Както писах в темата за регистрация на газова уредба, купихме Пунто на щерката от Стара Загора, там всичко си беше платено имам и квитанции включително и за данаък към МДТ в размер на 15.84 лв. По старите закони данъка си е за всяка община и при пререгистрация си плащаш в новата за периода до края на годината. Нотариуса ни каза че по новому данъка се прехвърля в новата община, като от своя страна той изпрати един документ по емейл, НО получихме от МДТ Габрово бележка за данък в размер на 23.47 лв. Утре ще отида да питам какъв е реда и защо е това писмо за тази сума.Вие как мислите, как е редно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за данък на кола
Collapse
X
-
Така е, ако съответния нотариус не знае колко % е данъка за придобиване на МПС в твоята община, то слага да речем 2.5% и остатъка си го плащаш ти. Ако в Ст.Загора данъка е 2.5%, а в Габрово данъка е 3.5 % то разликата от 1% ще трябва да го заплатиш. Т.е при цена на сделка от 2500 лева, разликата от 1% ще ти е 25 лева.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Това е вече до лоша организация в кантората на нотариуса, защото всички наредби за определяне на размера на местните данъци и такси ги има качени на сайтовете на общините и не е никакъв проблем да се провери при оформянето на сделката. Те са до 3% горна граница, това не значи, че трябва да удържат 3%. Удържа се колкото е. Ако е по-малко, лесно-ще доплати. Ами ако се надплати, трябва да ходи в общината, да подава молба да прихваща или да му възстановяват, да чака данъчната администрация да се произнесе по молбата, ако възстановяват те задължително правят проверка за стари задължения дали няма...Изобщо голям филм е. А много малко хора ще се сетят сами да си го проверят това.
Коментар
-
Re: Въпрос за данък на кола
NikMar написа:Както писах в темата за регистрация на газова уредба, купихме Пунто на щерката от Стара Загора, там всичко си беше платено имам и квитанции включително и за данаък към МДТ в размер на 15.84 лв. По старите закони данъка си е за всяка община и при пререгистрация си плащаш в новата за периода до края на годината. Нотариуса ни каза че по новому данъка се прехвърля в новата община, като от своя страна той изпрати един документ по емейл, НО получихме от МДТ Габрово бележка за данък в размер на 23.47 лв. Утре ще отида да питам какъв е реда и защо е това писмо за тази сума.Вие как мислите, как е редно?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Оправих всичко. Отидох в МДТ и там ми дадоха да попълня декларация за колата, оказа се че връзката с КАТ я има, но няма връзка м/у общините. Преснимаха бележката за платан данък от Ст. Загора и ми махнаха данъка за тази година. Знам че има разлика в коефициентите за всяка Община, те се гласуват ежегодно от Общинския съвет, данъка за Габрово ми е 21.50 лв. От друга страна в КАТ пък не са указали че е с катализатор и декларацията трябваше да го заявя, така че всичко е наред.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар