Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не карайте, ако сте пили дори и 1 бира!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всеобщото впечатление в хората е, че могат да пият една бира и да си карат - няма как да надхвърли 0.5 промила от една бира.И никой никъде, ни по медии, ни другаде разяснява, че още през 2007 законът е променен така, че да е в услуга на застрахователите.Спира те полицай с 0.4 - ОК си, заминавай.Обаче правиш ПТП с 0.1 - ай ся вади голямата банкова карта и плащай.Мамицата им мръсна!

Коментар

Аз пък съм напълно ЗА да се налагат санкции още на 0.1 промила. По пътищата цари абсолютна анархия - карат без книжки, пияни, напушени, предобрили....всякакви. Контрол - нулев, чакаме да стане белята и тогава да го разберем, че е нахакан. Не трябва да има толеранс - имам познати, които си вярват, че и малка ракия на може да им повлияе и да им качи заветните 0.5 промила. А това разбиране в стил - "Какво ще пием - алкохол или бира?" не го разбирам. Имал съм случаи, например след интензивно физическо натоварване, в които една бира ме "хваща" осезаемо повече от една ракия на маса. Може и да съм под 0.5, но унася немалко. Не съм пияч, признавам. :D Като знам, че ще пия, дори и биричка - има си градски транспорт, има таксита, има колело, има и двукрачка.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

PSG написа:
        Аз пък съм напълно ЗА да се налагат санкции още на 0.1 промила. По пътищата цари абсолютна анархия - карат без книжки, пияни, напушени, предобрили....всякакви. Контрол - нулев, чакаме да стане белята и тогава да го разберем, че е нахакан. Не трябва да има толеранс - имам познати, които си вярват, че и малка ракия на може да им повлияе и да им качи заветните 0.5 промила. А това разбиране в стил - "Какво ще пием - алкохол или бира?" не го разбирам. Имал съм случаи, например след интензивно физическо натоварване, в които една бира ме "хваща" осезаемо повече от една ракия на маса. Може и да съм под 0.5, но унася немалко. Не съм пияч, признавам. :D Като знам, че ще пия, дори и биричка - има си градски транспорт, има таксита, има колело, има и двукрачка.
        като цяло си прав но тука става дума за съвсем друго нещо .Проблема със застрахователите .То е ясно ,че някой дришльо 45 кила и с 50 грама ракия ще се напие ,ама не е там работата ...Ти може да си на лекарсва капки за нос да си си накапал и да ти покаже да речем 0.1 .Платил си касксо 2+к лева ,правиш колата тоталка в птп и не стига ,че няма да ти платят нищо ами може да предяват претенции за щетите и по другата кола ...
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Малка (50 мл) ракия не може да ти качи 0,5 промила. Това разбиране в стил - "Какво ще пием - алкохол или бира?" аз пък го разбирам. Затва бира не пия Проблемът е не над колко трябва да се налагат санкции, а че не пише над колко ставаш отговорен. Аз лично не знам дали съм за 0,5, 0,1, или 0,0 и ми е все тая. Колкото го напишат, толкова ще спазвам. Само че сега с 0,4 съм ОК пред закона и не съм ОК пред застрахователните компании. Сещаш се, това не е правова държава.В тоя ред на мисли, оня човек с 12000 що не се пробва да осъди държавата в Хага, или където там беше? Ми то си е тормоз това.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Дори не е проблема в това. Нито в 12-те хиляди, които моят приятел вече е платил. (Не е от най-бедните, не са му последните пари, ама пак си боли). Не иска и да обжалва по-нагоре, щото ще се набута с още хилядарки, а изходът е неясен.Проблемът е, че по един и същ казус, по един и същ уж закон, двама български съдии присъждат тотално противоположни решения.И двете са законни, и двете влизат в сила, и двете трябва да се спазват.Това е някакъв правен абсурд!Законите трябва да са кристално ясни. Трябва да се знае в случая - ако имам 0.3 промила алкохол в кръвта (да речем от една голяма боза, или от лекарства, или от нещо друго) - мога ли да си карам спокойно колата, или не трябва! А те не са! Написани са така, че всеки съдия си ги тълкува според това колко е грамотен, колко му е симпатичен ответника или колко му е платил ищеца под масата.

Коментар

VIT написа:
              Стремя се да не съм пия нищо когато шофирам!
              И аз така. Само където не се стремя, а това ми е правило, което спазвам на 100%. Може би бих го нарушил само ако трябва да закарам някой близък до болница и знам, че в следващите 5 минути от това му зависи живота. В друг случай не бих си позволил да карам пил.Дори моето правило гласи, че ако ще запивам с приятели вечерта, то на следващия ден не карам кола! Не си позволявам да пия до 2 часа през нощта, а на следващия ден да тръгна с кола на някъде. Ако знам, че на следващия ден трябва да пътувам, вечерта не се пие. Това е. И ме гледат странно всички. До сега не съм видял нито един човек, който като му споделя това нещо, да ме гледа с разбиране. Обикновено става подигравателен такъв случай. Което мен ме дразни, защото много хора не си дават сметка, че да караш пил, "А бе от една водка нищо ми няма, даже ставам по-добър", е проблем реално. И това е масово.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                VIT написа:
                Стремя се да не съм пия нищо когато шофирам!
                И аз така. Само където не се стремя, а това ми е правило, което спазвам на 100%. Може би бих го нарушил само ако трябва да закарам някой близък до болница и знам, че в следващите 5 минути от това му зависи живота. В друг случай не бих си позволил да карам пил.Дори моето правило гласи, че ако ще запивам с приятели вечерта, то на следващия ден не карам кола! Не си позволявам да пия до 2 часа през нощта, а на следващия ден да тръгна с кола на някъде. Ако знам, че на следващия ден трябва да пътувам, вечерта не се пие. Това е. И ме гледат странно всички. До сега не съм видял нито един човек, който като му споделя това нещо, да ме гледа с разбиране. Обикновено става подигравателен такъв случай. Което мен ме дразни, защото много хора не си дават сметка, че да караш пил, "А бе от една водка нищо ми няма, даже ставам по-добър", е проблем реално. И това е масово.
                И аз съм на тоя принцип, а и като знам, че имам ангажименти на следващия ден, някакси коктейлчетата не ми вървят, а си е друго да се повеселиш без да гледаш часовника през 15 минути и на другия ден да си поспиш до обяд
                punto HGT

Коментар

То хубаво, но това 0.5 е дадено не с идеята да пиеш една бира и да караш без проблем, а защото някаква концентрация може да се постигне и от сироп за кашлица напр.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На много от сиропи за кашлица и лекарства пише да не се употребяват при работа с машини и шофиране.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Immortal написа:
                      ...................Проблемът е, че по един и същ казус, по един и същ уж закон, двама български съдии присъждат тотално противоположни решения.И двете са законни, и двете влизат в сила, и двете трябва да се спазват.Това е някакъв правен абсурд!Законите трябва да са кристално ясни. ...........................................А те не са! Написани са така, че всеки съдия си ги тълкува според това колко е грамотен, колко му е симпатичен ответника или колко му е платил ищеца под масата.
                      За съжаление стигаме до правораздаването в съдебната система. Тя следва да създава усещане за стабилност и да дава на хората удовлетвореност и справедливост. А в действителност е налице замиращо чувство за справедливост у всички нас. Явно съдебната власт в страната е зависима от интересите на политически и икономически кръгове. Темата е поредното доказателство за това и лубизма за интересчийски промени в законите, включително и в Закона за движението по пътищата, свързани с конкретния казус в темата и посочени в темата. Факт е накърненото чувство за справедливост у средностатистическия българин, което от своя страна подсилва и цялостното усещане за липсата на държавност в държавата ни.
                      Ситроен Ксантия HDI-110 +++
                      Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
                      Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

Immortal написа:
                        Дори не е проблема в това. Нито в 12-те хиляди, които моят приятел вече е платил. (Не е от най-бедните, не са му последните пари, ама пак си боли). Не иска и да обжалва по-нагоре, щото ще се набута с още хилядарки, а изходът е неясен.Проблемът е, че по един и същ казус, по един и същ уж закон, двама български съдии присъждат тотално противоположни решения.И двете са законни, и двете влизат в сила, и двете трябва да се спазват.Това е някакъв правен абсурд!Законите трябва да са кристално ясни. Трябва да се знае в случая - ако имам 0.3 промила алкохол в кръвта (да речем от една голяма боза, или от лекарства, или от нещо друго) - мога ли да си карам спокойно колата, или не трябва! А те не са! Написани са така, че всеки съдия си ги тълкува според това колко е грамотен, колко му е симпатичен ответника или колко му е платил ищеца под масата.
                        Другото име на "противоречивата практика на съдилищата" е "съдът решава по вътрешно убеждение"
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Дори и цигарите показват 0.01(2) и сега какво,даите и да не пушиме.Тотално сбъркана работа.П.с. Как ще обясниш на шефа си че днес не може да рабориш,защото си слагаш капки за нос и вече си с 0.02
                          Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                          EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                          EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Избора е следния: или караш, или пиеш. Не може и двете.
                            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Застрахователните дела предоставят забележително поле за творчество, особено на провинциалните съдилища.В тялото на всеки човек има т.нар. "ендогенен" алкохол, продукт на естествени химически реакции в организма и това е научно доказан факт. Границата му може да достигне до стойности около 0,3 на хиляда. Това е без човек да е употребил грам алкохол и без да е приемал лекарства. С лекарствата е съвсем отделен филма, защото те могат да блокират ензимите, разгрждащи алкохола и така този ендогене алкохол да остане в кръвта и да направи още по-високи стойности.ВКС са се произнасяли хиляди пъти по този въпрос, на базата на също толкова хиляди експеризи и експертни становища.

Коментар

А чисто хипотетично, ако си с над 0.5 промила и не си причинил ти катастрофата, ама те ударят, какво следва?
                                FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Working...
                                X