Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

каране на фарове...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

каране на фарове...

вече взе да мръква към 16.30...и като се прибирам от работа вече е тъмно... прави ми много неприятно впечатление / направо съм бесен, ама... /, че половината от колите срещу мен са или на дълги / и не ги гасят / или са облещили по 1 чифт халогени / които според ЗДП се водят фарове за мъгла и се използват САМО тогава /.....от другата половина на половината / баси тафталогията.. / фаровете са или единия мъждука другия свети горе-долу или другия ще ти извади очите....пък снощи 1 жипажия зад мен като шибнал на дълги едни ксенонови фарове - изтекаха ми очите!!! че го псувах - псувах го! и него, и жена му, и майка му, и леля му.... ама това не помага бе колеги!!!докога ще има такива идиотщини в тази държава......
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Докато не си променим мисленето и не се научим да си регулираме фаровете!!! И то не на око (само разбиращите го умеят) а на стенд за тази цел! Повечето автомобили са със зле регулирани фарове и светят много високо. Така карайки на къси срещу теб те заслепяват все едно са на дълги. Силната зона на светене не е в пътя а на м....а си и в очите на тези отсреща. Така хем фаровете не си вършат работата, хем пречат на шофьорите отсреща. Моите халогени светят на два метра пред колата и съм много доволен, защото така разширяват зоната на светене на късите.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

офф и аз напоследък много се нервя на такива. видя ли че отсреща ми карат с нерегулирани фарове, хаквам дълги и толкова.по сериозен е проблема със задните светлини за мъгла.масово карат така и не ги изключват. като му сложа дълги зад тях, се чуди какво става, псуват ме и си мислят че се ебавам с тях.

Коментар

карам на халогенки по тъмно заради дупките - много по-добре ги виждам, а и халогенките ми светят малко повечко в страни и още по-добре виждам нещата.
        Audi 1.8S златен талон

Коментар

и аз карах на халогенки кордобата ама ми набухаха акта.Добре че Мареата няма халогени,Аз иамам де ригинални но ги държа на тавана по-добре да не ги слагам че много се изкошавам

Коментар

Да и аз съм съгласен с изказаните дотук мнения и само да добавя че при някои случаи зависи не от колата а от шофьора! Има доста коли/по-новите модели и по големите като бусове, пикапи, джипове.../които имат регулиране на фаровете поне в 3положения нищо няма да им попречи ако просто в града си карат на фарове с градски режим/незнам дали така се нарича/ и все пак възмотен съм от българската ПРОСТОТИЯ / силно се надявам един ден да има уважение между всички участници в движението по пътищата/

Коментар

spoty написа:
              Да и аз съм съгласен с изказаните дотук мнения и само да добавя че при някои случаи зависи не от колата а от шофьора! Има доста коли/по-новите модели и по големите като бусове, пикапи, джипове.../които имат регулиране на фаровете поне в 3положения нищо няма да им попречи ако просто в града си карат на фарове с градски режим/незнам дали така се нарича/ и все пак възмотен съм от българската ПРОСТОТИЯ / силно се надявам един ден да има уважение между всички участници в движението по пътищата/
              Това "регулиране на фаровете поне в 3 положения" се отнася до това колко е натоварена колата отзад (багажник и задна седалка), а не дали шофирането е градско или извънградско.
              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
                spoty написа:
                Това "регулиране на фаровете поне в 3 положения" се отнася до това колко е натоварена колата отзад (багажник и задна седалка), а не дали шофирането е градско или извънградско.
                и освен това фаровете се регулират, когато са в най-горно положениетака че това не би трябвало да е проблем
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Межу впрочем, това за десния фар, дето е настроен по-напред и вдясно от левия е ново за мен! Чудя се аз защо са ми така фаровете и даже щях да ходя да ги настройвам
                  Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

След акция светлина ,имаше АКЦИЯ -АКУМУЛАТОР !! изпуснахме момента да направиме пари с внос на акумулатори или продажба на зарядни за същите
                    фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                      След акция светлина ,имаше АКЦИЯ -АКУМУЛАТОР !! изпуснахме момента да направиме пари с внос на акумулатори или продажба на зарядни за същите
                      Не е късно, зимата тепърва иде, студовете също! С подобен успех може да внасяш и крушки-това също е хит на пазара!
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

sev написа:
                        Stoyan_68 написа:
                        spoty написа:
                        и освен това фаровете се регулират, когато са в най-горно положениетака че това не би трябвало да е проблем
                        Да де да наясно съм на баща ми на Реното са такива знам за какво става вапрос :D

Коментар

Аз смятам да почна като полицаите - с боен прожектор ...

Коментар

Vladim написа:
                            tomazo написа:
                            Не е късно, зимата тепърва иде, студовете също! С подобен успех може да внасяш и крушки-това също е хит на пазара!
                            това е идея в инт.на истината ! имайки предвид ,особено честите питания във форума !ама дали има добра алтернатива на известните нам филипс и осрам ,които си имат официални представители за Бг .
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                            X