах дали е ползвал пистолета ,той ми каза ,че дори не го е вадил ,думите му бяха " АКО ГО ИЗВАДЯ ,НЯКОЙ ИЛИ АЗ УМИРА !"
      фиатче Браво 2.0

Коментар

Пистолети носят само тия с малките пишки, да се фукат, като няма с какво друго.За мен мъж, който носи пистолет е или бесен комплексар, или прост, мутреещ се дребен престъпник, нищо друго.П.П. Естествено, когато работата и длъжноста го изискват, е друго.
        Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

pinko168 написа:
          Пистолети носят само тия с малките пишки, да се фукат, като няма с какво друго.За мен мъж, който носи пистолет е или бесен комплексар, или прост, мутреещ се дребен престъпник, нищо друго.П.П. Естествено, когато работата и длъжноста го изискват, е друго.
          Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 не можах да се сдържа ,ама сега е момента да доуточниме ,тия с големите пишки как се фукат ,и да отваряме нова анкета във форума
          фиатче Браво 2.0

Коментар

dfxc753 написа:
            Не си заслужава по добре с тези пари купи нещо на семейството си и спи спокойно
            Е това се казва приказка!
            Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
            Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

Tornado написа:
              То не си заслужава за вас ама колко от вас са управлявали огъня на на 25 въоръжени или да не говорим за 60 такива.Вал хайде какво ще напишеш по темата ти бе Човек който управлява такива на излизанията и среща доста араби.
              Торнадо, каквото и да напиша хората които не са опитали от това оръжието да ти бъде приятел и да се чувстваш сигурен с него нищо няма да разберат! Ти много добре знаеш и тези които са били по мисии каккво е да притежаваш оръжие и да си сигурен. Ние като военни мисля че това ни е "инструмента" за работа, ако мога така да се изразя.А да не говорим че само от един изтрел има много страх! Като при теб например, ако си спомняш как ми изкара акъла на едно излизане Спомняш ли си? Та по въпроса за оръжието аз си мисля че тук нчма да намериш положителни отговори освен от хора работещи с такова.
              Alfa Romeo 166 2,4 JTD
              Porsche 944 S2
              http://www.valmcrae.snimka.bg/
              http://vbox7.com/user:val_mcrae
              http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Re: Заслужава ли си да притежаваш бойно оръжие

Tornado написа:
                И понеже колеги ме навиват да си закупим пистолети ви питам вас заслужава ли си такава инвестиция.Ако някой е запознат и даде линкове.
                Не мисля че придобиването на оръжие подлежи на количествена преценка от типа дали си заслужава инвестицията.То не е средсвто което да носи приходи, поне не в директнния смисъл, така както би могъл да го прави едни лаптоп например.То е част от обширния асортимент мъжки играчки, от скъпите при това Аз съм ТВЪРДО ЗА всеки да има избор дали да прътежава оръжие или не. Именно това е едно от нещата по които са се различавали свободните хора от робите!Не съм съгласен някой да определя по съвсем мъгляви и чисто субективни преценки дали имам право да го притежавам или не.При това един единствен човек.В много малко случаи бих посочил Xамериканския мироглед за положителн пример, но в тази насока им свалям шапка:напълно освободени са от излишното лицемерие на съвремието.Аз имам първо защото това във семейството ми е традиция. Второ оръжията са ми хоби и се интересувам от тях от чисто технически,трето аз съм планинар - в гората съм много по-добре като ми е на кръста. И не на последно място, обичам да стрелям. Не по улиците, естествено, има си стрелбища за това хоби.Има още доста основателно причини поради които всеки може да реши че е добра идея да има оръжие.Никак не споделям мнението че притежанието на оръжие е предпоставка за конфликти. Колите са много по-страшни, не мислите ли?А колкото до тезата че са притежание на "комплексари с малки пишки" - да, всички сме виждали случаи на глупави демонстрации.Това е като парадирането със златни ланци например - това отдавна не впечатлява никого. Просто буди насмешка и съжаление.И като едно заключение, има една стара римска поговорка:Si vis pacem para bellum - Смисъла е че ако търсите мир, бъдете готови за война.
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

val_mcrae написа:
                  Tornado написа:
                  То не си заслужава за вас ама колко от вас са управлявали огъня на на 25 въоръжени или да не говорим за 60 такива.Вал хайде какво ще напишеш по темата ти бе Човек който управлява такива на излизанията и среща доста араби.
                  Торнадо, каквото и да напиша хората които не са опитали от това оръжието да ти бъде приятел и да се чувстваш сигурен с него нищо няма да разберат! Ти много добре знаеш и тези които са били по мисии каккво е да притежаваш оръжие и да си сигурен. Ние като военни мисля че това ни е "инструмента" за работа, ако мога така да се изразя.А да не говорим че само от един изтрел има много страх! Като при теб например, ако си спомняш как ми изкара акъла на едно излизане Спомняш ли си? Та по въпроса за оръжието аз си мисля че тук нчма да намериш положителни отговори освен от хора работещи с такова.
                  Сега не бъркайте Афганистан с България.Ако си мислите, че сте на вечна мисия ще е много зле.

Коментар

В държавите, в които е разрешено свободната продажба на оръжие имат много по-висока престъпност и случаите на убийства с огнестрелни оръжия е с много пъти над държавите, където обикновения гражданин няма право.За сега, може да се каже, че сравнително рядко пострадват невинни граждани в България, обикновено чрез оръжията се изтребва сама себе си организираната престъпност.Оръжието само по себе си е една огромна отговорност, която съм убеден, че обикновения българин не може да носи (сами виждате, каква отговорност носи за другите неща от живота, като шофиране по пътищата например).Според мен нищо повече от един обикновен газов пистолет за самоотбрана не оправдано. Боен пистолет е вече нещо друго и ако нямаш намерение да избиваш хора по улиците или да извършваш "мокри" поръчки не виждам причина да си закупуваш такъв.
                    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                      Боен пистолет е вече нещо друго и ако нямаш намерение да избиваш хора по улиците или да извършваш "мокри" поръчки не виждам причина да си закупуваш такъв.
                      Колега, аз изброих няколко причини по-горе които за били достатъчни за мен.Освен това, има хора които разнасят фирмени пари в кеш.Какво мислиш се случва с тея хора когато им ги вземат силово?Ми връщат ги с години в касата!Лично аз в предишната ми месторабота съм придружавал неколкократно касиерката от Булбанк до пл.Македония с доста пари.Дали пък и двамате не бихме се чувствали доста по-спокойни ако освен найлонови торби в ръцете, желязото си беше в мен?И презерватива в портфейла пропуснах но това е извън контекста. Както виждаш, не съм толкова безотговорен А желязото по ирония на съдбата, нито веднъж не беше. Това обаче е друга тема, теорията на вероятностите, за всеобщата гадост и др.Така че причините за придобиване съвсем не са само такива, каквито ти ги виждаш.Освен това, аз не твърдя че трябва да се продава безконтролно. Лична карта и свидетелство дали си осъждан. Изобщо ясни правила.Защото сега не са ясни. Ако ти откажат, не са длъжни да ти кажат защо!Ако за теб подобно отношение е ОК, за много не е.

Коментар

Притежанието и използването на бойно оръжие е Огромна отговорност Аз мога да разкажа една история за един полицай - добър човек и професионалист, добър баща, който се прибира един ден след работа, оставя си оръжието на холната маса, навежда се да оправи кабелите на видеото, които детето му е разбъзикало и тогава чува гръм и усеща болката Може би се питаш какво е станало? Ето какво - детето му, което никога не е имало достъп до оръжието този път го е взело и на игра е насочило пистолета към баща си и е натиснало спусъка. Куршумът минава през единия крак и се забива в другия......Мислиш си, че тове нещо не може да ти се случи Може естествено Замисли се можеш ли да убиеш човек И за какво ти е този пистолет? Относно носенето му има 2 варианта:1.носиш го няколко месеца, "нарадваш му се" и после си стои във вас и ако се сетиш го взимаш2. носиш го непрекъснато и се вживяваш в ролята на Рамбо..а пробвал ли си да седиш в колата с пистолет на кръста - пробвай и ми кажи дали ти е удобно А ако цял ден го носиш, дали ще ти е удобно?Или искаш да си постреляш по мишенки в гората - Внамавай, че така убиха един гъбар наскоро... и нали знаеш, че потроните се водят на отчет в РПУ- то.Вярно, че можеш да си намериш патрони от някой стрелкови клуб например , ако имаш приятели, но какъв кеф имаш да си гърмиш е така...Спирам дотук, че мога цял ден да те разубеждавам Знаеш ли, не е ли по-добре с тези пари както каза един колега да си купиш нещо за себе си или нещо готино за колата :D Я по-добре за колата и после да ни разкажеш "ейй, момчета ако знаете колко готино стана...." Според мен това ще ти носи по-голямо удоволствие от пистолета :D
                        BMW E90 320D
                        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

[quote="Esper"][quote="perlsite"]Дали пък и двамате не бихме се чувствали доста по-спокойни ако освен найлонови торби в ръцете, желязото си беше в мен?[quote]Вервай ми ако са решили и набелязали баш тези пари да вземат и желязото няма да ти помогне има си спец.фирми за охрана с подходящи коли за такива случаи ,а специално за парите за заплати си има отстъпки и т.н. ,ама нали българина е свикнал ,че все на него не може да му се случи ,за какво да дава грешни пари ,като може да ги връща цял живот
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

Какво ли би станало ако притежаваха оръжие ?http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=12079
                            Ex Fiat 126P
                            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS
                            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                              Какво ли би станало ако притежаваха оръжие ?http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=12079
                              Има мъгла и не знам какво биха казали звездите... Или въпроса е риторичен? Излишно е да спорим, аз просто казвам моята позиция и нямам намерение да убеждавам когото и да било.А тя е че не съм съгласен един човек или ако щете обществото да вземат решения касаещи мен самия. Опитайте се да разберете, причината да имаш оръжие не желанието да убиеш някого!Човек който гони тази цел изобщо няма да иска разрешение от власта да придобива оръжие.

Коментар

Според мен не си заслужава носенето на лично оръжие, не ви ли стига ходенето и стрелбите по полигоните?Но най добре сам да си решиш за какво ти трябва пистолет и добре прочети закона касаещ носенето на късо нарезно оръжие.

Коментар

Working...
                                X