Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 159 1.9 JTDm е едно голямо разочарование

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Във интерес на истината моето Типо е от 91 1.6 мотора купувано е от Пловдив това са вече около 26г незнайно през колко собственици е минало преди да стигне при мен имам го от повече от 10 години в рамките на 5,6 години е било с мен по европа и никъде ама никъде не ме е оставило на пътя минава 350000км ако са реални може и да е над 500 но и до момента работи като часовник само дето го яде ръждата от долу иначе за толкова години съм сменял части по окачване веднъж горивна помпа добре че е и на газ инак да ме е оставило на пътя ☺свещи кабели тук таме някои датчик но това е консуматив мотора поне при мен не е отварян не съм сменя нито съединител нито скорости нищо в момента за смяна е само маховика има някои друг изронен зъб поне за мен кола чук .
    От 3 години имам и Мареа 1.8 чист бензин купена е в Словения от частно лице сменяни са пак консумативи ремъци ролки свещи водна помпа термостат и чаркълъци по окачването без сериозни ремонти и ревизия на мотор досега с нея съм също доста често по европа товари се като животно и винаги тегли ремарке взех я на 190000 в момента е на 220000.и мотора мърка като коте.
    Много се плюят италианките но за моите две не мога да кажа лоша дума .
    Бих си взел и новото Типо стига да мога да си го позволя
    Последна редакция от stivan_alone; 20.09.2016, 21:28.
    Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
    Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Коментар

Това ми напомня точно на начина на поднасяне на информацията.
      Да кажем едно и също нещо се представи така, а може и така. И изглежда тотално различно.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Абе от тия, които съм карал, за 40-50К км, една не е минала без смяна, я на съединител, я на накладки. Ама четох един с ауди как ги сметна 4000 лв консумативи, т.е. не било разходи, а консумативи. Та си зависи от човека, кое му е истински разход, а кое си е просто консуматив...
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

ОФФ: Незнам къде се крадът коли, но още първата седмица в софето ми откраднаха всичките пластмасови капачки от оригиналните лети джанти.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

mitkosoft написа: Преглед на мнението
            Колеги искам да ви дам съвет от личен опит да бягате надалеч от тази кола. Не купувайте по никакъв повод този автомобил. Значи първо уж двигателя е дуракоустойчив бил най здравия ала бала...значи смених гарнитура на глава. Да ще кажете то това консуматив, но на 1-вата от седмица да смениш гарнитура на глава си е леко съмнително...като я взимах нищо не хлопаше...вече на 3-я месец скоростната кутия чука на умряло като сменям предавки...съединителя стърже като го натисна....окачването скърца и хлопа цялото вече не мога да му хвана посоките...хидравликата е проблемна...като въртя волана волана се движи на "кадри" насича самия волан...да не говоря за милионите лампи които мигат и писукат по таблото...значи за 100 километра преход сигурно 3452 пъти чувам звукова сигнализация..."за проверка на двигателя" , асистента за потегляне по наклон не работел...VDC не работело....да не говорим, че напрактика нямам втора предавка трябва 1000 пъти да натисна съединителя, че да влезе предавката...при пълен ляв като карам например при обратен завой и колата подскача все едно минавам през бабунки....клапаните чукат над 3000 оборота...да не говорим, че всяко второ палене е неуспешно понеже на студен двигател ми изписва, че двигателя е прегрят...И колеги твя всичкото го нямаше преди 3 месеца като взимах колата...бих ли взел такава кола с тези проблеми ако тогава бяха явни...това е пълен гроб...Не мога само да разбера само как се замаскира всичко това, че за да може след няколко месеца всичко да почне да се проявява....АААА и ненапоследно място фаровете като ги гледаш отпред светят та ти вадят очите, а на пътя няма никаква светлина...дори тревата встрани не е осветена...дори и дърветата не светят...така, че незнам къде отива светлината....Като равносметка съм карал два Фиата на единия му правих само главата веднъж и така го хвърлих...на втория един дебитомер....Тая Алфа явно всичко е вярно което пишат по нейн адрес....Леко коригирано заглавие.Модераторски екип fiat-bg.org
            Пич ти си типичният хейтър в българия, първо плюеш и с.реш по модела а после и по всички италиански марки. Даже се чудя на колегите модератори как не са те баннали. Че накрая се правиш на тарикат и ще я продаваш на печалба, малко си нагъл. Тая кола която си купил най-вероятно е взета от някоя морга в италия. Не е виновен производителя че ти си балък и джамбазите са те изиграли а и цената е твърде ниска за читава 159. А и купи си Бмв и пак на далавера а после реви че е боклук. Съжалявам но се издразних от плюванията към фиат и алфа и т.н.

Само едно ще кажа имам Стило, купувано от италия преди години, карам го 5 години без никакви проблеми ама съм гледал и струваше доста повече от тези които бяха по авто къщите в бг тогава. Относно надежност никъде не ме е оставил, обиколил съм европа с него. Помня че преди 5 години имаше колеги тук които плюеха този модел, че бил боклук и т.н. а просто те си бяха купили коли които не бяха подържани и това води до серизни парични инвестиции в ремонти.
            Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
            Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
            Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
            Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
            ............

Коментар

Пич ти си типичният хейтър в българия, първо плюеш и с.реш по модела а после и по всички италиански марки. Даже се чудя на колегите модератори как не са те баннали. Че накрая се правиш на тарикат и ще я продаваш на печалба, малко си нагъл. Тая кола която си купил най-вероятно е взета от някоя морга в италия. Не е виновен производителя че ти си балък и джамбазите са те изиграли а и цената е твърде ниска за читава 159. А и купи си Бмв и пак на далавера а после реви че е боклук. Съжалявам но се издразних от плюванията към фиат и алфа и т.н.

Само едно ще кажа имам Стило, купувано от италия преди години, карам го 5 години без никакви проблеми ама съм гледал и струваше доста повече от тези които бяха по авто къщите в бг тогава. Относно надежност никъде не ме е оставил, обиколил съм европа с него. Помня че преди 5 години имаше колеги тук които плюеха този модел, че бил боклук и т.н. а просто те си бяха купили коли които не бяха подържани и това води до серизни парични инвестиции в ремонти.
              Абе малки човече, хич не ме интересува от колко години и какво караш. Хич не ми пука и за съществуването ти. Даже елементарното ти първосигнално поведение и начин на писане не заслужава да получи отговор, но все пак. Знай ви вас дето цял живот нищо не сменяте по колите си - в болшинството от случаи минавате по 10-15К километра за тея години за които се хвалите. Изкарвате си колите пред гаражите събота неделя да им забършите омазнените колектори и да им баете малко за да изкарат до следващата смяна на масло...а и съм сигурен, че го сменяте доста често щото или го гори или изтича през някоя гарнитура или семиринг ама ви е срам да си признаете да не ви мислят за балъци...ама иначе аз съм балък че си споделям всичко квото ми има по колата....и не аз не говоря за фиат малък човече имал съм два фиата даже единия още го имам и съм супер доволен...но кенефа Алфа ромео всичко се оказа истина за него...даже в техния форум има тема "Кажете нещо хубаво за 159".
              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Пич виждам и от предишните постове към колеги че си ниска топка и не смятам да падам толкова ниско. Де да можеше да разбереш какво ти пее радиото. Бегай с двеста у лево и ти стискам палци да си купиш Бмв 2008 година за 6000 лева и чакам тема "бмв 3 е едно голямо разочерование" само че там ремонтите ще ги умножиш по 2 спрямо сегашните щото е бмв.
                Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
                Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
                Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
                Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
                ............

Коментар

Пич виждам и от предишните постове към колеги че си ниска топка и не смятам да падам толкова ниско. Де да можеше да разбереш какво ти пее радиото. Бегай с двеста у лево и ти стискам палци да си купиш Бмв 2008 година за 6000 лева и чакам тема "бмв 3 е едно голямо разочерование" само че там ремонтите ще ги умножиш по 2 спрямо сегашните щото е бмв.
                  Абе пич не си позволявай да определяш кой ниска кой висока топка. Тук проблема е финансов, а пък и ти като те гледам със Стило от 5 години не си никак висока топка. Тарикатите ги виждаш какви коли карат - е не са Фиат и Алфа.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

От утре всички да са със БМВ-та
                    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Само ще си позволя да те поправя малко:
                      1. БМВ-то е по-евтино за поддръжка от 159-та. Писал съм за това дълъг пост с точните цени на почти всички неща. Явно си нямаш идея за какво говориш. Отделно коеф. на чупливост е доста различен.
                      2. Стилото ти е един от най- скапаните и трошливи автомобили на Фиат. Това, че си изкарал голям късмет не означава, че всички са такива. А точно при тях цената е на предпоследно място показващи дали е читава. Все едно да си изтъркаш белетче, да спечелиш 200к и да кажеш, че са си наред и всички печелят.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Бая хейтъри се навъдиха бре...
                        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Те чисто нови BMW 7-ци се чупят, че една стара Алфа ли да държи.
                          @BO: Надявам се да си ми прочел ЛС-то за Инсигнията, щото филма е голям.

1. БМВ-то е по-евтино за поддръжка от 159-та. Писал съм за това дълъг пост с точните цени на почти всички неща. Явно си нямаш идея за какво говориш. Отделно коеф. на чупливост е доста различен.
                          2. Стилото ти е един от най- скапаните и трошливи автомобили на Фиат. Това, че си изкарал голям късмет не означава, че всички са такива. А точно при тях цената е на предпоследно място показващи дали е читава. Все едно да си изтъркаш белетче, да спечелиш 200к и да кажеш, че са си наред и всички печелят.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря ти колега за подкрепата. Незнам дали си искрен или не, но истината е, че колегите не ги знам правят се на глупави или са си такива...казах вече че Алфата ми е 3-тата италианка. Предните две сами Фиат Браво от които съм супер доволен. Даже второто Браво го взех от колега от форума за 1500 лева и само един дебитомер смених за 3 години каране. А тая Алфа от 3-я ден е в сервиза...значи незнам какви късмети какви малшансове. Всички приятели ме убеждаваха да не си взимам Алфа щото е тоалетна...ама аз не та не...харесва ми и толкова взех я...като цена беше в средния ценови диапазон...имаше и за по 10 000 лева имаше и за по 7 000...аз я взех за 8500...незнам защо колеги постоянно натъртват, че съм я взел без пари...и че била най евтината алфа на пазара...не е най-евтината просто е по-средата...тоя дето я дава за 10 000 има ли гаранция, че наистина е такава...
                            Нямам нищо против да инвестирам пари в кола втора употреба...но просто тя инвестиции дойдоха за период от 5-6 месеца и човек се депресира от тоталният фалит. Примерно имаш 10 000 лева и мисля , че е нормално да дадеш 8000 за кола и останалите да са за обслужване , регистрации и някой друг ремонт в началото, ама то братче , все ремонти за ужасни пари над средната заплата за БГ...ей тва е дразнещото но тук всезнайковците само плюят, че съм си взел най евтиното, а после съм ревал...
                            Дано някой е разбрал нещо...желая ви лека нощ, успешен живот...да сте живи и здрави, колите ви да не ви предават никога. Аз напускам този форум...просто не срещам подкрепа...Сбогом !
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Те чисто нови BMW 7-ци се чупят, че една стара Алфа ли да държи.
                              @BO: Надявам се да си ми прочел ЛС-то за Инсигнията, щото филма е голям.
                              Да, прочетох го и благодаря.
                              Все пак този факт ми е известен и с чистото съзнание го купих въпреки, че знам за проблемните двигатели.
                              А бе същото като с колегата със 159-ката, само където съм осъзнал филма преди да дам парите. Така, че всеки изваждащ някакви пари и купувайки 159-ка, трябва да е наясно в какво се забърква предварително. След това затваряш очи и каквото сабя покаже. Пък ако си късметлия може да вземеш някоя бройка, която да караш без да се осветка все за нещо през месец. А бе точно като билетчетата, които ни рекламират по телевизията. Знаеш, че шанса ти е малък, ама въпреки това вадиш 2лв и ги даваш, надявайки се на съдбата да е благосклонна към теб в този момент.
                              Последна редакция от BO; 25.09.2016, 16:27.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Малко оффтопик, тоя проблем при 2.0 на Опелския мотор има ли го и при Фиатския 2.0 MJET (165)? Моя познат ми каза, че проблемът е наличен и при 2.2 на Мерцедес.
                                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                                X