pplk написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алфа Ромео 159 1.9 JTDm е едно голямо разочарование
Collapse
X
-
Immortal написа:Airfan написа:Не че нещо, но и аз като минал през няколко италиански автомобила бих ти казал - продавай и не се занимавай с нищо италианско - просто не струва ако трябва да съм искрен. Да, много яко изглеждат, но не стават и ресурсът им е малък.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
mitkosoft написа:pplk написа:mitkosoft написа:Не мисля да влагам повече пари в тоя кошник...до ся съм хвърлил над 2 бона и все има нещо. Единствено с кеф бих дал пари за да и сложа автомат ако е възможно...207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMНе се чупи само това, което го няма на нея. Калпаво окачване, скъпи части. Уникален дизайн, но само това. http://www.offroad-bulgaria.com/foru...-jtdm?t=169218EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMИмам опит и с 147 от магазина.На 17000 км заминаха два носача което ми се струва че има връзка с завода производител а не с местните джамбази.Другата кола е 159 бензин с онова недоразумение полуавтоматична скоростна кутия,която работи откровено изнервящо с доста проблеми по какво ли не също купувана от магазина.Има и други автомобили от марката които ремонтирам но да кажем че са по стари и не се знае кой как ги е подържал.В общи линии е добре автомобила и джипа да са немски или японски.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Общо взето почвам да се дразня като се почне едно говорене и "мултиплициране" на проблемите на един модел (или даже конкретен автомобил) на всички италиански коли - нямам впечатление от 159, но от други имам и мога да кажа, че няма такова нещо (като коли и джипове да са японски и немски), справка БМВ форум и форума на ВАГ. Все пак не говорим за шибан строшен колянов вал - нали, за задрали бутала, спукани блокове, глави и пр. гадни но скъпи неща?! Вече съм минал по над 100000 хиляди с две отделни либри (1,9 и 2,4) и нищо от гореописаното не е имало - и двете от Дупница, и двете "нов внос от Италия" и двете с реален пробег по над 500000! 2,4-ката я карам още, нищо специално при избора не съм правил - само диагностика с безплатния ФЕС и задължително каране - без пътна проба кола не се взема. Съмнявам се всички описани проблеми да са били налични, но чак толкова добре скрити та да не се "хванат".Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
[quote="D. Stanev"]Това е така,но все пак трябва да се прочете някое мнение за конкретния модел преди да се решиш да се хвърлиш насляпо в ужаса,защото после е кофти тръпка,както се е случило.Аз като си купувах Вектрата масларка,нито попрочетох мнения в Опелския форум,нито нищо.Викам си баш на мене ли ще се случи.Еми още като я купих от изпечен джамбазин в Свищов естествено маслото беше на макс на щеката.До Бургас беше останал няма и литър в картера.Основен ремонт на главата-800лв.Затваряне -ядец още повече масло.Пак отваряй мотора,нови лагери,сегменти и др.Първите 5-6 х.км ок сега пак масло с тубите за няма и хиляда километра.Просто грешна инжинерна мисъл.И аз вече съм решил,че една кола трябва да я покараш поне едно 1000км по магистрала,път с много дупки,планинско и тогава стискаш очите и вземаш,но от автокъща не става тая работа,като е без номера.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMДругата кола е 159 бензин с онова недоразумение полуавтоматична скоростна кутия,която работи откровено изнервящо с доста проблеми по какво ли не също купувана от магазина207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Не е нужно да си малоумен, за да избереш калпава кола. Един мой клиент си взе Вектра 2005 г. ....ау много хубава била, аз я погледнах и му казах бягай от тази кола. На много от недостъпните места беше мръсна, личаха се петна като от наводняване. Е не ме послуша и се почна еври дей в бокса, таблото като коледна елха и т.н. екстри--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
pplk написа:itan75 написа:От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMДругата кола е 159 бензин с онова недоразумение полуавтоматична скоростна кутия,която работи откровено изнервящо с доста проблеми по какво ли не също купувана от магазинаEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
[quote="itan75"]D. Stanev написа:Това е така,но все пак трябва да се прочете някое мнение за конкретния модел преди да се решиш да се хвърлиш насляпо в ужаса,защото после е кофти тръпка,както се е случило.Аз като си купувах Вектрата масларка,нито попрочетох мнения в Опелския форум,нито нищо.Викам си баш на мене ли ще се случи.Еми още като я купих от изпечен джамбазин в Свищов естествено маслото беше на макс на щеката.До Бургас беше останал няма и литър в картера.Основен ремонт на главата-800лв.Затваряне -ядец още повече масло.Пак отваряй мотора,нови лагери,сегменти и др.Първите 5-6 х.км ок сега пак масло с тубите за няма и хиляда километра.Просто грешна инжинерна мисъл.И аз вече съм решил,че една кола трябва да я покараш поне едно 1000км по магистрала,път с много дупки,планинско и тогава стискаш очите и вземаш,но от автокъща не става тая работа,като е без номера.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
itan75 написа:pplk написа:itan75 написа:От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMДругата кола е 159 бензин с онова недоразумение полуавтоматична скоростна кутия,която работи откровено изнервящо с доста проблеми по какво ли не също купувана от магазина207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Ей колеги не се карайте бе...не са важни цитати от разни образи дето имали познати със 159-ка....аз споделям мнение от първя ръка...кой кво казал не ми пука вече, щото навсякъде пишеше суперлативи а се оказа кочина...така, че ще си я карам докато грохне и после на моргата...пари се изкарват пари се харчат...той и кума ми кара Ауди с Мултитроник дето уж се ремонтирал на всяка смяна на маслото, ама човека 2 години си го търкаля без никъв проблем...така, че определено повече никога няма да чета форуми преди да си купя кола....Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар