Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пешеходец - да го блъснеш ли или да мислиш за него?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пешеходец - да го блъснеш ли или да мислиш за него?

Не знам какъв ви е маршрута сутрин и вечер, но по моя ми се случва поне по два пъти да ми изкачат забързани тъпоумници, които си мислят, че аз трябва да мисля за тях, а не те за себе си. Защото така?Аз вече не знам кой да псувам. Няма никаква култура на пресичане.На всичкото отгоре го виждам и как ми вика и ме псува - е как да не му счупиш главата на такъв.Де що има пешеходна пътека, в 95% от случаите спирам да ги пропусна и те пак си врът гъзовете пред гумите ми, защото съм спрял на 50 см от пътеката, а не на 2 метра(както изисква пешеходеца).

Сутрин не знам, ама вечер газиш и бегаш! Нали е тъмно.....
    Bravo 1.6 16v

Коментар

в офиса имаме германци на гости и вчера ни питат "какво ще стане ако пресичаш без да се огледаш?". Първо се опитахме да им обясним да не го правят, но след техните въпроси "и все пак ако си се загледал в една точко напред и пресичаш без да се огледаш?" ги успоихме че около офиса може да го правят, защото пирогов е наблизо :D
      Audi 1.8S златен талон

Коментар

Колеги, малко от гледната страна на пешеходец:Преди няколко дни пресичам с кучето бул. П. Тодоров към Южния парк на ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА. Изчаках колите отляво да минат ( нали са с предимство ), гледам, че отляво в далечината няма коли, и стигнах на средата, като гледам на 10-15 м автобус и някаква кола, която го изпреварва! :D Те са до мен вече(естествено, не спират ) и в същото време на косъм от мен и кучето ( добре, че не мръдна назад! ) профучава някакъв гнусен кавал, който не стига че не спря, не стига че минава в близката до мен лента( неговата лява, при дясната свободна), ами и СВИРИ!!! Е това на какво прилича? Имам много случки на същата тази пешеходна пътека! Скоро разбрах,че на пешеходния светофар към Южния парк на същия булевард някаква овца с джип блъснала и убила куче, което е било водено на каишка от стопанката си! Минавала е тъпата патка на ЧЕРВЕНО и ДОРИ не е спряла!!! Сега от страната на шофьор ( скромен опит имам - 4000 км в София от юли месец):1. На Хладилника правя ляв завой от Сребърна към Черни връх ( вечерта в 10.30), слагам трета и изведнъж някакъв прехвърча пред колата - притича все едно ченгетата го гонеха. Дори и с 30 нямаше да мога да спра... А той дори не се огледа!!! 2. На спирка на автобуса след светофар - минавам си аз кротко на 2-ра с 20 и някаква бабичка изскача пред автобуса, а светофара е на 2 метра от нея, едвам спрях!!!Винагиправя път на пешеходците, дори и да не са на пешеходна пътека, когато са увиснали на средата на улицата и чакат, на пешеходна пътека задължително намалявам, ако има някой - спирам! Предпочитам някой да ме удари отзад, отколкото аз да блъсна пешеходец. Той е много по-беззащитен от мен в колата. Когато аз пресичам, поздравявам шофьорите, които спират, не псувам тези, които не ме пускат когато не съм на пешеходна пътека, но ако съм на пътеата - малееееееееееее...
        Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
        www.fiat-bg.org/forum

Коментар

А усещате ли как откакто всички караме на фарове сме по склонни да не забелязваме предметите, които нямат такива (разбирай пешеходците)? За мен това с фаровете се оказа нож с две остриета... толкова пъти да ми изскачат незабелязано пешеходци не е било, а карам отдавна.
          Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
          Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Да бе, искаш да кажеш че като си на фарове, по не се виждаш, или те по не те виждат ?

Коментар

има още нещошофьора много по-трудно забелязва пешеходеца отколкото обратнотоа има хора, които никога не са карали кола и си мислят че щом те са видяли колата, значи и шофьора ги е видял
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sko написа:
                А усещате ли как откакто всички караме на фарове сме по склонни да не забелязваме предметите, които нямат такива (разбирай пешеходците)? За мен това с фаровете се оказа нож с две остриета... толкова пъти да ми изскачат незабелязано пешеходци не е било, а карам отдавна.
                Аз друго забелязах, че светенето на фаровете стимулира пешеходеца да пресича.Защо? Защото той дори и с периферно зрение вече вижда колата и не се оглежда въобще - казва си аааааа, той е далеко и пресича. Да ама, не - аз скачам на спирачките на кола 1200 кг, а той(пешеходеца) има спирачен път една крачка, а колата има около 2-3 метра. Е на кого му е по-корава главата сега, на пешеходеца или на колата?! А темата за възрастните хора просто няма да я засягам - те си знаят "аз имам опит и зная". Какво обаче знае с изкуфялата си тиква като, изкочи на платното се вижда от статистиката - всяка сутрин полк.Костов казва поне за един възрастен(около 70 г.) човек. Призовавам всеки, който има близки на тази възраст, да им забрани да излизат рано сутрин и късно вечер, че да не слагаме вечер час

Коментар

sev написа:
                  че щом те са видяли колата, значи и шофьора ги е видял
                  Допълвам, "щом са видели фаровете".Да ама фаровете се виждат и от километри, а пешеходеца не.Преди пешеходците се оглеждаха при пресичане, а сега с тия фарове не се оглеждат.

Коментар

А шофьора очички има ли, за да види 2-та знака за пешеходна пътека? Единият е на 50 м от нея! И ТИР ще спре!!!
                    www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Blue написа:
                      А шофьора очички има ли, за да види 2-та знака за пешеходна пътека? Единият е на 50 м от нея! И ТИР ще спре!!!
                      има хиляди липсващи знаци обачеа освен това пешеходците пресичат навсякъде
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Абе аз мосля, че има пешеходци всякакви. И шофьори също. Всичко написано до тук е вярно, но най-ми е смешно, когато спра на пешеходна пътека да пусна някоя женица да мине тя да се запендечи, да почне да гледа с недоверие (почти тъпо) да не взема да тръгна като стъпи на платното. В това време както се сещате зад мен вече са им окапали клаксоните от свирене... :D
                        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Таа пешеходна пътека към Южния парк е много кофти. Винаги като минавам от там се оглеждам и спирам ако има некой щото като идваш от парка и няма видимост за колите. А че пешеходците са кофти така е. Аз силно казано е че блъснах един. По точно го видях да тича по платното и спрях и се удари в мен. Много кофти случка да не се случва на никой. Добре че му намяше нищо на сопола.
                          Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                          Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                          Совалката средно на LPG
                          Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Колкото до светещите фарове-да нож с две остриета е. Аз се хващам, че карайки очаквам ВСИЧКИ коли да са с пуснати фарове и подсъзнателно гледам само това. И като излезе някой бежов и кален москвоч дето си пази крушките си изкарвам ангелите.
                            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Когато щеше да ни отнесе с кученцето тоя простак пресичахме от квартала към парка! А всички там шлеват, изправили се на педала на газта и свиркат даже наглярите! А там предупреждаващият знак НЕ липсва! Yellow_Flash_Colorz_PDT_46
                              www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Working...
                              X