Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 159 1.9 JTDm е едно голямо разочарование

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
    Продай ми я. Имам някаква странна формй на любов към счупени италянки.
    При теб по скоро е фетиш и му се вика Механофилия
    punto HGT

Коментар

взех Алфата за 8200 лева...обслужих я за 640 лева...смених горен ляв носач за 210 лева...смених гарнитура на глава...тя мина гаранционно по колата...ремонтирах генератора за 160 лева - диоден блок и реле регулатор...смених кормилна рейка за 960 лева - 795 лева рейката(имам гаранция за нея) и 160 лева труд...всичко колата струва в момента. Също така премахнах и ДПФ и ЕГР - хардуерно и софтуерно - 350 лева. Всичко за 10520 лева...
      Демек за 10 000 твъро я давам...без уговорки...сега ми се развали и задното ел. стъкло. и него ще ремонтирам тея дни...
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Иди да опей попа тая кола, сега видях че си рециклирал рейка. ...в Пловдив питах за едно рено меган преди време колко ще ми вземат за ремонта - цената при свалена рейка беше около 120-130, ако ли не, със 100 отгоре. Какви са тези цени от 1000 лв за рециклиране или всичко зависи от марка/модел

Коментар

Колега, на шефа брат му си взе Ауди А6 за един чувал пари и само ще ти кажа, че през тази година колата 6 месеца е престояла в сервизи. Може да сметнеш, че твойте проблеми с Алфата са бели кахъри. Само за последния проблем със скоростите - 500лв за диагностика и 500лв за някаква шина към скоростите.

mitkosoft написа: Преглед на мнението
          взех Алфата за 8200 лева...обслужих я за 640 лева...смених горен ляв носач за 210 лева...смених гарнитура на глава...тя мина гаранционно по колата...ремонтирах генератора за 160 лева - диоден блок и реле регулатор...смених кормилна рейка за 960 лева - 795 лева рейката(имам гаранция за нея) и 160 лева труд...всичко колата струва в момента. Също така премахнах и ДПФ и ЕГР - хардуерно и софтуерно - 350 лева. Всичко за 10520 лева...
          Демек за 10 000 твъро я давам...без уговорки...сега ми се развали и задното ел. стъкло. и него ще ремонтирам тея дни...
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Много се кефя на хората, които купуват кола, карат, чупят, правят... и после искат да я продадат с печалба.
            Дал си досега само 2 хиляди лева отгоре, т.е. около 25% отгоре, като в това влиза и обслужването. Между другото - забравил си да включиш парите за регистрация.

Кромата я взех за малко ПОД 6000 лв. Досега за ремонти съм дал около 3000, отделно пари за екстри като джанти (350 лв), 3 комплекта нови гуми (700 + 500 + 500)... По тая логика, ако сега тръгна да я продавам, да й искам 11 хил. лв ли?

Коментар

Е тъй де, моята Марея и тя към 6000 лв. идва като сумирам закупуването и всички ремонти + консумативите за 3г. Ако и горивото добавя ще трябва да търся 14000 лв. Обаче в услуга ха купувача предоставям пълна история на всички ремонти и консумативи, като някои са с гаранция, а горивото даже съм го пуснал за обществено ползване в подписа
              Майтапа на страна, всяка кола си иска поддръжка и обслужване, освен ако не е примерно от едновремешните наистина здрави автомобили като пасат единичка на 35г или ако просто си пази гаража и само на думи прави уж 100 хиляди на година, а такива примери бол.
              Последна редакция от wwalker; 14.09.2016, 23:20.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Immortal написа: Преглед на мнението
                Много се кефя на хората, които купуват кола, карат, чупят, правят... и после искат да я продадат с печалба.
                Дал си досега само 2 хиляди лева отгоре, т.е. около 25% отгоре, като в това влиза и обслужването. Между другото - забравил си да включиш парите за регистрация.

Кромата я взех за малко ПОД 6000 лв. Досега за ремонти съм дал около 3000, отделно пари за екстри като джанти (350 лв), 3 комплекта нови гуми (700 + 500 + 500)... По тая логика, ако сега тръгна да я продавам, да й искам 11 хил. лв ли?
                И какво ти е интересно не мога да разбера...за момента цената си е актуална за този вид автомобил и състоянието му...и защо да не се калкулират тези неща нали са инвестирани в колата за момента даже я давам с 500 лева надолу от реалното...все пак са минали 5 месеца от покупката...след 5 месеца вече цената ще е по ниска съобразена с пазарната...ся все пак не може средната цена да е 9000 аз да искам 10 000. нямам как...колега на челото ми не пише шматка...работя в сектора с търговия и са ми ясни нещата...а и като са ти интересни този тип хора които си слагат печалба как според теб успяват...масово е с типове които купуват, регистрират и дори не влагат нищо и просто си слагат 1000 лева печалба и пак продават като перфектна...
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Ейййй ма вярно значи фифи е поскъпнала с 2бона само за четири месеца. Ми то тогава до коледа може да стигне 10бона и после бартер за 159ка.

От май месяц насам имаш ли идея колко дни сме прекарали по моя фиат четири човека от форума. То не бяха стартери алтернатори течове дросели абс съединител щанги и тн.
                  Нашите италянки искат само едно любов.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Дидо и аз се дразня на такива действия, но в крайна сметка всеки сам си решава. При условие, че има кой да се върже и да купува на тия цени.

Венага давам и пример: Продава се кола "00г. за цена 3000лв и в описанието пише " Има ГИ, слаган от мен 2008г".
                    Едва ли не иска да ми покаже, че факта, че той е извършил монтажа е довод за качество. Второ, това, че има кола ГИ му позволява да качи цената с 1000лв, понеже толкова струва един ГИ. Без да се обръща вснимание, че той си го е сложил преди 7-8 години и си го е избил, но защо пък да не го избие още един път.

Едит:
                    Та в този ред на мисли не искам да си продавам Бравата, понеже не мога да и търся повече от 1000-1200лв. А е със нови: летни гуми, изпарител, съединител, рециклиран стартер, ролки ремъци и водна помпа на 20к км, мотора скоро беше промит и сменени биелни лагери и сигурно още други неща, които не се сещам сега.
                    Последна редакция от Kay_; 15.09.2016, 11:38.
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Аре сега Данчо бягай и вземай алфа и ти обещавам веднага да поскъпне поне с 500 лева по думите на оня нашия човек.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

И какво ти е интересно не мога да разбера...за момента цената си е актуална за този вид автомобил и състоянието му...и защо да не се калкулират тези неща нали са инвестирани в колата за момента даже я давам с 500 лева надолу от реалното...все пак са минали 5 месеца от покупката...след 5 месеца вече цената ще е по ниска съобразена с пазарната...ся все пак не може средната цена да е 9000 аз да искам 10 000. нямам как...колега на челото ми не пише шматка...работя в сектора с търговия и са ми ясни нещата...а и като са ти интересни този тип хора които си слагат печалба как според теб успяват...масово е с типове които купуват, регистрират и дори не влагат нищо и просто си слагат 1000 лева печалба и пак продават като перфектна...
                        След толкова "хвалебствия" относно колата и след това да се похвалиш, че са ти ясни нещата в сферата на търговията...Странно ми звучи. Не си ли даваш сметка, че в нашите очи тая Алфа е абсолютна морга, само и единствено благодарение на теб, като се започне от заглавието, та до сега?
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Добре бе хора. Големи пораснали и интелигентни хора сте защо елементарно. Колко да струва тази кола, 5000 лева ли само щото съм й сложил лоша слава. Е какво от това нали са отстранени тези неща . Давате ми примери с газови уредби които се били избили. Ок ще разсъждаваме така аз още не съм си избил ремонтите...след 7-8 години ще ги приспадна.
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Кое е елементарно? Аз си имам мнение по този въпрос, което е различно от твоето. Да видя да споря с теб и да искам да ти променя мнението - Не. Ако искаш и 500 000 цена и сложи. Щом има кой да ти ги даде е супер.
                            Аз като видя Голф 4 "98 година, която дори няма и ел стъкла, но щот е немска е обявена на 4000лв, направо подминавам. Но има хора, които биха дали тези пари. Всеки си има глава на раменете и си преценява.
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

В крайна сметка едно нещо струва толкова, колкото копувача е съгласен да плати. Това ми напомня за вица с метлата:
                              Застанал един на пазара и продава метла, идва един и пита:
                              -Колко струва?
                              -Сто лева.
                              -А бе ти луд ли си?
                              -Толкова ми трябват бе човек.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Добре бе хора. Големи пораснали и интелигентни хора сте защо елементарно. Колко да струва тази кола, 5000 лева ли само щото съм й сложил лоша слава. Е какво от това нали са отстранени тези неща . Давате ми примери с газови уредби които се били избили. Ок ще разсъждаваме така аз още не съм си избил ремонтите...след 7-8 години ще ги приспадна.
                                Кола се избива, ако изкарваш пари с нея, иначе избиваш дръжки. Тия алфи след 7-8 години ще ги слагат в Зрънчо, толкова ще им е цената.
                                207 тиква автомат
                                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Working...
                                X