Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 159 1.9 JTDm е едно голямо разочарование

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има го, да. Не е толкова изявен, но пак страдат от изтропване.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колега не се нерви ,аз чакам още 2-3 месеца хептен да ти писне и да я отнасям за 7000к лева

Затова ,като си купувате коли гледайте да ги сменяте през 2-3 години да няма ядове ...преди години един сценик на гаджето го правих ,2 години щото разбираш ли много си харесваше тая бангия
      и накрая като го подарих на един за 1000 лева го кара 2 години без да му пипне нищо ,сега ме черпи винаги като ме види ...Затова с годините ,човек рано или късно си взима мерцедес
      фиатче Браво 2.0

Коментар

Ако и вземе 7к, може да си купи една стегната Мареа Уикенд за 2к да замести Алфата като семейна кола, а с останалите една Баркета за кеф
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

...Затова с годините ,човек рано или късно си взима мерцедес [/QUOTE]
          Мергел за камион Актрос,макар че в сравнение с ДАФ,Скания,Волво не може да им се мери на малкия пръст.Микробус Спринтер айде пак да кажем иди дойди,но Мерцедес освен ЕС-клас ....мммм незнам
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

dikanio написа: Преглед на мнението
            Ако и вземе 7к, може да си купи една стегната Мареа Уикенд за 2к да замести Алфата като семейна кола, а с останалите една Баркета за кеф
            Да разбирам, че Мареата е по-здрава от Алфа 159 ли ? Или просто е по-евтина за поддръжка. А може би и двете ?

1.9 JTD 110hp
            Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

mitkosoft написа: Преглед на мнението
              Всички приятели ме убеждаваха да не си взимам Алфа щото е тоалетна...ама аз не та не...харесва ми и толкова взех я...., ..но кенефа Алфа ромео всичко се оказа истина за него...даже в техния форум има тема "Кажете нещо хубаво за 159".
              Аз напускам този форум...просто не срещам подкрепа...Сбогом !
              Колега, хем всички са те разубеждавали, а ти не, та не, а сега търсиш подкрепа. Не е ли малко крива логиката ти?
              Последна редакция от pplk; 26.09.2016, 12:24.
              207 тиква автомат
              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Да разбирам, че Мареата е по-здрава от Алфа 159 ли ? Или просто е по-евтина за поддръжка. А може би и двете ?
                За "здрава" всеки има различна дефиниция. Моята е проста - броят непредвидени влизания в сервиза, като се обзалагам, че Мареа-та води убедително по този показател За по-евтина - мисля, че е повече от ясно То въобще на Алфа 159 поддръжката очевидно е по-скъпа от на Мареа и Баркета заедно :D
                Последна редакция от dikanio; 26.09.2016, 13:43.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

За "здрава" всеки има различна дефиниция. Моята е проста - броят непредвидени влизания в сервиза, като се обзалагам, че Мареа-та води убедително по-този показател За по-евтина - мисля, че е повече от ясно То въобще на Алфа 159 поддръжката очевидно е по-скъпа от на Мареа и Баркета заедно :D
                  Не разбрахте ли, че колите имат коефициент на чупливост. Гледайте ги, сравнявайте ги и така.
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

За "здрава" всеки има различна дефиниция. Моята е проста - броят непредвидени влизания в сервиза, като се обзалагам, че Мареа-та води убедително по този показател За по-евтина - мисля, че е повече от ясно То въобще на Алфа 159 поддръжката очевидно е по-скъпа от на Мареа и Баркета заедно :D

И Алфа 156 също ли води убедително по брой непредвидени влизания в сервиза пред Алфа 159 ? Все пак са едни от едни години с Мареата..

1.9 JTD 110hp
                    Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Да, прав си, че Мареа би трябвало да се сравнява с 156, защото са от един период, докато 159 е вече от епохата, когато посещението на сервиз всеки месец се приема за нормално Нямам статистика пред мен, просто по усет и фенщнина бих заложил, че Мареа е по-здрава при едни и същи години/километри експлоатация от алфите
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Да всички ме разубеждаваха но те не са карали Алфа само са чували колко чупливи са. И да сега след като я имам вече половин година - да наистина слуховете са верни. Не съм казал , че не трябва да се вливат никакви пари, но при Алфа е едно след едно за много кратки периоди...в случая при мен булвално през 2-3 седмици има по нещо...сякаш тая кола има някъв разум в нея. Нямам обяснение...едно е да дадеш 2-3-5 хиляди за колата като ремонти но да речем за 3-4 години екплоатация...а аз съм дал до сега над 2000 лева за 6 месеца ей в тва няма никаква логика...най-вероятно ще я карам до пролетта и ще я продам...тамън до тогава ще е сменено всичкото по нея...
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Като я стегнеш няма да искаш да я продадеш. Дай я за по-малко пари и се оттъррви на време, еквивалентно е като крайна цена. По-добре ги дай за новата си бъдеща придобивка и дано занапред попаднеш на нещо читаво.

Коментар

Аз му предложих,като искаше да я дава за 4-5к лева. :D
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Принципно Алфа е така. Даже ония типове от топ гиър се майтапиха в епизода за колите на Бонд, че в една серия кара Алфа. И те я пробваха същия модел и казаха, че е истинско удоволствие за цената си, ако не броиш милионите за потдръжка.
                              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Да, прав си, че Мареа би трябвало да се сравнява с 156, защото са от един период, докато 159 е вече от епохата, когато посещението на сервиз всеки месец се приема за нормално Нямам статистика пред мен, просто по усет и фенщнина бих заложил, че Мареа е по-здрава при едни и същи години/километри експлоатация от алфите
                                Дето се вика - питай и патило и старило. Моята Мареа остаря в мен, а аз ще остарея в нея. До момента "сервизните" ми разходи са 1000лв. преко аритметиката. Дежурните съединител, алтернатор, накладки, спирачни дискове и прочее консумативи + 1 брой потрошен регулатор на налягането. 10 години по българските и най-вече Варненски пътища. Па нека колегата миткомекия да се жалва.
                                Последна редакция от jenshen73; 29.09.2016, 00:26.
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X