В кръга на шегата, ти и сега не четеш. Много добре си спомням, какво те съветвахме с ВО и как беше пропуснал проблемите на М32. Между другото, имам за какво да съм ти благодарен, сигурно се сещаш.
M32 ми звучи като опелска скоростна кутия хаха...добре знам какво ме съветвахте, но както ти казах, кума ми кара най счупената автоматична кутия на Ауди и не е имал проблеми....
Абе Алфа се избира със сърцето. Кви форуми, кви пет лева.Както пишеше в един подпис, "Това е Алфа - последното което губиш е надежда."Направи си колицата при свестен майстор и после си я карай с кеф.
Е човек нормално 159ка за 8.2К да си е кенеф. Гледано и запазено GT е толкова, че даже си удря 10К. Нормално е да налееш 2-3-4 К в нея, за да стане кола. Една Октавия е 12К на тия години, да не говорим за Пасат или БМВ (което е 8.2К х 2-3).
Къде са тези суперлативи за 159, които си ги чел? Дори да има и някакво положително мнение, не е зле човек да си ги отсява. Най-хубаво да чете чужди форуми, където хората карат по 30-50 000км на година. Тук само като прочета мнение "от 5 години я карам, никакви грижи, вече 20 000 км" и ми е ясно колко е меродавно. Без супер много да съм се вълнувал от нея ще ти кажа, че е проблемна скоростната кутия, носачите са скъпички, колата е тежка, а мотора 1,9 не е толкова безпроблемен, колкото са старите жтд. 2,4 жтдм пък въобще. За 1,9 май нещо имаше или с блока или с лагерите на коляновия вал. Хидравликата им е известна с проблема си с казанчето, което като не се смени навреме, прецаква рейката. В общи линии всичко, което ти е дошло на главата е описано. Трябва да се намира баланса между четенето на форуми и решителността за покупка. От една страна няма да намериш кола без изявени проблеми, от друга страна е хубаво тези проблеми да не са толкова сериозни. Аз не бих си взел кола, която гние доказано, както и кола, за която се твърди, че двг кара 200 000 и после си на основен ремонт заради коляновия вал например /Лагуна 2.0 150 коня/.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Тази Лагуна с кой мотор е? Защото ако те чуят във форума на Рено какво пишеш и ще те направят луд. Няма автомобил които да няма проблеми, още повече стар. Аз съм убеден, че ако си я направиш както трябва и ще те слуша доста време. За 2.2dCi по форумите се пише какво ли не. То не са превъртели лагери, маслени помпи, капаци............ и най интересното за този мотор е, че не препоръчват смяна на водната помпа защото не била на ремъка.Та аз от пишман майстор и от това, че чета глупостите на някой хора по форумите свалях два пъти глава. Първия път защото главата не беше стегната и духна гарнитура на 10к а втория път защото не си смених водната помпа. Охладителната течност влиза в маслото и така над 10к си доливам на 1000км по литър и си карах докато не започна да чезне литър за 50км. Иначе много хвърлят лагери тези мотори :D Окачването било слабо за тези килограми, пълни глупости. Смених всички болтове + амортисьори заради ментета дискове който ми разбиха десния амортисьор. Като и отново смених дисковете и вече на 60к нищо не съм пипал по окачването. Като изключим една смяната на биалетки. Иначе са големи боклуци, но все в очите на хора които никога не са имали такива автомобили, поддръжката пък въобще не я коментирам.Автора на темата и той реза дебитомери, ЕГР.... слага съпротивления... пък после олеле. Като искаш да не ти светят лампи го правиш както трябва да бъде, ама било скъпо. Еми като е скъпо няма да си купуваш автомобил които не можеш да поддържаш.
Колега попаднал си на такава кола какво да се прави.Ако е Опел или друга пак може да ти се случи същото.Може колата и преди да си ги е имала подобни проблеми но да неси усетил .Ако са сложили някакви добавки в маслото да е по тиха или е била при пишман *мастори*.
Здравей колега, Много съжалявам да прочета описаните от теб неволи. Навремето бях луд по тая кола и твърдо решен да си я купя. Още като излезе ми хвана окото и чаках да се появят на пазара като втора ръка 2-3 годишните. Мой колега си я купи нова обаче и това ме разубеди. Каква модификация беше ми е трудно да си спомня, но неговата кола не излизаше от сервиза. Вечно нещо повредено по нея. Както каза някой по-горе - единствената част по нея дето не се счупи е немонтираната. То не бяха грешки в двигателя, скоростите, електрониката, сигнали за прегрял двигател, абе направо коледна елха му беше таблото. Някъде около 30 000км по спомен тоя човек се предаде, каза, че не може повече, че тая кола го е съсипала психически и след кратка разправия я върна на оказиона. Това ме разколеба доста за колата, после ми отпадна като идея. Наскоро пак се бях зазяпал по тоя модел въпреки спомените покрай перипетиите на моя колега и сега след като прочетох твоите неволи дежа-вю получих.Успех с ремонтите, но мисля че е загубена кауза.
Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
А аз покарах малко едно 159-ка и очаквах доста луксозна возия, е, ами не е луксозна, даже никак. И се насочих към други автомобили и накрая си взех нова. За мен определено са малко сделани Фиат/Алфа и не са моя тип автомобил. Особено пък каквото смениш и се почва после нон стоп...
А аз покарах малко едно 159-ка и очаквах доста луксозна возия, е, ами не е луксозна, даже никак. И се насочих към други автомобили и накрая си взех нова. За мен определено са малко сделани Фиат/Алфа и не са моя тип автомобил. Особено пък каквото смениш и се почва после нон стоп...
Няма как да очаквате луксозна возия от среден клас автомобил с по-твърдо и спортно окачване - поради тази причина си има и висок клас автомобили. 159-ка е автомобил от класа на Пасат, БМВ 3, и МБ C класа - които в интерес на истината са доста по-скъпи. А за това дали е сполучлив модела или не, не мисля, че е редно да се съди по екземлярите втора ръка. В Алфа форума има достътъчно колеги, които са изкарали автомобила от магазина и вече са навъртяли по 200 хил км, като са описали какво са сменяли и какво не - няма нищо по-фрапиращо и различно останалите коли в класа си - консумативи, ДПФ филтри, пеперудки, окачване, съдеинител с маховик ( евентуално), дискове, термостат....Все пак втора ръка автомобил каквато и марка да е, е въпрос на късмет.
Каквото и да говорим все съм чел за проблемите по Алфите за калпавите им електроники и аз точно на такава попаднах...ами не мога да повярвам, че има безпроблемна алфа....да, разбирам, че е нормално с времето нещо да се повреди но аз за 3 месеца сменях гарнитура...половината окачване, ся и скоростите хлопат или квото е там...двигателя трака при ускорение и тва за 3 месеца...ами за 9 месеца кво ще стане - сигурно тотална щета...въпроса е на половина решен ще се договарям с автокъщата да си я взимат и да ми дават друга кола...и то нещо като чист бартер без стотинка плащане...ако трайно се откажат да ми я сменят тогава вече, ще я ремонтирам и си е вечно моя...но определено вече никога Алфа Ромео...Какво им е здравото в Автобилд още като излезе имаше тест в който на малко под 100 000 километра алфа 159 с тоя мотор хвърли двигател....
Здравей колега, Много съжалявам да прочета описаните от теб неволи. Навремето бях луд по тая кола и твърдо решен да си я купя. Още като излезе ми хвана окото и чаках да се появят на пазара като втора ръка 2-3 годишните. Мой колега си я купи нова обаче и това ме разубеди. Каква модификация беше ми е трудно да си спомня, но неговата кола не излизаше от сервиза. Вечно нещо повредено по нея. Както каза някой по-горе - единствената част по нея дето не се счупи е немонтираната. То не бяха грешки в двигателя, скоростите, електрониката, сигнали за прегрял двигател, абе направо коледна елха му беше таблото. Някъде около 30 000км по спомен тоя човек се предаде, каза, че не може повече, че тая кола го е съсипала психически и след кратка разправия я върна на оказиона. Това ме разколеба доста за колата, после ми отпадна като идея. Наскоро пак се бях зазяпал по тоя модел въпреки спомените покрай перипетиите на моя колега и сега след като прочетох твоите неволи дежа-вю получих.Успех с ремонтите, но мисля че е загубена кауза.
Винаги ми е бил любопитен следния феномен. Много хора имат познати, приятели или колеги, които са си купили определена марка автомобил и не излизат от сервизите. Любопитното е, че никой от собствениците на дадения автомобил, не споделя перипетиите си по форумите. БТВ Тва с прегряването се случва, ако някой в миналото е обърнал + и - на акумулатора или е давал ток. На Кромата тая джунджурма се намира под релетата при двигателя. Имах същия проблем заедно с някакви лампи по таблото и го оправиха за около час.
Коментар