Доста интересна статия от Leave Voter - http://www.independent.co.uk/voices/...-a7106996.htmlНа английски е ама все пак това е източника.Абе почват да се събуждат хорицата дето се вика от мечтата за 350 милиона повече всяка седмица за "Социал".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Великобритания ще скъса ли с ЕС ?
Collapse
X
-
Аз не проумявам реакцията на ЕС по отношение на Британия. В Британия се провежда референдум, който няма задължителен характер. Този референдум си е вътрешна работа на ВБ. НИКАКЪВ, повтарям, НИКАКЪВ официален сигнал към ЕС не е подаден, че Британия желае да напусне ЕС. Това е все едно в къши да се съберем семейството, и мнозинството (жената, децата) да каже - не искаме да ходим на село. Да, ама таткото на другия ден изкомандва - всички в колата - и семейството целокупно отива на село. ЕС стигна до там, да провежда заседания без един от членовете си днес. Питам - на какво основание?!? КОГА и КЪДЕ Великобритания е заявила, че ще напуска ЕС?!? Меркел, Шулц, Туск и всякакви други евро-бюрократи - КОЙ ви каза, че Великобритания ще напуска ЕС бе, джанъм?!?(копирам си мнението от друг форум).
Коментар
-
Immortal написа:Аз не проумявам реакцията на ЕС по отношение на Британия. В Британия се провежда референдум, който няма задължителен характер. Този референдум си е вътрешна работа на ВБ. НИКАКЪВ, повтарям, НИКАКЪВ официален сигнал към ЕС не е подаден, че Британия желае да напусне ЕС. Това е все едно в къши да се съберем семейството, и мнозинството (жената, децата) да каже - не искаме да ходим на село. Да, ама таткото на другия ден изкомандва - всички в колата - и семейството целокупно отива на село. ЕС стигна до там, да провежда заседания без един от членовете си днес. Питам - на какво основание?!? КОГА и КЪДЕ Великобритания е заявила, че ще напуска ЕС?!? Меркел, Шулц, Туск и всякакви други евро-бюрократи - КОЙ ви каза, че Великобритания ще напуска ЕС бе, джанъм?!?(копирам си мнението от друг форум).
Коментар
-
wwalker написа:То по тая логика и Крим си е вътрешна работа на Украйна.Британците имаха наглостта да допуснат такъв референдум и да гласуват за излизане. Сега да се махат.
Коментар
-
Самият референдум беше чист популизъм. Началото му е още от преди избирането на Камерън, който обеща, че ако бъде избран ще организира такъв референдум преди края на мандата си. Самият той беше избран заради груба грешка на основният му конкурент и бивш премиер, който забрави, че е с микрофон и ’нареди’ по селски интервюиращата го, след като се качи в колата си. Такъв референдум е както казах популизъм. Защо в САЩ не организират подобен? Сигурно федералните ще го убият още докато се появи в главата на някой политик склонен на подобни обещания, както например тежките престъпници отнасят случаен смъртоносен куршум там преди да бъдат арестувани, за да не се стига до съд.
Коментар
-
Според мен пък, референдумите са добро нещо за малките държави и лошо за големите. Основно, защото лесно се постига диспропорция в процента гласували от средностатистическите жители и маргинализираните слоеве, а в големите държави последните са огромно число. В държавите, където практически всеки познава всеки е обратното - лесно се постига победа на интереса на мнозинството жители, даже и при прилагане на някоя и друга манипулация от страна на управляващите. Примери - България и Швейцария са малки държави, Русия и ВБ - големи. Ми възоснова на опита си първите имат задължителен характер на референдумите, и системата работи горе-долу добре, вторите или го нямат, или го държат проформа.Съществуването пък на незадължителен референдум си е жива подигравка с народа. Точно тия - либералните монархо-демократи не ме изненадват, де. Да си ходят!браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Salvador написа:Шотландия сама няма да бъде приета в ЕС. Испания ще наложи вето заради проблема си с Каталуния. Те го заявиха достатъчно ясно още по време на шотландския референдум.
Коментар
-
Опасенията ми за държавата Великобритания са от съвсем друго естество. Спомнете си лондонските бунтове от преди 5 години, но сега си ги представете много по-продължителни и по-жестоки. Съвсем реално е да се стигне до там. А това ще ги прати в някакъв вид "украински" сценарий на много дълга нестабилност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар