Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация в КАТ преди или след АГУ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газовата въобще не я гледаха предния път като регистрираха. Просто пита има ли и им дадох списъка с частите. Иначе всичко това стана по време на техническия в КАТ.Тази лепенка е удивителния знак който се лепи ли?

Коментар

Не, газаджията ти издава протокол за монтаж където са описани по отделно компонентите и кой на какъв стандарт отговаря. Това го носиш в пункта за първоначални прегледи и на базата на него и другите ти документи вече ти издават удостоверение , че имаш монтирана АГУ. С това удостоверение можеш да смениш вече големия талон, когато и ако решиш.http://www.abags.bg/news/pylen-spisy...pregled-na-agu

Коментар

Да. Имаше някаква промяна след 2014 година.Стикера за газ на задното стъкло сега е почти същият, само че на него с перфорация се отбелязва дали е на LPG или CNG.

Коментар

Нещо не разбирам. Защо трябва да ходя в някой от тези пунктове - http://www.abags.bg/news/pylen-spisy...pregled-na-aguНали в КАТ проверяват каквото ги интересува? Тези пунктове евентуално ще използвам при първия ГТП..

Коментар

Сега, виждам , че kolev е от ВТ. До колкото знам, там има един оторизиран пункт за тази дейност. По спомен, което са ми казвали е някъде покрай Автогара - Север. Колегата, ще каже дали има нещо вярно в думите ми и ситуацията в града. Може там да е разковничето в разликите на информация
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Не, 2 са - в кв. Чолаковци и на Беляковско шосе, но закона е за цяла България. Води се първоначален технически преглед на АГУ (узаконяване). Така е в момента. Този който ти монтира газовата ще ти обясни.

Коментар

Говорих и със сервиза, където ще си слагам газовата. Като цяло има 2 правила - за София и за всички други места.За София - ако газовата е нова, издава се един сертификат от сервиза, който ви я монтира и с него минавате директно в КАТ. Ако е стара, но монтирана при регистрация, трябва да се мине предварителен преглед в някой от споменатите пунктове или просто да отидеш в КАТ-София и да кажеш нещо от сорта "Не знам, баце, така ми я дадоха - с газ" което обикновено е достатъчно.За останалата част от страната - сертификата от сервиза рядко е достатъчен, там трябва да се мине през пункт.

Коментар

Значи, колегата kolev е с точната информация, но за Сф, можр да си спестиш малко главоболия.
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Според мен ще ти искат със сигурност удостоверение за първоначален преглед ако ще и нова да е газовата. Има и срок от 3 години, в който трябва да си смениш талоните - почва да тече след първоначалния преглед на газовата! http://www.abags.bg/news/obobshteno-...azovite-uredbi
                    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Както писах по-горе преди 2 седмици регистрирахме Пунто на щерката с газова уредба, като в стария талон, колата беше с номера от Стара Загора, не беше вписана газовата, в КАТ представихме документите на газовата и в новия талон вече е с двете горива. Преди година и половина регитрирахме на зетя една Брава купена от Хасково, като зетя монтира ГИ и след това я регистрира в КАТ с двата вида гориво. Най-добре е да отидеш и да питаш на регистрация в КАТ, но намери компетентен служител, например шефа на регистрации, така ще избегнеш излишните разтакавания и плащания.
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Проучих нещата по-подробно. Като цяло за КАТ е важно да знаят за газовата по една причина - за да се инспектира газовата бутилка. Който монтира уредбата издава протокол в който са описани всички части. По принцип уж всички проверяват дали отговарят на някакви европейски държави, но като най-вече наблягат на бутилката.При ходене в пункт за ГТП, там също трябва да представиш протокола (т.е. пазете си ги) и те проверяват бутилката дали е ок и т.н.

Коментар

Пред закона газовата бутилка Е газовата уредба.За да минаваш ГТП без да буташ пари под масата трябва в големия ти талон да пише газ/бензин или да пише само бензин, но и да имаш удостоверение за първоначален преглед на агу (жълт лист е), а него ти го издават на базата на протокола от газаджията. Не знам нещо сложно ли е и що искате да се случват нещата по другия начин.

Коментар

kolev написа:
                            Пред закона газовата бутилка Е газовата уредба.За да минаваш ГТП без да буташ пари под масата трябва в големия ти талон да пише газ/бензин или да пише само бензин, но и да имаш удостоверение за първоначален преглед на агу (жълт лист е), а него ти го издават на базата на протокола от газаджията. Не знам нещо сложно ли е и що искате да се случват нещата по другия начин.
                            Прав си, просто при първоначална регистрацния на кола нов внос няма нужда от първоначален преглед (обадих се на един пункт, който извършва преглед). Отиваш в КАТ с протокола от газ сервиза, и след 12 месеца в пункта за ГТП отновно с протокола. Това е.

Коментар

От практична гледна точка, КАТ преди всичко!Есента един приятел взе на сестра си някакво Пежо от автокъща. Понеже колата беше от провинцията, ще се обслужва там, а ще се регистрира и кара в София, затова решил първо да я обслужат и тогава да я кара в КАТ. Ремъци, филтри, масла, музики, гуми, газ и в един щастлив ден я кара на канала в София, ама на чичкото нещо не му харесал номера на рамата и ......... голямото дърво. Арестувана, нищо и никаква кола за първоначални 4-5хил, в допълнение поне още 2 хил. за обслужване.
                              Lupo - The Monster
                              Е83 3D

Коментар

Моля? Автокъща да измами някой? За първи път чувам такова нещо...П.П. Веднъж гледах една кола в автокъща, "шефа" ми предложи да ми я продаде на какъвто пробег искам. Като го питах колко е реалния пробег започна да си чеше врата и да подритва камъчета. Не купих колата :D

Коментар

Working...
                                X