Газовата въобще не я гледаха предния път като регистрираха. Просто пита има ли и им дадох списъка с частите. Иначе всичко това стана по време на техническия в КАТ.Тази лепенка е удивителния знак който се лепи ли?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регистрация в КАТ преди или след АГУ?
Collapse
X
-
Не, газаджията ти издава протокол за монтаж където са описани по отделно компонентите и кой на какъв стандарт отговаря. Това го носиш в пункта за първоначални прегледи и на базата на него и другите ти документи вече ти издават удостоверение , че имаш монтирана АГУ. С това удостоверение можеш да смениш вече големия талон, когато и ако решиш.http://www.abags.bg/news/pylen-spisy...pregled-na-agu
Коментар
-
Нещо не разбирам. Защо трябва да ходя в някой от тези пунктове - http://www.abags.bg/news/pylen-spisy...pregled-na-aguНали в КАТ проверяват каквото ги интересува? Тези пунктове евентуално ще използвам при първия ГТП..
Коментар
-
Сега, виждам , че kolev е от ВТ. До колкото знам, там има един оторизиран пункт за тази дейност. По спомен, което са ми казвали е някъде покрай Автогара - Север. Колегата, ще каже дали има нещо вярно в думите ми и ситуацията в града. Може там да е разковничето в разликите на информацияФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Говорих и със сервиза, където ще си слагам газовата. Като цяло има 2 правила - за София и за всички други места.За София - ако газовата е нова, издава се един сертификат от сервиза, който ви я монтира и с него минавате директно в КАТ. Ако е стара, но монтирана при регистрация, трябва да се мине предварителен преглед в някой от споменатите пунктове или просто да отидеш в КАТ-София и да кажеш нещо от сорта "Не знам, баце, така ми я дадоха - с газ" което обикновено е достатъчно.За останалата част от страната - сертификата от сервиза рядко е достатъчен, там трябва да се мине през пункт.
Коментар
-
Значи, колегата kolev е с точната информация, но за Сф, можр да си спестиш малко главоболия.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Според мен ще ти искат със сигурност удостоверение за първоначален преглед ако ще и нова да е газовата. Има и срок от 3 години, в който трябва да си смениш талоните - почва да тече след първоначалния преглед на газовата! http://www.abags.bg/news/obobshteno-...azovite-uredbiFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Както писах по-горе преди 2 седмици регистрирахме Пунто на щерката с газова уредба, като в стария талон, колата беше с номера от Стара Загора, не беше вписана газовата, в КАТ представихме документите на газовата и в новия талон вече е с двете горива. Преди година и половина регитрирахме на зетя една Брава купена от Хасково, като зетя монтира ГИ и след това я регистрира в КАТ с двата вида гориво. Най-добре е да отидеш и да питаш на регистрация в КАТ, но намери компетентен служител, например шефа на регистрации, така ще избегнеш излишните разтакавания и плащания.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Проучих нещата по-подробно. Като цяло за КАТ е важно да знаят за газовата по една причина - за да се инспектира газовата бутилка. Който монтира уредбата издава протокол в който са описани всички части. По принцип уж всички проверяват дали отговарят на някакви европейски държави, но като най-вече наблягат на бутилката.При ходене в пункт за ГТП, там също трябва да представиш протокола (т.е. пазете си ги) и те проверяват бутилката дали е ок и т.н.
Коментар
-
Пред закона газовата бутилка Е газовата уредба.За да минаваш ГТП без да буташ пари под масата трябва в големия ти талон да пише газ/бензин или да пише само бензин, но и да имаш удостоверение за първоначален преглед на агу (жълт лист е), а него ти го издават на базата на протокола от газаджията. Не знам нещо сложно ли е и що искате да се случват нещата по другия начин.
Коментар
-
kolev написа:Пред закона газовата бутилка Е газовата уредба.За да минаваш ГТП без да буташ пари под масата трябва в големия ти талон да пише газ/бензин или да пише само бензин, но и да имаш удостоверение за първоначален преглед на агу (жълт лист е), а него ти го издават на базата на протокола от газаджията. Не знам нещо сложно ли е и що искате да се случват нещата по другия начин.
Коментар
-
От практична гледна точка, КАТ преди всичко!Есента един приятел взе на сестра си някакво Пежо от автокъща. Понеже колата беше от провинцията, ще се обслужва там, а ще се регистрира и кара в София, затова решил първо да я обслужат и тогава да я кара в КАТ. Ремъци, филтри, масла, музики, гуми, газ и в един щастлив ден я кара на канала в София, ама на чичкото нещо не му харесал номера на рамата и ......... голямото дърво. Арестувана, нищо и никаква кола за първоначални 4-5хил, в допълнение поне още 2 хил. за обслужване.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар