Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 159 1.9 JTDm е едно голямо разочарование

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BULLDOG написа:
    Според мен,колегата е закупил алфата от автокъща и е искал да му направят "цена".И после се започва плюенето по модела.Това е класика,за хора,които купуват коли на "цена",без проба.
    Не е така. Аз имам приятел, който си купи Нисан Примера П12. Преди да я купи ходи по диагностики, кара я пробно, всички твърдяха, че колата е чук. Филмът започна след 4-5 месеца и се стигна до отваряне на двигател и скорости едновременно. Някои коли са доста добре замаскирани.
    N.Y. State of Mind

Коментар

Като си купиш нов личен автомобил и му понавъртиш километри, към 5-тата година ти се иска да си вземеш нещо ново с гаранция пък и е по-рентабилно. Докато си избереш, поддръжката на настоящата кола се спира и се правят само належащи ремонти и то по най-евтиния начин с най-евтините части. После тоя автомобил се озовава в България , на реални 140 000 км, НОВ внос , като нова, качваш се и караш, една баба е ходила с нея на църква събота и неделя и така нататък.... Бай ганьо я купува и първата му работа е да махне дпф-а и егр-а щото не е важно какъв въздух дишат децата му, важното е разхода да е с половин литър надолу и нафтата да е на тънкана.Ако искаш истинска Алфа, купи си GTV V6 . Здрава и с евтини части. Отпред - типово окачване , отзад - мултилинк, двигател в6 бензин бусо-един от най-добрите двигатели правени някога, дизайн-пининфарина. 156,147 и 159 ги забравяш - таралеж в гащите са. Да не говорим че всички алфисти бързо бързо си продадоха 159-ките.

Коментар

kolev написа:
        Ако искаш истинска Алфа, купи си GTV V6 . Здрава и с евтини части. Отпред - типово окачване , отзад - мултилинк, двигател в6 бензин бусо-един от най-добрите двигатели правени някога, дизайн-пининфарина. 156,147 и 159 ги забравяш - таралеж в гащите са. Да не говорим че всички алфисти бързо бързо си продадоха 159-ките.
        Не че нещо, ама GTV-то няма нищо общо с 159. Явно колегата е искал голям автомобил, пък и нафта и т.н. GTV са си гъзарийка, ама вече и те са на години и сигурно има малко останали читави екземпляри, пък и останали такива едва ли ще се продават, по-скоро така си лежат на сърцата на някой, който си глези...

Коментар

Ами нищо общо няма. Едното е алфа, другото не е. Проблемът на 159 е че е сбирщайн, направен колкото да има нещо в моделната гама и за съжаление се оказа неуспешна.

Коментар

Тая тема верно ли станА 10 страници
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
              Тая тема верно ли станА 10 страници
              Да, бе...а още никой не е почнал да сравнява бензин и дизел.
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

kolev написа:
                .....Ако искаш истинска Алфа, купи си GTV V6 . Здрава и с евтини части. Отпред - типово окачване , отзад - мултилинк, двигател в6 бензин бусо-един от най-добрите двигатели правени някога, дизайн-пининфарина.....
                Вярно е ,че двигателя е супер- един от най-добрите V6 за времето си, но пресушава резервоара за нула време Говоря от собствен опит.
                SEAT Leon Cupra 300
                Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Абе хора колата като я купувах нямаше никакви шумове...явно казанчето е бълбукало и тогава но никога не съм се сещал да гледам за това...понеже първите 2-3 седмици я карах само градско за по 2-3 километра и няма как да прегрее...окачването се разтрака сега преди около месец....явно е било на път да се разтрака...за странния металически звук от двигателя още не съм мислил но и него го нямаше при покупката...може би е заради маслото понеже не е 5 на 40 а е 5 на 30 или обратната абе не е по книжка....но има и нещо положително от цялата тема...шефа ми скоро си взе БМВ 2012 година вътре с кожи ала бала ами добре ама през неравностите прескърцват детайлите и то доста а през дупки направо си дрънчи....а при алфата просто няма никакъв шум вътре....
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Е... така и не каза, прави ли нещо по "грозното пате"

Коментар

Направи си гарнитурите и главата,сипвай масло по книжка и си карай колата.Ако не ти се занимава ми звънни 0888886886 купувам на момента за 4500лв.И нека е боклук 159-ката
                      Bravo 2.0 20V
                      Tipo 2.0 16V SediciValvole

Коментар

mitkosoft написа:
                        ...шефа ми скоро си взе БМВ 2012 година вътре с кожи ала бала ами добре ама през неравностите прескърцват детайлите и то доста а през дупки направо си дрънчи....а при алфата просто няма никакъв шум вътре....
                        Ами няма какво да се занимаваш с тия БМВ-та. По убаво от 159-ката няма на пазара. Явно започва да те хваща Алфа вируса и погледа леко започва да ти се изкривява тотално.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

не бе човек не съм алфа маняк...за първи път карам алфа...и за първи пат се качвам в БМВ за 37 000 лева втора употреба...еми друса и скърца повече от Алфата...ся не мога да си изкривя душата само щото е БМВ...
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Това 5/30 по му отива на Канада.

Коментар

chaveto написа:
                              Това 5/30 по му отива на Канада.
                              И на моята кола по книжка го дават такова, независимо в коя зона се кара колата.Питах в оторизирания сервиз - категорични са, че това е маслото, въпреки че оня ден по магистралата на 38-39 градуса външна температура ( събота в района м/у Пловдив и Зарата )го мислих.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

mitkosoft написа:
                                не бе човек не съм алфа маняк...за първи път карам алфа...и за първи пат се качвам в БМВ за 37 000 лева втора употреба...еми друса и скърца повече от Алфата...ся не мога да си изкривя душата само щото е БМВ...
                                Я кажи какво беше БМВ-то, че аз пък се возя на едно 525xD от 2008-а и да ти кажа в кола с по-добра и стегната возия не съм се возил. Просто ни Алфа, ни Тойота ще погледнеш след това.

Коментар

Working...
                                X