Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли смисъл да се вади т.нар. Златен талон???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има ли смисъл да се вади т.нар. Златен талон???

Последното ми наказание е фиш от 02.2010г. - т.е. минали са 6 години - има ли смисъл да се разхождам до КАТ и да плащам такса?
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Ти сам си преценяваш.При следващо нарушение не ти се вземат точки, ако има финансова част обаче си я поемаш.
    Manowar - Татко
    Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
    Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
    Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
    Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Да, като ме спрат, като видят талона и друго не гледат.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Много зависи от нарушението. Ако е малко минаваш само с талона. Иначе не
        Powered by Emzo

Коментар

ele написа:
          Да, като ме спрат, като видят талона и друго не гледат.
          и колко време ти отне ваденето, как става процедурата? То това чакане за него предполагам зависи от самия КАТ...
          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

мен не са ме спирали за нарушения, но като ме спрат и го видят, обикновено реакцията им е: О, имате златен талон. Гледат дали документите са мои и ми пожелават приятен ден. преди, като не си го бях извадила, ми гледаха дали имам пожарогасител и подобни. Ами процедурата, отиваш на гишето, казваш какво искаш, гледат дали имаш нарушения, пращат те да платиш, после пак се редиш. Тъй беше в Ямбол, бавно, промаво, една лелка обслужва 10 човека, 3 часа чаках. Може би защото имаше наплив тогава. Може в някои да има специални гишета и да става по-бързо. Иначе с подновяване на книжката пак гледат дали имаш нарушения и ако нямаш, ти го подновяват автоматично. Ако имаш, предполагам ти го вземат и ти дават син - с такова впечатление останах, като си поднових книжката.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Повече работа ще ти върши оня другия талон Иначе катаджиите не гледат еднозначно на този талон, иначе мислех и аз да вадя, но като станах на няколко пъти свидетел на реакции от типа на "като те гледам как караш, тоя талон е измислен" или "е ти ся кво искаш да покажеш, че си света вода ненапита ли?" и пр. глупости. А напоследък освен при много редки случаи, полицаите не спират за проверки... само се снишават и после получаваш пратка в "Т-пост", но за такава честитка талона не върши работа. Върши ако си влязъл в забранена улица примерно или нещо от сорта.
              Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

А мен като ме спрат и казват: "Какво ши праим сега ?"
                04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Имаше смисъл при старата наредба, когато за всичко се взимаха точки, прибираха се талони и т.н. Аз тогава изобщо не си и носех талона. Вече талон се взима за много малко нарушения и...тоя златния няма много смисъл. Глобите така или иначе си ги плащаш.

Коментар

Re: Има ли смисъл да се вади т.нар. Златен талон???

donnna написа:
                    Последното ми наказание е фиш от 02.2010г. - т.е. минали са 6 години - има ли смисъл да се разхождам до КАТ и да плащам такса?
                    Има смисъл.За по-дребните нарушения някак си си затварят очите. За да ти пишат нещо, то трябва да си сгазил лука сериозно - примерно си минал на червено.Ама да кажем за мръсен номер няма да ти напишат фиш така, както на мен ми писаха.Извади си и не го мисли.Аз всеки път го чакам и тъкмо да ми дойде реда и няколко месеца преди това все нещо сгазвам лука. Последния път 03.2012-та с мръсен номер пак ме занулиха. Ама още малко до 2018-та и пак ще пробвам, ако пак нещо не сгазя лука отново.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Re: Има ли смисъл да се вади т.нар. Златен талон???

donnna написа:
                      Аз мисля, че има смисъл, но както е видно по-горе, според много колеги няма.Ваденето отнема не повече от 5-6 минути, ако няма опашка и по спомени такса, нещо от рода на 2+3лв. Говорим за КАТ София
                      Lupo - The Monster
                      Е83 3D

Коментар

Онзи ден си вадих златен талон в КАТ София. Отне ми по-малко от 5 минути и ми струваше 3 лв. Не е нужно да си вадиш номер от "умната" им система. Отиваш директно на гише 31. Девойката проверява дали имаш нарушения, праща те да платиш и се връщаш пак при нея за новия талон.

Коментар

Дори да не го извадиш не е фактор (това ако реално имаш право на такъв). Ако си направил нарушение за което отнемат точки и пари, то ти вземат само пари. Поне при мен така се случи.Системата отчита че си имал право на златен талон.Не знам дали все пак не зависи от тежестта на нарушението.
                          F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                            Дори да не го извадиш не е фактор (това ако реално имаш право на такъв). Ако си направил нарушение за което отнемат точки и пари, то ти вземат само пари. Поне при мен така се случи.Системата отчита че си имал право на златен талон.Не знам дали все пак не зависи от тежестта на нарушението.
                            Подкрепям. За 26 години, като правоспособен водач на автомобил имам 1 фиш за превишена скорост ( с 10 км.) и един за това, че спрях на спирка ( пуста, като Сибирско поле). Всичките ми фишове бяха в една календарна година ( 1997 г) в едно китно градче на север от Плевен - Гулянци.От тогава съм чист. Не съм търсил златен талон, спирали са ме за рутинни проверки много пъти, но тази година, когато ме спряха в Пчелиново ми провериха документите в автомобила на КАТ и ми ги върнаха с думите: "Нямате никакви нарушения. Желаем Ви лек път." Карах с около 60 км/ч. между махалите на селцето, а в мен останаха съмнения, че при други обстоятелства можеха да се заядат с мен. Явно ВЕЧЕ ни отчитат в системата, но само предполагам де.
                            A17DTС/S
                            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Не знам системата какво точно отчита,но радара ме засече с 26км над разрешената в населено място.След като си платих глобата от 100лв. си ми върнаха пак златния талон.
                              Fiat Brava 1,2 16 V 99г.

Коментар

Working...
                              X