Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 159 1.9 JTDm е едно голямо разочарование

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pplk написа:
    mitkosoft написа:
    Не мисля да влагам повече пари в тоя кошник...до ся съм хвърлил над 2 бона и все има нещо. Единствено с кеф бих дал пари за да и сложа автомат ако е възможно...
    Не се занимавай да я правиш автомат, че ще ти излезе през носа. Стегни я и си я карай или я продай и търси нещо читаво.
    Дали ? Едно време и за климатика на Фиата така ми викаха...
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Immortal написа:
      Airfan написа:
      Не че нещо, но и аз като минал през няколко италиански автомобила бих ти казал - продавай и не се занимавай с нищо италианско - просто не струва ако трябва да съм искрен. Да, много яко изглеждат, но не стават и ресурсът им е малък.
      И дори не си и помисляй за Мазерати, Ферари или Ламбо.Не че нещо, ама са италиански и не стават.И дизелите на ФИАТ са най-големие боклуци. Затова ги слагат на половината от марките по света (Останалата половина ползват на Пежо).Като почнете така да говорите...И аз съм минал през няколко италиански автомобила (6) и мога да кажа точно обратното.
      Безсмъртни, намесваш два коренно различни сегмента автомобили. Като стана милиомер, тогава ще ти говоря за Ламбо, Мазерати и Ферари. Пък и те май дизели нямат.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

mitkosoft написа:
        pplk написа:
        mitkosoft написа:
        Не мисля да влагам повече пари в тоя кошник...до ся съм хвърлил над 2 бона и все има нещо. Единствено с кеф бих дал пари за да и сложа автомат ако е възможно...
        Не се занимавай да я правиш автомат, че ще ти излезе през носа. Стегни я и си я карай или я продай и търси нещо читаво.
        Дали ? Едно време и за климатика на Фиата така ми викаха...
        Нерде климатик, нерде автоматик. Най-евтината кутия, която съм намирал /нова/ е 1700 евро. И това е само началото. На втора употреба не бих заложил.
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Е ся никой не говори за нова...аз ако мога да си позволя лукса да си купя нова кутия няма да карам кола втора употреба или 10-та...
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMНе се чупи само това, което го няма на нея. Калпаво окачване, скъпи части. Уникален дизайн, но само това. http://www.offroad-bulgaria.com/foru...-jtdm?t=169218
            EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMИмам опит и с 147 от магазина.На 17000 км заминаха два носача което ми се струва че има връзка с завода производител а не с местните джамбази.Другата кола е 159 бензин с онова недоразумение полуавтоматична скоростна кутия,която работи откровено изнервящо с доста проблеми по какво ли не също купувана от магазина.Има и други автомобили от марката които ремонтирам но да кажем че са по стари и не се знае кой как ги е подържал.В общи линии е добре автомобила и джипа да са немски или японски.

Коментар

Общо взето почвам да се дразня като се почне едно говорене и "мултиплициране" на проблемите на един модел (или даже конкретен автомобил) на всички италиански коли - нямам впечатление от 159, но от други имам и мога да кажа, че няма такова нещо (като коли и джипове да са японски и немски), справка БМВ форум и форума на ВАГ. Все пак не говорим за шибан строшен колянов вал - нали, за задрали бутала, спукани блокове, глави и пр. гадни но скъпи неща?! Вече съм минал по над 100000 хиляди с две отделни либри (1,9 и 2,4) и нищо от гореописаното не е имало - и двете от Дупница, и двете "нов внос от Италия" и двете с реален пробег по над 500000! 2,4-ката я карам още, нищо специално при избора не съм правил - само диагностика с безплатния ФЕС и задължително каране - без пътна проба кола не се взема. Съмнявам се всички описани проблеми да са били налични, но чак толкова добре скрити та да не се "хванат".
                Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Добре бе човек ти за малоумен ли ме имаш, че ще взема кола която в момента чука и хлопа отвсаякъде....
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

[quote="D. Stanev"]Това е така,но все пак трябва да се прочете някое мнение за конкретния модел преди да се решиш да се хвърлиш насляпо в ужаса,защото после е кофти тръпка,както се е случило.Аз като си купувах Вектрата масларка,нито попрочетох мнения в Опелския форум,нито нищо.Викам си баш на мене ли ще се случи.Еми още като я купих от изпечен джамбазин в Свищов естествено маслото беше на макс на щеката.До Бургас беше останал няма и литър в картера.Основен ремонт на главата-800лв.Затваряне -ядец още повече масло.Пак отваряй мотора,нови лагери,сегменти и др.Първите 5-6 х.км ок сега пак масло с тубите за няма и хиляда километра.Просто грешна инжинерна мисъл.И аз вече съм решил,че една кола трябва да я покараш поне едно 1000км по магистрала,път с много дупки,планинско и тогава стискаш очите и вземаш,но от автокъща не става тая работа,като е без номера.

Коментар

itan75 написа:
                      От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMДругата кола е 159 бензин с онова недоразумение полуавтоматична скоростна кутия,която работи откровено изнервящо с доста проблеми по какво ли не също купувана от магазина
                      159-ка с полуавтоматична скоростна кутия няма :D Карай си дръгела и не взимай отношение!
                      207 тиква автомат
                      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Не е нужно да си малоумен, за да избереш калпава кола. Един мой клиент си взе Вектра 2005 г. ....ау много хубава била, аз я погледнах и му казах бягай от тази кола. На много от недостъпните места беше мръсна, личаха се петна като от наводняване. Е не ме послуша и се почна еври дей в бокса, таблото като коледна елха и т.н. екстри
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

pplk написа:
                          itan75 написа:
                          От: Мнения за Alfa Romeo 159 1.9 JTDMДругата кола е 159 бензин с онова недоразумение полуавтоматична скоростна кутия,която работи откровено изнервящо с доста проблеми по какво ли не също купувана от магазина
                          159-ка с полуавтоматична скоростна кутия няма :D Карай си дръгела и не взимай отношение!
                          Смотан,като не довиждаш,цитирал съм извадка от форум.Дали да вземам отношение или не си е лично моя работа.Дръгел,може да наричаш твоите кошници,за теб сигурно са перфектни,като не си имал много вземане даване с различни марки коли-трол изсипан.

Коментар

[quote="itan75"]
                            D. Stanev написа:
                            Това е така,но все пак трябва да се прочете някое мнение за конкретния модел преди да се решиш да се хвърлиш насляпо в ужаса,защото после е кофти тръпка,както се е случило.Аз като си купувах Вектрата масларка,нито попрочетох мнения в Опелския форум,нито нищо.Викам си баш на мене ли ще се случи.Еми още като я купих от изпечен джамбазин в Свищов естествено маслото беше на макс на щеката.До Бургас беше останал няма и литър в картера.Основен ремонт на главата-800лв.Затваряне -ядец още повече масло.Пак отваряй мотора,нови лагери,сегменти и др.Първите 5-6 х.км ок сега пак масло с тубите за няма и хиляда километра.Просто грешна инжинерна мисъл.И аз вече съм решил,че една кола трябва да я покараш поне едно 1000км по магистрала,път с много дупки,планинско и тогава стискаш очите и вземаш,но от автокъща не става тая работа,като е без номера.
                            То там в Опел предимно идиоти работят и добре, че си ти и други подобни, че да диагностицирате работата им.П.П. Цитата горе е на колегата Итан75 и коментара ми е към него. Понеже ме мързи да оправям цитатите го уточнявам.
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

itan75 написа:
                              pplk написа:
                              itan75 написа:
                              Смотан,като не довиждаш,цитирал съм извадка от форум.Дали да вземам отношение или не си е лично моя работа.Дръгел,може да наричаш твоите кошници,за теб сигурно са перфектни,като не си имал много вземане даване с различни марки коли-трол изсипан.
                              Що цитираш измишльотини, бе, смотаняк? Тва, да ти влезна в тона селски :D Ти кво мислиш, че не изчетох темата и само цитати на рацерска селяния си пуснал. Баси малоумника! :D
                              207 тиква автомат
                              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Ей колеги не се карайте бе...не са важни цитати от разни образи дето имали познати със 159-ка....аз споделям мнение от първя ръка...кой кво казал не ми пука вече, щото навсякъде пишеше суперлативи а се оказа кочина...така, че ще си я карам докато грохне и после на моргата...пари се изкарват пари се харчат...той и кума ми кара Ауди с Мултитроник дето уж се ремонтирал на всяка смяна на маслото, ама човека 2 години си го търкаля без никъв проблем...така, че определено повече никога няма да чета форуми преди да си купя кола....
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Working...
                                X