Абе така е, ама после като видиш паметниците покрай пътя и реално излиза, че 200 коня кола не стига всеки път.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Похвали се, оплачи се ! - част 8
Collapse
X
-
колега темпрас нещо не си разбрал,говоря за конкретна ситуация при която някой си прави рискови изпреварвания,тръгва при насрещен трафик и по този начин застрашава всички участници в движението.Ако можеш да ме изпревариш,мен и цялата колона,няма проблем и го прави,но да тръгнеш при положение,че няма как да изпревариш всички и след това да започнеш да ме натискаш за да се мушнеш пред мен в последният момент,няма как да е нормално.Ако искаш може да пробваме,твойта 220 коня кола как точно ще го направи да ме избута срещу мойто 88 коньово камионче ако нещо не съм на кеф.Последното в кръга на майтапа,но си има моменти кога да се изпреварва,и кога не.
Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Супер, ама не можеш да караш на такава дистанция, че да не може дори една кола да се "мушне пред теб".
Естествено, ако видя че не си съобразителен, и караш на 1-2м. зад камиона, ще чакам по-хубава възможност, за да изпреваря и двама ви наведнъж, а няма да те засичам и притискам, изпреварвайки един по един!
Ето ви времната за реакция при внезапно аварийно спиране на МПС-то пред вас, пък вие продължавайте да карате на метър-два, щото било по-важно, някой да не се мушнел пред вас.
1/4 от секундата – е времето, в което водачът вижда заплаха на пътя
следващата 1/4 от секундата – е времето необходимо на мозъка да възприеме тази информация, да я обработи и да вземе решение да спре автомобила
още 1/4 от секундата отнема крака на водача да се премести от педала на газта върху педала на спирачката и да го натисне
последните 1/4 от секундата е времето необходимо спирачната течност да създаде необходимата компресия за задействане на спирачната система.
Това в идеални условия - тотал 1с., без да сте погледнали към радиото, без да сте леко уморени и т.н. Сметката е, че при 90км/ч изминавате 25м/с. и абсолютно минималната дистанция е точно 25м.
Не виждам как като карате на 25м. някой ви "избутва и засича прибирайки се в колоната", карайки кола около 4-5м дълга.
1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
колега ти не четеш,никъде не съм споменавал дистанцията ми колко е от предният!Още в първото мнение съм написал,че съм последен в колона,тръгва някакъв да ме изпреварва,но насреща му идва камион,човечеца вижда,че няма да може и почва да ме натиска,приближава към мен,както искаш така го разбери и за да ме мине се налага аз да набивам спирачки,щото пътя е тесен и три автомобила няма как да се разминат.И сега какво излиза,че на такива трябва път да им правиме,трябва всеки да се съобразява с тях щото не могат да карат колкото е ограничението ли?Нещо с привилегии ли сте барзаците според закона?
Такова мислене и шофиране го правите само тук в България защото знаете,че няма да има последствия наказателни.Как пък като се излезе навън даже и да не е на запад шофирането ви рЕзко се променя?
На едно прителче състезателче така в Румъния директно си му свалиха номерата и няма това онова,на над 350 коньовата му кола,но полицията не се впечатли от конете под капака му!Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Виждам, че се получи дискусия във връзка с това, което споделих. Може би е добре да има и отделна тема, в която да си поговорим дали е по-добре да се "снишим", както казваше бай Тошо, и да отстъпваме пред наглеците на пътя. Един живот живеем, аз няма да им отстъпвам. Както казах - освен всичко останало, не исках да го пусна, защото го надуших, че е боклук. Ей така, по някакъв начин се надушвам с боклуците. Да, теоретично зад мен можеше да е човек, който бърза за болницата, но този не бързаше за там. Карам със 145 км/ч, което е повече от максимално допустимата скорост. И никой напушен или назобен кретен не е в състояние да ме накара да натисна педала на газта, а още по-малко пък да правя рисковани маневри, за да удовлетворя желанието му да няма никой пред него на пътя.Последна редакция от snake; 26.04.2019, 22:44.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
@snake +1 - това е и моето мнение, малко са хората, които си отстояват правата в България, а и на пътя. На много хора като почнат да им присветкат и свиркат се впускат в приключение дай сега ще върна предавка ще карам по-бързо, за да пусна някой, дето е в нарушение - пример колегата той си знае кой, дето казваше, че хората ги е страх да карат с повече от 140 км/ч - явно него го е страх да си защитава позицията на пътя. Ама и на това време ще му дойде края - като почнат да използват системата за средна скорост и ще има туто финито - книжката за 1 година, колата на паркинг и глоба 2000 лева, както е по нормалните държави.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
campain наистина не съм разбрал правилно.
Тамбухтанеца - човек трябва да си избира битките.
Когато някой се опитва да ми влезе в лентата, когато караме с 20, нагло и неправилно, в повечето случай напъвам и натискам.
Рискувам си безценния калник боядисан с водна боя PPG наскоро, например.
Когато някой се напъва да ми отнеме предимството, докато се движим бавно в града, без да съм му махнал, естествено, натискам, ако се налага и свиря.
Ама да си карам колата със 150, и някой да ме подпира отзад, не мерси.
Предпочитам да изхарча половин литър газ за да му дам един бинокъл, а после дясна лента за малко и да се отъвравам от копелето.
Вие не сте виждали катастрофи на магистралата, започнали точно от лек удар отзад с частично застъпване, но мой приятел имаше точно такава на Тракия с една Вектра.
Карате със 140, държите лепката зад вас, щото сте готини, да ама карате така 5,10,15км, а не само за момент.
Просто е така, щото той бил боклук, а вие искате да го накажете, нищо че е имало няколко възможности да го пуснете.
Рано или късно някой ви засича, скачате на педала, и оня ви тресва с десния си фар в задният ви ляв стоп.
Следва завъртане и мантинели, за тези които са недосетливи!
При тези скорости не говорим за един калник, колеги.
Но всеки знае себе си.Последна редакция от Tempras; 27.04.2019, 01:26.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
Като цяло се определям за толерантен спрямо останалите - гледам си в огледалото, правя път, спазвам понякога дистанция и т.н. Но както казах ако нямам възможност да се прибера в дясната лента и карам с максимално допустимата скорост не виждам смисъл да правя глупави неща. Простотии съм виждал - тир дето кара със 102 да изпреварва такъв, дето кара със 99 и ти от 140 набиваш спирачките до 100....С новите тенденции след 5 години няма да ги има тия работи - черни кутии, автоматични спирачки и ограничители и край на джигитите. Ама в БГ всички ще се върнат към "бегачките" от старото поколение....FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар