Всеобщото впечатление в хората е, че могат да пият една бира и да си карат - няма как да надхвърли 0.5 промила от една бира.И никой никъде, ни по медии, ни другаде разяснява, че още през 2007 законът е променен така, че да е в услуга на застрахователите.Спира те полицай с 0.4 - ОК си, заминавай.Обаче правиш ПТП с 0.1 - ай ся вади голямата банкова карта и плащай.Мамицата им мръсна!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не карайте, ако сте пили дори и 1 бира!
Collapse
X
-
Аз пък съм напълно ЗА да се налагат санкции още на 0.1 промила. По пътищата цари абсолютна анархия - карат без книжки, пияни, напушени, предобрили....всякакви. Контрол - нулев, чакаме да стане белята и тогава да го разберем, че е нахакан. Не трябва да има толеранс - имам познати, които си вярват, че и малка ракия на може да им повлияе и да им качи заветните 0.5 промила. А това разбиране в стил - "Какво ще пием - алкохол или бира?" не го разбирам. Имал съм случаи, например след интензивно физическо натоварване, в които една бира ме "хваща" осезаемо повече от една ракия на маса. Може и да съм под 0.5, но унася немалко. Не съм пияч, признавам. :D Като знам, че ще пия, дори и биричка - има си градски транспорт, има таксита, има колело, има и двукрачка.
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
-
PSG написа:Аз пък съм напълно ЗА да се налагат санкции още на 0.1 промила. По пътищата цари абсолютна анархия - карат без книжки, пияни, напушени, предобрили....всякакви. Контрол - нулев, чакаме да стане белята и тогава да го разберем, че е нахакан. Не трябва да има толеранс - имам познати, които си вярват, че и малка ракия на може да им повлияе и да им качи заветните 0.5 промила. А това разбиране в стил - "Какво ще пием - алкохол или бира?" не го разбирам. Имал съм случаи, например след интензивно физическо натоварване, в които една бира ме "хваща" осезаемо повече от една ракия на маса. Може и да съм под 0.5, но унася немалко. Не съм пияч, признавам. :D Като знам, че ще пия, дори и биричка - има си градски транспорт, има таксита, има колело, има и двукрачка.фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Малка (50 мл) ракия не може да ти качи 0,5 промила. Това разбиране в стил - "Какво ще пием - алкохол или бира?" аз пък го разбирам. Затва бира не пия Проблемът е не над колко трябва да се налагат санкции, а че не пише над колко ставаш отговорен. Аз лично не знам дали съм за 0,5, 0,1, или 0,0 и ми е все тая. Колкото го напишат, толкова ще спазвам. Само че сега с 0,4 съм ОК пред закона и не съм ОК пред застрахователните компании. Сещаш се, това не е правова държава.В тоя ред на мисли, оня човек с 12000 що не се пробва да осъди държавата в Хага, или където там беше? Ми то си е тормоз това.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Дори не е проблема в това. Нито в 12-те хиляди, които моят приятел вече е платил. (Не е от най-бедните, не са му последните пари, ама пак си боли). Не иска и да обжалва по-нагоре, щото ще се набута с още хилядарки, а изходът е неясен.Проблемът е, че по един и същ казус, по един и същ уж закон, двама български съдии присъждат тотално противоположни решения.И двете са законни, и двете влизат в сила, и двете трябва да се спазват.Това е някакъв правен абсурд!Законите трябва да са кристално ясни. Трябва да се знае в случая - ако имам 0.3 промила алкохол в кръвта (да речем от една голяма боза, или от лекарства, или от нещо друго) - мога ли да си карам спокойно колата, или не трябва! А те не са! Написани са така, че всеки съдия си ги тълкува според това колко е грамотен, колко му е симпатичен ответника или колко му е платил ищеца под масата.
Коментар
-
VIT написа:Стремя се да не съм пия нищо когато шофирам!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:VIT написа:Стремя се да не съм пия нищо когато шофирам!punto HGT
Коментар
-
Immortal написа:...................Проблемът е, че по един и същ казус, по един и същ уж закон, двама български съдии присъждат тотално противоположни решения.И двете са законни, и двете влизат в сила, и двете трябва да се спазват.Това е някакъв правен абсурд!Законите трябва да са кристално ясни. ...........................................А те не са! Написани са така, че всеки съдия си ги тълкува според това колко е грамотен, колко му е симпатичен ответника или колко му е платил ищеца под масата.Ситроен Ксантия HDI-110 +++
Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M
Коментар
-
Immortal написа:Дори не е проблема в това. Нито в 12-те хиляди, които моят приятел вече е платил. (Не е от най-бедните, не са му последните пари, ама пак си боли). Не иска и да обжалва по-нагоре, щото ще се набута с още хилядарки, а изходът е неясен.Проблемът е, че по един и същ казус, по един и същ уж закон, двама български съдии присъждат тотално противоположни решения.И двете са законни, и двете влизат в сила, и двете трябва да се спазват.Това е някакъв правен абсурд!Законите трябва да са кристално ясни. Трябва да се знае в случая - ако имам 0.3 промила алкохол в кръвта (да речем от една голяма боза, или от лекарства, или от нещо друго) - мога ли да си карам спокойно колата, или не трябва! А те не са! Написани са така, че всеки съдия си ги тълкува според това колко е грамотен, колко му е симпатичен ответника или колко му е платил ищеца под масата.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Застрахователните дела предоставят забележително поле за творчество, особено на провинциалните съдилища.В тялото на всеки човек има т.нар. "ендогенен" алкохол, продукт на естествени химически реакции в организма и това е научно доказан факт. Границата му може да достигне до стойности около 0,3 на хиляда. Това е без човек да е употребил грам алкохол и без да е приемал лекарства. С лекарствата е съвсем отделен филма, защото те могат да блокират ензимите, разгрждащи алкохола и така този ендогене алкохол да остане в кръвта и да направи още по-високи стойности.ВКС са се произнасяли хиляди пъти по този въпрос, на базата на също толкова хиляди експеризи и експертни становища.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар