Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Великобритания ще скъса ли с ЕС ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Доста интересна статия от Leave Voter - http://www.independent.co.uk/voices/...-a7106996.htmlНа английски е ама все пак това е източника.Абе почват да се събуждат хорицата дето се вика от мечтата за 350 милиона повече всяка седмица за "Социал".

Коментар

На мен лично ми е много интересно, селяните от Уелс и Англия, дето вкупом гласуваха за излизане, какво ще правят догодина, като не си получат субсидиите от ЕС?!?

Коментар

Аз не проумявам реакцията на ЕС по отношение на Британия. В Британия се провежда референдум, който няма задължителен характер. Този референдум си е вътрешна работа на ВБ. НИКАКЪВ, повтарям, НИКАКЪВ официален сигнал към ЕС не е подаден, че Британия желае да напусне ЕС. Това е все едно в къши да се съберем семейството, и мнозинството (жената, децата) да каже - не искаме да ходим на село. Да, ама таткото на другия ден изкомандва - всички в колата - и семейството целокупно отива на село. ЕС стигна до там, да провежда заседания без един от членовете си днес. Питам - на какво основание?!? КОГА и КЪДЕ Великобритания е заявила, че ще напуска ЕС?!? Меркел, Шулц, Туск и всякакви други евро-бюрократи - КОЙ ви каза, че Великобритания ще напуска ЕС бе, джанъм?!?(копирам си мнението от друг форум).

Коментар

То по тая логика и Крим си е вътрешна работа на Украйна.Британците имаха наглостта да допуснат такъв референдум и да гласуват за излизане. Сега да се махат.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Immortal написа:
            Аз не проумявам реакцията на ЕС по отношение на Британия. В Британия се провежда референдум, който няма задължителен характер. Този референдум си е вътрешна работа на ВБ. НИКАКЪВ, повтарям, НИКАКЪВ официален сигнал към ЕС не е подаден, че Британия желае да напусне ЕС. Това е все едно в къши да се съберем семейството, и мнозинството (жената, децата) да каже - не искаме да ходим на село. Да, ама таткото на другия ден изкомандва - всички в колата - и семейството целокупно отива на село. ЕС стигна до там, да провежда заседания без един от членовете си днес. Питам - на какво основание?!? КОГА и КЪДЕ Великобритания е заявила, че ще напуска ЕС?!? Меркел, Шулц, Туск и всякакви други евро-бюрократи - КОЙ ви каза, че Великобритания ще напуска ЕС бе, джанъм?!?(копирам си мнението от друг форум).
            It’s all about politics... Това е самата истина, играят си на нерви. Британците се опитаха да сондират мненията евентуално за какво може да се договорят ако вземат, че излязат и това реално много изнерви ЕС. Иначе нищо не е сигурно, нормално е обаче да се събират без британците, нали са казали, че искат да излизат. По интересното е, че днес първия министър на Шотландия е била в Брюксел да види как може да изиграят нещата, че да влязат през парадния вход ако Англия вземе, че наистина излезе. И доколкото съм запознат може и да го измислят ако почнат да си правят мръсно. Според мен британците ако са умни трябва първо да си оправят вътрешните бакии и после да подават каквото и да е.

Коментар

wwalker написа:
              То по тая логика и Крим си е вътрешна работа на Украйна.Британците имаха наглостта да допуснат такъв референдум и да гласуват за излизане. Сега да се махат.
              За Крим недей...Аз говоря с юридически факти, ти ми говориш общи приказки.Референдумът в UK не е задължителен дори за британското правителство и парламент. Те могат да изпълнят волята на гласувалите, могат и да не я изпълнят. ФАКТ!Каква правна сила има този референдум относно членството на UK в ЕС? - НИКАКВА!Правна сила има единствено и само официално позоваване на чл.50 от Лисабонския договор от официални, упълномощени от британското правителство лица пред официалните органи на ЕС. Такова позоваване засега НЯМА! ФАКТ!За какво изобщо говорим тогава?!?КОГАТО и АКО Великобритания поиска официално да излезе от ЕС, тогава можем да говорим за Брекзит.Сега имаме резултати от едно гласуване и толкоз. Ако утре се направи ново гласуване, и резултатите са различни (нещо напълно вероятно)?Аз пак казвам - референдумите не са добро нещо за управление на държавните дела. Дори са противопоказни.Поне не и докато не се въведе образователен ценз за гласуване или гласове с различна тежест според образованието. И тъй като това няма да стане - не трябва да има и референдуми.(Например в днешна демократична Русия референдумите са забранени и нямат никаква правна сила.)

Коментар

todorakiggg написа:
                нали са казали, че искат да излизат.
                Опитвам се да обясня, че НЕ СА КАЗАЛИ, че искат да излизат.Какво си говорят вътре в Британия, какво гласуват - това си е на острова.Извън острова НЕ СА КАЗАЛИ НИЩО!

Коментар

Самият референдум беше чист популизъм. Началото му е още от преди избирането на Камерън, който обеща, че ако бъде избран ще организира такъв референдум преди края на мандата си. Самият той беше избран заради груба грешка на основният му конкурент и бивш премиер, който забрави, че е с микрофон и ’нареди’ по селски интервюиращата го, след като се качи в колата си. Такъв референдум е както казах популизъм. Защо в САЩ не организират подобен? Сигурно федералните ще го убият още докато се появи в главата на някой политик склонен на подобни обещания, както например тежките престъпници отнасят случаен смъртоносен куршум там преди да бъдат арестувани, за да не се стига до съд.
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Шотландия сама няма да бъде приета в ЕС. Испания ще наложи вето заради проблема си с Каталуния. Те го заявиха достатъчно ясно още по време на шотландския референдум.

Коментар

Според мен пък, референдумите са добро нещо за малките държави и лошо за големите. Основно, защото лесно се постига диспропорция в процента гласували от средностатистическите жители и маргинализираните слоеве, а в големите държави последните са огромно число. В държавите, където практически всеки познава всеки е обратното - лесно се постига победа на интереса на мнозинството жители, даже и при прилагане на някоя и друга манипулация от страна на управляващите. Примери - България и Швейцария са малки държави, Русия и ВБ - големи. Ми възоснова на опита си първите имат задължителен характер на референдумите, и системата работи горе-долу добре, вторите или го нямат, или го държат проформа.Съществуването пък на незадължителен референдум си е жива подигравка с народа. Точно тия - либералните монархо-демократи не ме изненадват, де. Да си ходят!
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Salvador написа:
                        Шотландия сама няма да бъде приета в ЕС. Испания ще наложи вето заради проблема си с Каталуния. Те го заявиха достатъчно ясно още по време на шотландския референдум.
                        Ам не съм много сигурен, ако големите и с пари искат и Испания ще поиска. Колкото и да не ни се иска, който плаща поръчва музиката.

Коментар

Опасенията ми за държавата Великобритания са от съвсем друго естество. Спомнете си лондонските бунтове от преди 5 години, но сега си ги представете много по-продължителни и по-жестоки. Съвсем реално е да се стигне до там. А това ще ги прати в някакъв вид "украински" сценарий на много дълга нестабилност.

Коментар

Working...
                          X