Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пешеходец - да го блъснеш ли или да мислиш за него?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sev написа:
    Blue написа:
    А шофьора очички има ли, за да види 2-та знака за пешеходна пътека? Единият е на 50 м от нея! И ТИР ще спре!!!
    има хиляди липсващи знаци обачеа освен това пешеходците пресичат навсякъде
    Аз пешеходните пътеки ги виждам отдалече - те са маркирани и дори на тъмно свети маркировката. А кавалите, които пресичат където им е удобно, вече са друга работа. И аз пресичам неправилно, но не псувам шофьорите, които не ме пускат когато съм в нарушение. За дъртите хич няма да говоря - пази Боже!!!
    Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
    www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Fiat 127 написа:
      Таа пешеходна пътека към Южния парк е много кофти. Винаги като минавам от там се оглеждам и спирам ако има некой щото като идваш от парка и няма видимост за колите. А че пешеходците са кофти така е. Аз силно казано е че блъснах един. По точно го видях да тича по платното и спрях и се удари в мен. Много кофти случка да не се случва на никой. Добре че му намяше нищо на сопола.
      Абе това си е гадно, добре че не е станало нищо!
      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Както във всяка война и в тази трябва да паднат достатъчно невинни и виновни за за завърши. Вече 10 години чакаме това да се случи. Всеки ден се чувствам като картечар на вишка и признавам, писал съм по темата на КАТ, а те си завират главите в задните части и надуват ли надуват.Култивирането на българско възпитание е процес и като всеки працес е с неопределен срок за завършване.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Blue написа:
          sev написа:
          Blue написа:
          А шофьора очички има ли, за да види 2-та знака за пешеходна пътека? Единият е на 50 м от нея! И ТИР ще спре!!!
          има хиляди липсващи знаци обачеа освен това пешеходците пресичат навсякъде
          Аз пешеходните пътеки ги виждам отдалече - те са маркирани и дори на тъмно свети маркировката. А кавалите, които пресичат където им е удобно, вече са друга работа. И аз пресичам неправилно, но не псувам шофьорите, които не ме пускат когато съм в нарушение. За дъртите хич няма да говоря - пази Боже!!!
          Да, като в електроннна игра - отвсякъде ти изкачат трикраки чудовища и ти се опитваш да не ги уцелваш в случая. А повечето и вият по твой адрес.
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
            Култивирането на българско възпитание е процес и като всеки працес е с неопределен срок за завършване.
            Да, обаче и за двете страни - и за шофьорите, и за пешеходците.
            Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
            www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Един дол дренки сме и шофьорите, и пешеходците!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Blue написа:
                За дъртите хич няма да говоря - пази Боже!!!
                Какво ми се случва? Може би на едно от най-стриктното кръстовище в Търново (на пазара). Чакам аз с една колежка на тротоара да светне зелено, колите си хвърчат по улицата. По едно време чисто няма кола, но светофара още е на червено и имаше още секунди да свети. И една баба що да чака, то няма коли. И тръгва да пресича. УЖАС! А като знам какви рейсъри има .......ще я помете даже и няма да разбере, че е ударил нещо.Ма таз баба за къде бързаше...... Те все бързат бе. А другото интересно е. На друго кръстовище (на болницата), автобусите от градския транспорт светофари не познават ли?! Не стига че вози средно по 40 души на курс ами минава и на червено. Големи тарикати. Остават 10 сек. на светофара той вече на 1ва и влезнал в кръстовището и на 5тата сек. вече отминали. Това ми се случва поне 1 път седмично. Кога ли ще стане някой гаф.......... Yellow_Flash_Colorz_PDT_40

Коментар

Тва с пешеходците е голям проблем! Но все пак сме длъжни да ги пазим не може да ги газим щтото лошо! Най опасни са вечер като са лепнали по 5-6мастики за осткок и си мислят че по пътя ще им е по-лесно да се движат че е по-широк...

Коментар

Пичове недейте така,човешкия живот е най-важен
                    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Понякога и "водачите" ставаме пешеходци. Помислете и за това!

Коментар

Когато говорите за дъртите, също да спомена, че много често не виждат изобщо (дали е червено или зелено), то разбира се е тяхна грешката, че на си взели подходящите очила (ако имат парички от пенсийките за такива).. как се ориентират - не знам! Може би пресичат на късмет Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 При всички положения, шофьорите не са по-добра стока от пешеходците.. все едно и също племе сме.Гледам винаги когато имам възможност да пропускам пешеходците, но за съжаление не винаги е възможно и не винаги шофьорите зад мен ми "позволяват" да спра и да пропусна пешеходец. Когато е безопасно, гледам да изпълнявам това ми ЗАДЪЛЖЕНИЕ като участник в движението.
                        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Aбе аз винаги спирам на пешеходни пътеки - спирам и на места където няма (само ако мястото е такова , че не създава опасност) и изчаквам пешеходците . Ама скоро се случи както си карам пешеходец да ме блъсне - аз виждам , че някакво младо момиче супер много блее настрани и почти спирам(карам с десет щото я очаквам) е виждам че не гледа към мен и спирам - спрял съм и тая още блее (колатяа ми не е от най-безшумните) и тая (ама с бая скорост като за пешедодец се блъска странично в колата ми като ми обръща огледалото напред (да напред - смятайте колко настрани е гледала -щото ако гледаше дори на къде върви щеше да види поне предницата ми) е обърна огледалото НАПРЕД - направо помислих , че ще се счупи - добре че на Алфата може до известна позиция и напред да се обръща)Айде обяснете ми това - а беше младо момиче, не беше пило или дрогирано щазаото като и казах да не спи започна да се извинява и като видях , че огледалото е здраво и обясних да внимава
                          Alfa Romeo 145 1.8 Twin Spark -Ех, 156 SW 2,4 JTD -Ех
                          Alfa Romeo 164 Super 2.0 Тwin spark
                          Alfa Romeo 155 Super 2,5 V6
                          Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v
                          MB CLK - 430 V8

Коментар

Да ама и пешеходците не са свикнали да си ползват предимството колко пъти ми се е случвало да спирам пред пешеходец и той да започва ми ми ракомаха давайки ми път е 1път чакам 2ри път чакам то ти писва и почваш когато ти се размаха някои такъв да си минаваш пред него и хич да не ти пука.... Много е странно...

Коментар

Тюх мамка им и пешеходци. как да ви кажа, според мен пешеходците са ....... ами хора които които разсъждават само от тяхна гледна точка и за тях и пътя и тротоара всичко е тяхно и шофьорите да се съобразяват с тях.....Аз лично съм от онези които са си патили от пешеходци, Няма да ви разправям как точно стана ама пича го следях от далеч и точно преди да се разминем завъртя педалите на колелото и колата спря на 20 см след него. При което стъклото стана на сол, а онзи ми разправя че не ме видял а аз след удара се видях в затвора добре че спирам колата и скачам да го видя а онзи нищо му няма, добре че колата беше ниска пртедница, а онзи беше на колело.......та то пое целия удар, но аз все още си спомням лицето му залепено на стъклото пред мен преди колата да спре. Както и да е за колите ни има части но за хората не, винаги се сещам за този случай като гледам как некви типове карат нервно и викат и псуват. Егати все едно сме на война, А верно че и пешеходците си просят някой да им изкара акъла поне веднъж, че са като самозабравени. Все пак дано скоро да се научим да спазваме правилата и да сме по скоро приятели на пътя отколкото врагове, щото от тази война има доста жертви всеки ден и машините винаги пострадват по-малко И дано простаците зад волана да са по-малко, че те са май повече от пешеходците вече, особенно онези безсмъртните с БМВ, Голф, и Мерцедес и разни други дето карат чисто нови коли (голфа няма значение те са винаги безсмъртни, ха ха ха сещам се как едно голфче2 караше зад един нов мерцедес и ни изпревариха с 180 и нагоре, ама голфа не се дава ей )
                              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                              бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                              сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

perlsite написа:
                                Когато говорите за дъртите, също да спомена, че много често не виждат изобщо (дали е червено или зелено)...
                                При нас когато е зелено светофарите пищят, ако не виждат определено ще го чуят.

Коментар

Working...
                                X