pplk написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
30 години от експлозията в АЕЦ Ленин в Чернобил.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Абе не знам физика мизика и разпад на атома как става, но е безспорен факта че в тамошната околия флората и фауната процъфтяват, животинското царство си е паднало на ония работи.......или човека е по опасен за Природата от радиацията, или самата тя може да се "очисти".......Чудя се......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
rangel88
slonikon написа:Просълзих се направо!Тия "стотици хиляди животи" днес, 30 години по-късно, вече се знаят с практически 100% точност:- 2 загинали от травми непосредствено при аварията;- 28 загинали от облъчване от общо 134 имащи симптоми на радиационна болест;- 4 загинали при падане на хеликоптер, участващ в аварийните дейности; - 15 починали от рак на щитовидната жлеза.Или, от "изпуснатия атом" доказано загиналите са 43. За 60 години ядрена енергетика. А от "изпуснат автобус" колко са ежегодно?Малко несериозно ми се вижда в автомобилен форум да се пишат такива откровени простотии. Никой от нас не ходи пеша, все пак, за да иска това от другите.Който знае английски, ето сериозен източник със статии, засягащи всички аспекти на аварията, специално по повода и напълно безплатно:http://www.journals.elsevier.com/jou...аналото е от лукаваго.
Коментар
-
А, то да се сдържа човек никак не е лошо. При някои хора даже е по-добре за тях самите.Навремето в тоя форум някой българин беше написал, че ТД100 на брава/мареа също е склонен към прегряване и повечето внесени тука били с крива глава. А пък то там даже няма графитени връхчета на клапаните, ако щеш вярвай. Тъй че не само Хангличаните ги говорят такива работи.Важното е да не се плашиш.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Не е лошо да си запознат с реактори, ама като защитаваш нещо, не е лошо да се запознаеш и с радиацията като мутагенен фактор.Те тука може да поспорим и съм готов да се обзаложа, че имам повече познания, както ти за реактори от мен. Та, както каза, нека се въздържаме от заключения, особено, ако ни липсва необходимото образование.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
rangel88 написа:То и по документи в голак има 3 загинали ама....Засегнати са редица народи и милиони хора голям % за измрели за тези 30 г от рак тумори и редица други болести на който появата скочили с 2000 пътя повече от нормалното.
Коментар
-
pplk написа:...не е лошо да се запознаеш и с радиацията като мутагенен фактор.
Коментар
-
slonikon написа:А, то да се сдържа човек никак не е лошо. При някои хора даже е по-добре за тях самите.Навремето в тоя форум някой българин беше написал, че ТД100 на брава/мареа също е склонен към прегряване и повечето внесени тука били с крива глава. А пък то там даже няма графитени връхчета на клапаните, ако щеш вярвай. Тъй че не само Хангличаните ги говорят такива работи.Важното е да не се плашиш.
Коментар
-
Ами как да ти кажа, дисертацията ми е върху лъчелечение, имам 5 по клинична дозиметрия с практика в онкологията, учил съм още куп предмети свързани по един или друг начин с взаимодействието радиация-околна среда. Те реакторите не се изучават като нещо съществуващо извън времето и пространството в рамките на 6-месечен курс. Та, освен ако не си чист медицински физик или лекар с онкологична специалност, не ми се вярва да имаш повече познания от мен по темата за радиацията като мутагенен фактор.Не е невъзможно, де, просто тогава ще си по-квалифициран, което мен не ме прави напълно неграмотен автоматично.@евгени85: Хубаво де, забавлявам се за твоя сметка, вместо да съм ти благодарен, че пусна темата. Признавам си. И съм ти благодарен, честно. Иначе много иначе умни и начетени хора щяха да си живеят с мисълта за "стотиците хиляди бла бла бла", които се тиражират по медиите, щото на тоя или оня продажен политик тъй му изнасяло. Та за графитните връхчета - да, така е, но това е без значение. Просто абсолютно целия реактор е фрашкан догоре с графит. На практика е като огромна графитена пчелна пита, в която има канали за горивото. Тонове графит, не някакви там връхчета. Експлозията се получава, щото целия тоя графит се пали, там разни пушеци-мушеци, вътрешно налягане и аре капака на 20 метра. П.С. Мутации все пак е имало - аз бях на троянска сливова, която обаче според очевидци е мутирала в пещерска гроздова.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Immortal написа:pplk написа:...не е лошо да се запознаеш и с радиацията като мутагенен фактор.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
slonikon написа:Ами как да ти кажа, дисертацията ми е върху лъчелечение, имам 5 по клинична дозиметрия с практика в онкологията, учил съм още куп предмети свързани по един или друг начин с взаимодействието радиация-околна среда. Те реакторите не се изучават като нещо съществуващо извън времето и пространството в рамките на 6-месечен курс. Та, освен ако не си чист медицински физик или лекар с онкологична специалност, не ми се вярва да имаш повече познания от мен по темата за радиацията като мутагенен фактор.Не е невъзможно, де, просто тогава ще си по-квалифициран, което мен не ме прави напълно неграмотен автоматично.
Коментар
-
slonikon написа:Ами как да ти кажа, дисертацията ми е върху лъчелечение, имам 5 по клинична дозиметрия с практика в онкологията, учил съм още куп предмети свързани по един или друг начин с взаимодействието радиация-околна среда. Те реакторите не се изучават като нещо съществуващо извън времето и пространството в рамките на 6-месечен курс. Та, освен ако не си чист медицински физик или лекар с онкологична специалност, не ми се вярва да имаш повече познания от мен по темата за радиацията като мутагенен фактор.Не е невъзможно, де, просто тогава ще си по-квалифициран, което мен не ме прави напълно неграмотен автоматично.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар