Та казвате много са и парите, без някой да я е виждал? И аз не съм и не е моя, нямам интерес, но ако си търсех подобна бих я погледнал!Дали може някой да сметне, ако е нов внос, на колко е = Еко такса + ГО + Регистрация + Обслужване + Аларма + Газов инжекцион + Два комплекта гуми с джанти + май мяркам и винетка + това, че предполагам може да се покара и провери в сервиз по избор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купуване на кола
Collapse
X
-
230+150(?)+60+500(?)+50(?)+1000(?)+800+100=2890.Се га 1. За гражданска нищо не пише. Почти всички, които решат да си продават колата я правят на вноски.? 2. Аз бих я обслужил наново и бих посъветвал всеки да направи същото.? 3. За какво ѝ е аларма? Застрахователите вече не я искат, а едва ли кола от 2005 г. няма да има дистанционно централно.? 4. Приложил съм линк на нерегистрирана кола с ГИ, пък и масовият съвет тук е за дизел.Още няколко неща:- според обявата колата е със зимни гуми. Щом е така по това време на годината, едва ли са много ценни. Например моите ги смених 2 седмици преди да продам колата, въпреки че от една седмица знаех, че ще я продавам. Просто за да не се съсипят гуми на един сезон. Състоянието на летните е неизвестно.- винетката ми прилича на миналогодишна, горното тире засилва това ми убеждение, двете пък поставят изобщо наличието на гражданска под въпрос.- и какво ще ти кажат в сервиза? Двигателят работи, окачването е добре. А с каква газ е каран тоя двигател, с какво масло, къде, как и с какво е обслужван ГИ, какви са частите на окачването, филтрите, пътищата по които се е движила тая кола на 11 години? Отговорът го знаем всички - меко казано съмнителни.И като извадим от горната сума съмнителните неща ще получим 300 лв. разлика между регистрирана и нерегистрирана кола. Всеки си знае за себе си, аз моят избор съм го направил. За кола карана и поддържана в Бг не мога да дам сума даже близка до горната граница на кола внесена отвън. Не съм и искал такава, като си продавах моята, въпреки че още може да се види в раздела на Форума с какво я продадох. По горната сметка ще излезе, че съм дал пари, за да я вземат. Обаче всички забележки, без изключение, ги има щото е карана и поддържана тук. Което я прави ненадеждна и с предназначение да спаси положението на някой в нужда за година-две.Не мисля, че това ѝ е идеята на колежката, като е приготвила 5к за кола.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
geo_g написа:Та казвате много са и парите, без някой да я е виждал? И аз не съм и не е моя, нямам интерес, но ако си търсех подобна бих я погледнал!Дали може някой да сметне, ако е нов внос, на колко е = Еко такса + ГО + Регистрация + Обслужване + Аларма + Газов инжекцион + Два комплекта гуми с джанти + май мяркам и винетка + това, че предполагам може да се покара и провери в сервиз по избор.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
slonikon написа:230+150(?)+60+500(?)+50(?)+1000(?)+800+100=2890.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Изобщо не обвинявам човека. И колата съм си я поддържал така, че да се чувствам сигурен, че няма да се пребия някъде, въпреки скоростта с която я карах. Просто у нас частите са само и единствено калпави и майсторите са свикнали да ни спестяват разходи автоматично. За последното съм им благодарен, разбира се, но с всяка смяна на част, дошла с колата, нещата се натрупват и накрая всичко работи ама горе-долу.Сега, може колегата да си е обслужвал колата само в Аутоиталия, да си е поръчвал цистерни с газ от Австрия и да е бръмчал само в гаража. Възможно е.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
geo_g написа:Kay_ написа:В този ред на мисли да пускам моята за 3000лв.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Kay_ написа:geo_g написа:Kay_ написа:В този ред на мисли да пускам моята за 3000лв.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Ем, нали и за тоз автомобил в прекрасно състояние също са вкарани пари. Как да не е едно и също. Ама има едно друго нещо, че колата се обезценява с годините и без значение от състоянието и в момента.Пример: Купил си ей тва Стило от обявата, преди 5 години за 5 000лв. Карал си я, поддържал както трябва, редовно е обслужвана. Абе всичко и е ток и жица. И сега (5 години по -късно) искаш да я продадеш, но понеже била регистрирана и изпъната като струна и отговаря едно към едно на описанието "Като нова" и искаш 5 000лв...Сори, но за мен пазарната цена на Стило (модел на 15 години) е в диапазона 2000-3500лв. Колкото и хубава да е тази въпросната, аз 5 000 няма да дам. Ще продължавам да търся и все някъде, ще намеря сходимост с някой продавач за някоя кола. Но такива, които искат да продават Голф 3 за 3000лв, и цената била такава, щот колата е немска, регистрирана с преглед и ГО...не, мерси.П.П. То ако е за въпрос, аз мога да си пусна Бравата и за 8 000лв. Лошо няма, ама ще киспе в мобилето завинагиФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Благодаря на всички за мненията, ако може да ми кажете мнение и за тази кола http://www.cars.bg/c1687464
Коментар
-
dikanio написа:И аз това си мислех вчера. Тя (и това за пола не е много сигурно) ни тролна набързо и айде чао. Обаче темата й си става вече две страници, а тонът започва леко да се втвърдява :D
Коментар
-
Отвори си сайт с обяви за коли, задай критерии, които те устройват и виж какви коли ти излизат. Отиваш после да ги видиш на живо и ще разбереш, коя е твоята кола. Трябва да ти пасва и като седалка и като визия. Останалото са подробности, защото всяка кола се чупи, ако не е поддържана. Но пък и се ремонтира. За бюджет от над 4000 лв. все ще намериш читава кола, на прилични години.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар